Witam , szukam porad od rodzin które urodziły maluszka z wada serca jednokomorowego. Mam bardzo ciężka decyzję do podjęcia , biję się z myślami jaką decyzję podjąć co zrobic w mojej sytuacji . Jestem w 32 tygodniu ciąży , miesiąc temu stwierdzono wadę serca jednokomorowego (prawa strona funkcjionuje - lewej prawie nie ma ) , zrobiłam też dodatkowe badania na inne choroby jakie mogą tylko wystąpić przy wadzie serca ( wszystkie choroby inne zostały wykluczone w 90% ). Mam tyle obaw, boję się jak taki maluszek będzie funkcjonować po urodzeniu ? Jak są problemy z serduszkiem lub inne
reklama
Mama23?????
Fanka BB :)
U mojej córki akurat była inna wada serca ale dużo czasu spędziłyśmy na kardiologii . Wiem że w waszej sytuacji czeka malucha operacja najprawdopodobniej od razu po porodzie i to będzie kluczowe co dalej . Napewno nie będzie to łatwa droga ale bo może was czekać nie jedna operacja ( chociaż nie mówię że musi tak być ) . Poznałam małżeństwo którzy mieli syna z polowa serca i pierwsze miesiące malucha spędzili w szpitalu , z rozmowy z nimi dowiedziałam się że jest kilka etapów zanim dziecko może funkcjonować normalnie .( Przynajmniej u nich tak było ) Ale najlepiej jakby się wypowiedziała osoba w identycznej sytuacji . Trzymam kciuki żeby było dobrze
DziękujęU mojej córki akurat była inna wada serca ale dużo czasu spędziłyśmy na kardiologii . Wiem że w waszej sytuacji czeka malucha operacja najprawdopodobniej od razu po porodzie i to będzie kluczowe co dalej . Napewno nie będzie to łatwa droga ale bo może was czekać nie jedna operacja ( chociaż nie mówię że musi tak być ) . Poznałam małżeństwo którzy mieli syna z polowa serca i pierwsze miesiące malucha spędzili w szpitalu , z rozmowy z nimi dowiedziałam się że jest kilka etapów zanim dziecko może funkcjonować normalnie .( Przynajmniej u nich tak było ) Ale najlepiej jakby się wypowiedziała osoba w identycznej sytuacji . Trzymam kciuki żeby było dobrze
Podziel się: