reklama

SEN-przesypianie nocy

Nasza Amelka wstaje o 7:45-sama ja budzę no chyba że już zdąrzyła sama się obudzić, od 12-14:30 drzemka i o 20 czas na nocne spanko. Ostatnie 2 miesiące mieliśmy z jej wieczornym usypianiem problemy, buczała, gadała, śpiewała oj wszystko kombinowała i z reguły zmęczona zasypiała około 22...ale z początkiem lutego byłam taka padnięta że powiedziałam NIE, po wieczornej butli odłożyłam ją do łożeczka i powiedziałam: śpi dobrze.....Bywało że płakała, nawoływała...ale ja nie reagowałam, a teraz już sama kładzie się na bok i zasypia....A ja nareszcie mam wieczory dla siebie i męża :tak:

reklama
A u nas tak
rano pobudka o 9-9.30
potem drzemka ok 13.30-14 tak 2-2,5 godziny
a wieczorem kłade go spać o 22ej

zazdorszczę Wam tych wolnych wieczorów, w sumie to mogłabym mu poprzestawiać ale lubie rano długo spać...:zawstydzona/y:

Elizabeth...u nas też tak było że mała chodziła późno spać(23)....i siła próbowałam ją przestawiać po troszeczku, sądzę że spokojnie mogłabym ją przestawić na 19:00 ale nie chcę wstawać o 6 rano :sorry2:Natomiast ja nie tylko że kładłam ją późno spać, ale ona leżała obok mnie w naszej sypialni...bywało że usypiałam z nią a czasami nawet chyba szybciej od niej, a to wszystko od zmęczenia tym całym usypianiem. Wnerwiło mnie to bo ja tez zasługuję na lampkę wina i jakis serial z wieczora już nie mówiac o małym "co nieco" z mężem ...dlatego teraz mam czas na to wszystko plus klikanie tutaj z Wami :tak:

Niestety wciaz w naszej sypialni, ale tylko w swoim lozeczku.

Miala sie wyprowadzic po ukonczeniu roczku, ale wciaz nie przesypia calej nocy (budzi sie na mleko ok. 5-6) a taki byl warunek przeprowadzki.

W naszej sypialni, tylko w swoim łóżeczku... jakoś mi sie nie spieszy z przeprowadzką (Kuba w niczym nam nie przeszkadza;-))z resztą najpierw musiałabym wsytawić drzwi w jego pokoju.

Kuba też śpi z nami w pokoju tyle,że w swoim łóżeczku - ku radości mojej starszej pociech, której się nie spieszy,żeby dzielić pokój z bratem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry