reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Raabit do 10 sierpnia juz niedaleko:tak: a moze malutkie bedzie chcialo wczesniej??, nie martw sie napewno dasz rade.

A ze sklepem...... no stres, ale nie mam oporow do zalatwiania takich spraw, damy rade.
Dzieki Limonka:tak:

Fajnie maci kobitki z ta szkola rodzenia, ja nie chodzilam, nie mialam jak , moj porod to bedzie scenariusz i rezyseria na zywo:nerd:

reklama
Naur też uważam, że skoro cesarka to lepiej mieć wcześniej! ale mój gin idzie na urlop i pewnie dlatego chce to zrobić po powrocie :-( tylko ze ja z powodu jego urlopu nie mam zamiaru chodzić w ciąży ani dnia dłużej niż to konieczne!

Dziewczyny jeśli któraś ma tel do Madeline lub Claudi to napiszcie do nich prośbe o informacje co sie z nimi dzieje! Madeline to wiadomo cieszy sie swoim małym szczęściem ale co z Claudi? :eek:

>Naur
JAk sobie pomyślę, że moja kumpela przenosiła o 2 tygodnie to nie wiem jak ona to zniosła, tym bardziej że to w sierpniu bylo i było gorąco! Masakra!!

:szok::szok::szok::szok: :sick::sick::sick:

No wlasnie , gdzie te nasze pierwsze mamusie???Claudi, Madeline??

Ja sie teraz tylko zastanawiam która z nas następna do rozpakowania będzie??
Może Syska we wtorek, a może któraś wcześniej?

Dziewczyny ja z takim pytaniem... macie jakiś sposób na puchnące nogi(łydki i kostki)???:szok::eek:ja tego problemu nie mam ale koleżanka(rodzi w listopadzie) ostatnio strasznie się z tym męczy:no::szok:ja wiem tylko że trzeba odpoczywać z nogami uniesionymi do góry- czy wiecie coś więcej???:dull:

ola no mam nadzieję że uda Ci się załatwić wszystko w tym sklepie- trzymam kciuki:-):tak:

Jak tak patrze na suwaczki to widzę że coraz więcej bobasków już donoszonych:-D

raabit mam nadzieję że nie będziesz musiała zbyt długo na cesarkę czekać:tak::-)

A ja ciągle mam te bóle brzucha:szok:dziwne jakieś...boli jak przy skurczu ale brzuch nie robi się twardy:szok::eek:zgłupiałam normalnie...
Do tego maluch strasznie mi się pcha na dół :szok:krzyże tak bolą że szok:eek:

A Madeline i Claudi nadal milczą...:eek:ciekawe:happy2:

Naur ja myśle ze jednak Syska bedzie następna bo do wtorku to już tak mało czasu zostało :tak: no chyba ze Claudi ją wyprzedzi :-D

Gosia ja nie znam dobrego sposobu na spuchniete nogi :-( ja moczyłam w misce z zimną wodą i troche pomagało :tak: słyszałam też żeby moczyć w wodzie z solą ale osobiscie nie sprawdzałam skuteczności tej motedy :-)

Położyłam sie na dwie godzinki,a Wy tyle zapisałyście:-D,ale już nadrobiłam.
Ja mam stopy jak u słonia:-(,moczę je w chłodnej,osolonej wodzie i oczywiście staram sie je trzymać uniesione,to dwie metody jakie mi mama poleciła,sprawdzają sie.Opuchlizna zeszła...z jednej stopy:-D...druga jeszcze troszke spuchnięta,ale zawsze coś.

Widzę,że o mnie piszecie,do wtorku rzeczywiście niedużo zostało,a ja sie zastanawiam nad tym,czy nie przetrzymać małej do czwartku:eek:,żeby jej za wczesnie nie wyciągać.Ale decyzja w sumie podjęta,we wtorek mam sie stawić w szpitalu przed 8;-).

mąż pozbierał przed pracą wszelkie gazety dotyczące dzieci i ich pielęgnacji,od jakiegos czasu jest bardzo przejęty i sie edukuje na bieżąco:-D,mam nadzieje,ze bede miala wyedukowanego pomocnika przy zajmowaniu sie małą.;-)

reklama
Hej mamuśki !!!
aale dobrze spalam od 23 do 9 rano:tak: no super
kurde biore ten lek przeciwskorczowy ale i tak mam skórcze i brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu:eek: zeby mi sie tylko nie poglebialo rozwarcie:szok::no::wściekła/y::angry:
okaze sie w środe

co do rozstepów to mam je wszedzie gdzie sie tylko da:no:
na brzuchu najmniej widoczne , najbardziej na biodrach- duze grube i w dodatku czerwone!:wściekła/y: i na calym biuscie:sad::no2:
nie pomaga mi nic i ciagle mam nowe:sick:

Do góry