reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dziewczyny a ja sie miałam was zapytać co sądzicie o lewatywie:confused:u was sa obowiązkowe?Robić czy nie:confused:sama nie wiem.Czytałam ze niby jest naturalnym procesem przyspieszenia porodu ale z drugiej strony ingeruje w niego:no:i w co tu wierzyc:confused:

reklama
Gosia może faktycznie jakaś sąsiadka zaopiekuje sie Twoją córeczką a ty pojedziesz do szpitala? :tak:

Naur to dobrze, ze masz dzisiaj wizyte u lekarza bedziesz troche spokojniejsza :-)

Janbor jeśli fachowcy są ze spółdzielni to u mnie tez nie biorą za to kasy :tak:

Janbor nie stresuj sie na zapas! sdkoro nic cie nie piecze i nie swędzi to nie powinno być zadnej infekcji :tak: nie wyszukujmy sobie problemów tam gdzie ich nie ma :tak: mi nic nie dolega wiec zakąłdam ze infekcji nie ma :tak:

Kira ja gdybym miała rodzić naturalnie to wolałabym miec lewatywe! moja kumpela sie nie zgodziła na taki zabieg i potem w czasie porodu mówiła ze o mało nie spaliła sie ze wstydu jak przy parciu poza dzieckiem wyszło coś jeszcze :-D a to nie jest nic miłego! :no: myśle ze po lewatywie masz komfort psychiczny że nic takiego sie nie wydarzy :tak:

Własnie nie ze spółdzielni znaczy sprawdzanie szczelnosci było zlecone przez społdzielnie ale juz naprawa to osobno wiec dlatego sie zdziwiłam.

Kira u mnie lewatywa tez nie jest oowiazkowa, no chyba, z esie decydujesz na poród w wodzie lub jak jest cesarka zaplanowana ale ja osobiści ejestem zwolenniczką tego zabiegu, bo po co mam sie jeszcze niepotrzebnie denerwować i czuc niekomfortowo jak mi sie cos wymsknie przy skurczach czy skakaniu na piłce:baffled::laugh2: Moja znajoma tak miała ja skakała na piłce to jej własnie wyleciała spora kupka i to w trakcie jak spisywali te wszystkie papiery razme z połozna i mezem.Mówiła ze sie czuła strsaznie mimo, ze połozna ja uspokiła, że nic sie nie dziejei że one sie potykaja z takimi sytuacjami czesto.

Janbor mi posiewu nie robiono, tylko Clotrimazol dostałam, standardowo na infekcję. Posiew to chyba sików się raczej robi, na ew. bakterie co by antybiotyk dobrać??

Raabit albo będę spokojniejsza, albo wściekła, bo mnie znowu ktoś oleje, hihi....juz nie oczekuję pomocy za bardzo, tylko chcę potwierdzić diagnozy i zasięgnąć opinii innego . A wiem chociaż że to dobry specjalista.

Kira nie mogą Cie zmusić do lewatywy. Ja miałam poprzednio, nie jest to przyjemne, ale dało mi komfort że nie narobię na podłogę później, poza tym nie jest to duża ingerencja, a lepiej tak niź rodzić z zaparciem, bo nie zawsze organizm się sam oczyści. A mi porodu raczej to nie przyspieszyło.

Pije kawkę, ktoś się przyłączy?? :-)

Janbor mnie swędziało i piekło dwa dni, więc poszłam, zbadała i zobaczyła że rzeczywiście podrażnina pochwa, no to zapisała. Już jest lepiej, nie swędzi.
Ale jak nic nie czuć to raczej nie ma infekcji.

reklama
No w sumie macie racje dziewczynki mnie na razie nic nie swędzi ani nie piecze, znaczy czasem swedzi ale to mysle bardziej od depilacji a jakby cos bylo to przeciez przy badaniu by lekarka zauwazyła:-)

Do góry