magdabede
Zaciekawiona BB
Kunek to taki rekreacyjny staw - latem kąpielisko, a zima spuszczają większość wody i w razie mrozów jest bezpieczne i gigantyczne lodowisko, Już nie mogę się doczekać weekendu:-)
Niezła ta Emi 10-11 godz snu bez jedzenia! U nas 2 x zdarzyło się 10 godz, a tak standardowo to ok. 7.
Świeżabydgoszczanka, Schani witajcie!
Jak mała budzi się w nocy co godz to zawsze jest głodna? Może pomoże jakis doradca laktacyjny? Nam bardzo pomogła, bo Kostek w wieku 5-6 tyg jadał 17 x na dobę, w tym 7 x w nocy! teraz je 5-6 posiłków, nocą je tylko raz a nadal karmimy się na żądanie brzdąca:-)
Moja pediatra mówi, że do -10/-12 stopni spacery jak zwykle (nawet do 3 godz) z opatulonym i zahartowanym brzdącem Poniżej tej temperatury max. 1,5 godz. Ja dziś przy około -8 byłam niecałe 2 godz i Kostek był cieplutki i zadowolony.Mam nadzieję, że zimowa aura tak szybko nie ustąpi:-)
Dziecię śpi, tatuś sie kąpie, ja zmykam zaszyć się z książeczką. Dobranoc!
Niezła ta Emi 10-11 godz snu bez jedzenia! U nas 2 x zdarzyło się 10 godz, a tak standardowo to ok. 7.
Świeżabydgoszczanka, Schani witajcie!
Jak mała budzi się w nocy co godz to zawsze jest głodna? Może pomoże jakis doradca laktacyjny? Nam bardzo pomogła, bo Kostek w wieku 5-6 tyg jadał 17 x na dobę, w tym 7 x w nocy! teraz je 5-6 posiłków, nocą je tylko raz a nadal karmimy się na żądanie brzdąca:-)
Moja pediatra mówi, że do -10/-12 stopni spacery jak zwykle (nawet do 3 godz) z opatulonym i zahartowanym brzdącem Poniżej tej temperatury max. 1,5 godz. Ja dziś przy około -8 byłam niecałe 2 godz i Kostek był cieplutki i zadowolony.Mam nadzieję, że zimowa aura tak szybko nie ustąpi:-)
Dziecię śpi, tatuś sie kąpie, ja zmykam zaszyć się z książeczką. Dobranoc!
) i jakoś nam nie wychodzi wprowadzanie jedzonka...myślałam że jak mała tolerowała jabłuszko to będzie również ok z kaszką jabłkową a tu niestety- 4 brzydkie kupy z taką jakby niestrawioną kaszką....Poza tym po każdym jedzeniu czkawka...nie wiem skąd to sie bierze. Czy Wasze maluszki też miewają czkawkę?
Studia mam juz za soba, wiec nie mam tego problemu, a do pracy szybko nie wroce, gdyz chcialabym jak najdluzej byc z malym w domku i tez w niedalekiej przyszlosci bedziemy myslec o drugim dzidziusiu
Nie chcemy miec zbyt dlugiej przerwy miedzy jednym a drugim dzieckiem. Znajomych na pewno mi brakuje, ale co zrobic...Tutaj mamy ich niewiele i sa rozsiani w roznych miastach.
Ja nie mialam pokarmu od razu, dopiero w drugiej dobie dostalam i maly byl strasznie glodny , a ze polozne odradzily podawanie butelki, zeby nie nauczyl sie pic z butelki, tylko zeby ciagnal piers zeby pobudzic laktacje - to sama pozolna siedziala z synkiem i podawala mu jedzonko takim malutkim kubeczkiem , po troszeczku
a termometr wzkazuje "tylko" -8 stopni
Co do kupek to jak jedliśmy tylko mleczko to robiła 3-4 dziennie, a po wprowadzeniu kleiku, kaszki i jabłka mamy tylko 1-2 dziennie;-) Jak widać co dzieciątko to inna reakcja