reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen naszych dzieciaczków :-)

petinka moje kazde dziecie tak sie skrecalo w jedna strone...nie wiedzialam ze to moze zostac i trzeba rehabilitowac...
w takim razie dołączam do Ciebie i tez mam nadzieję że nasze córy się wyprostują:-D

reklama
No właśnie, i ja się dołączę, bo już jak zwykle zdążyłam poczytać o tym ,moja też tylko ma główkę w lewą stronę,przeciąga się po spaniu praktycznie najczęściej na lewą, jak spi oczywiście na lewej stronie łepek,przekręca czasem na prawą,ale bardzo rzadko, w ogóle jak patrzę na twarz ,zresztą po urodzeniu jak się jej tak przyjrzałam, to lewą stronę połowe trarzy ma asymetryczną, w szpitalu mówili że to poporodowe i zniknie ale mówili o główce ,zdziwiło mnie dolna warga tak na lewo,i patrze brewke też ma nizej od prawej no w ogóle połowa lewa twarzy niżej niż prawa i niewiem czy ma to związek z trzymaniem na lewej stronie łepka ale pewnie tak,wiem też że to może być asymetria fizjologiczna ale w poniedziałek mam wizytę u pediatry to się wypytam .

u nas tez mlody glowka w jedna strone...jak mu przekrece na drugi bok to zaraz odwraca..starszak tez tak mial jak sie nauczyl obracac to tez dlugi czas tylko przez jedno ramie :-D
wiec to moze norma jest a nie anomalia :-D
na brzuszku lezy tylko u mnie na brzuchu :-)

Ja mocz łapałam tak jak Hatorska, prosto do kubeczka, ponoć jest sterylniej niż z woreczkiem.

Na brzuchu kładę i o dziwo nawet lubi tak leżeć. W nocy na plecach śpi. Marta fajnie głowę podnosi jak leży na brzuchu, ale ma lekką asymetrię i skręca na bok. Mam nadzieję, że się wyprostuje, bo nie mam ochoty na rehabilitację znowu chodzić.

My jesteśmy po kolejnej wizycie u pediatry bo buzinke Szymonowi obsypało - znów nabiał mam odstawiać, pozostały mi tylko chyba sucharki albo najlepiej zakleić się, tak mi diete okroiła lekarka grrrr
Mały też skręca główkę non stop na prawo - dostaliśmy dziś skierowanie na rehabilitacje.
Pozatym lekarka wysłyszała jakieś szmery nad serduszkiem i konieczne są odwiedziny kardiologa
MAM DOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja jestem bez nabialu ciagle tzn nie lubie nabialu jedynie maslo ale zadko jak akurat jest bo u mnie w domu zadko jest, moze moje dzieciatko tez nie toleruje bialka ale tego nie wiem

pierwszy raz wczoraj odkladalam mloda do lozeczka. lubie z nia spac, ale niestety teraz to przyjemnosc a potem meka (utrapienie nasze ten sen dzieciaczków w wieku 2-3 lat)
wiec mam dosyc usypiania mlodego, czasem to trwa godzine!!

mloda wczoraj zasnela sama w lozeczku. potem w nocy bralam, karmilam i odkladalam zanim zasnela i spokojnie zasypiala u siebie w lozeczku. i tak do 6 rano. i tak naprawde to jej zasluga bo ja szybko bym sie w nocy poddala...ale skoro zasypiala to motywowalo mnie to do dalszego dzialania:) i teraz tez zasnela sama... musze ja nauczyc bo za duzo dzieciaczkow mamy w domu i jakos trzeba to opanowac:-D

A ja jeszcze nie mam serca na odkladanie Malej do Jej lozeczka :-( Wiem, ze pozniej bedzie ciezej, ale jeszcze poczekam...
Co do spania w dzien, to odkrylam zbawienna moc bujaka! Po jedzonku sadzam tam Mala, troche pokolysze, a ta zasypia jak ta lala! :-)

ok, wlasnie sie budzi. Mykam :-)

reklama
Do góry