reklama
bo nuvaring dla sklerotyczek jest 
ja zapominam non stop o braniu tabletek na nuvaring na 3 tygodnie zakładam i święty spokój
po 3 tygodniach przerwa tydzień i potem nowy
i nie ma problemów ze współzyciem bo nie przeszkadza...
dlatego załozyłam temat o nuvaring ale widze że jeszcze nikt go nie stosuje oprócz mnie tu
ja zapominam non stop o braniu tabletek na nuvaring na 3 tygodnie zakładam i święty spokój
po 3 tygodniach przerwa tydzień i potem nowy
dlatego załozyłam temat o nuvaring ale widze że jeszcze nikt go nie stosuje oprócz mnie tu
Witam. Jestem Nowa.
Ja byłam w ciąży dwa razy obie przebiegały bez problemów i kochaliśmy się z mężem prawie do końca 3 tyg przed planowanym terminem przestaliśmy żeby nie wywołac przedwczesnego porodu i było wszystko w porządku, wiadomo trzeba troche uważać zwłaszcza jak już brzuszek duży. Mojego męża podniecało to że kocha się z kobietą w ciąży a drugi plus to że nie trzeba się zabezpieczać.
Ja byłam w ciąży dwa razy obie przebiegały bez problemów i kochaliśmy się z mężem prawie do końca 3 tyg przed planowanym terminem przestaliśmy żeby nie wywołac przedwczesnego porodu i było wszystko w porządku, wiadomo trzeba troche uważać zwłaszcza jak już brzuszek duży. Mojego męża podniecało to że kocha się z kobietą w ciąży a drugi plus to że nie trzeba się zabezpieczać.
My się staramy od ok. pół roku... i jak na złość nic, dodatkowo najprawdopodobniej przyczyną jest zespół policystycznych jajników, ale tego nie wiem w 100% ponieważ nie robiłam jeszcze badań. Ogólnie miesiączkuję w sposób bardzo nieregularny i trudno mi jest określić w jakim dniu cyklu jestem. Teraz np. nie mam miesiączki od 7 miesięcy
Ale lekarz powiedział, żebyśmy próbowali dalej... Niedługo będę robić badania i szczegółowo dowiem się tego co mi dolega. Możliwe, że to wcale nie o jajniki chodzi. Normalnie od kilku dni mam okropną chandrę, płaczę po nocach, bo bardzo chcemy mieć maleństwo, staramy się, a tu nic. Dzisiaj właśnie trafiłam na to forum i skorzystam z waszych porad
Mam pytanie. Czy któraś z was cierpi bądź cierpiała na policystyczne jajniki? proszę o odpowiedz na PW
Mysza84
Fanka BB :)
Moze to mieszne ale kiedys czytalam ze jak kobieta nie moze zajsc w ciazy powinna po stosunku pokozyc pupe wyzej sama osobiscie to stoowalam i zaszlam w ciaze.
![]()
Ja to nazywam -> nogi na ścianie!
Sama nie próbowałam ale czytałam już na forum o dziewczynach któym podobno pomogło.
Ewelincia172 zapraszam do wątku staraczek by zostać mamą 2010. Tam dziewczyny pewnie Ci pomogą.
My dwa lata uprawialiśmy przerywańca i wpadki nie było. Potem rok sie staraliśmy tak normalnie(głównie w naszej ulubionej pozycji na jeźdźca) i bez efektów. I nogi w górze były i poduszki i inne cuda niewidy, a ciąży jak nie było tak nie było. Celowaliśmy w dni płodne i owulację, które u mnie dość łatwo określić i też bez efektów. Aż wycelowaliśmy dwa dni przed owulką, potem w samą owulację, na tzw. pieska i dzieć w drodze ;-)
Elzu
Mam do was pytanie, czy odczuwacie przyjemnosc z seksu tak samo jak wtedy gdy nie bylyscie w ciazy? Ja jestem dopiero w 1 trymestrze, ale mam wrazenie, jakby tam bylo troche ciasniej i mimo, ze na poczatku jest wilgotno, to wysycha szybciej niz kiedys (troche za szybko) - czy to normalne?
reklama
Anecia1111
W 1 trymestrze to ja ogólnie delikatnie mówiąc miałam wstręt do seksu :-) Całe szczęście wszystko wróciło do normy i teraz czuję się tak samo miło jak przed ciążą, no i nie ma obawy o zajście w ciążę - chociaż u nas w sumie nie było obawy bo akurat się staraliśmy i maleństwo jest planowane :-) A że ciasno to ja też cały czas jakoś tak to odczuwam, ale mój ginekolog mówi ze jeśli nie boli w trakcie i po, no i nie ma żadnych plamień po stosunku to jest jak najbardziej ok. A z tą suchością to może dlatego że się spinasz w sobie, albo nie jesteś dostatecznie "rozgrzana" ;-) Albo boisz się że zrobicie krzywdę maluszkowi i może z tego to wynika. Ale myślę że jeśli masz ochotę na sex to w końcu wszystko się unormuje, zwracaj tylko uwagę czy nie odczuwasz bólu albo innych dolegliwości w trakcie czy po. pozdrawiam