• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Agnieszko jesli znasz tutaj jakiegos dobrego lekarza prosze o pomoc, nie wiem gdzie sie zglosic bylam w szpitalu na izbie przyjec,i tylko potwierdzili ciaze i kazali sie zglosic po 11 tygodniu, to strasznie dlugo...

Samopoczucie bez zmian, na dobra sprawe, w ogole nie czuje, ze jestem w odmiennym stanie, nie wiem czy to normalne. Pewnie wszystko dopiero przede mna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
meg napewno wszystko przed toba....ja do wczoraj tez sie cieszylam ze nic mi nie jest....a dzis,,,prosze,.....1 pawik zaliczony hehhehe...
a ktory tydzien u ciebie jest?

meg musisz miec lekarza gp....on potem zalatwia wszystko( w moim przypadku tak jest)...musi wyslac ci list do szpitala i wtedy bedziesz miala tam wizyte najprawdopodobniej okolo 12 tygodnia...moze troche pozniej...zalezy od szpitala....to tytaj standard
z mojego doswiadczenia moge ci powiedziec ze jesli chcesz miec te wizyte szybciej to jak juz cie gp zarejestruje to mozesz zawsze pojechac do swojego szpitala polozniczego na izbe przyjec i powiedziec ze masz bole brzuchai nie czujesz sie dobrze i takie tam...pierwsze co zrobia to usg....a potem napewno poinformuja ze to macica sie powieksza i stad te bole i ze mozesz w razie co wziac paracetamol...ja tak robilam zeby miec szybciej usg :) tylko jedz tak okolo 7-8 tydzien jak serduszko bedzie widac....

Na izbie przyjéc powiedzieli mi, ze to 7 tydzien, ale sytuacja komplikuje sie na tyle, ze bylam przez 3 tygodnie w Polsce, i z tego tez wzgledu miesiaczka sie przesunela(wlasciwie wcale jej juz nie bylo). Wiec na dobra sprawe moze to byc mniej niz 7...Lekarz gp to lekarz ogolny, ktory przyjmuje w przychodni? Tak czy siak dziekuje za wskazowki!:-)

tak lekarz gp to lekarz rodzinny....znajdz dobrego blisko ciebie tam gdzie mieszkasz bo bedziesz na zmiane chodzic do niego i do szpitala na wizyty:)
a usg w szpitalu ci robili?jak bylas?

Hej dziewczyny jestem tu nowa wiec witam wszystkie przyszle mamusie!
Ja dowiedzialam sie ze bede miala dzidziusia jponad 3 tygodnie temu.
Zrobilam az 4 testy i oczywiscie wynik ktory tak bardzo chcialam zobaczyc.
Na stale mieszkam w Anglii i martwi mnie tylko tutejsza sluzba zdrowia.
Po tym jak zrobilam testy poszlam do lekarza Gp i hmm on nie zrobil badania krwi by potwierdzic ciaze. Napisalam tylko formularz zglaszajacy sie do poloznej i czekam az ktos wreszcie sie odezwie. Wiem ze tak tu jest ale ja poprostu chcialabym wiedziec na 10000% ze to prawda. To moze wydawac sie smieszne ale ja czasami mysle ze moze nie jestem.... chociaz mam objawy

a i jeszcze jedno, z obliczen wynika ze zaczelam 8 tydzien

BeataZ - witamy na forum!!! :-) Wiesz, ja też mam tak, że nie mogę uwierzyć ;-) Nie miałam jeszcze badania, które by potwierdziło, że jestem w ciąży. Żaden lekarz nie dał mi skierowania na badanie krwi (zrobiłam je prywatnie). Wydaje mi się, że jeśli zrobiłaś aż 3 testy to nie ma szans by wszystkie się myliły. Więc nie pozostaje Ci nic innego jak tylko cieszyć się ze swojego pięknego stanu :-)

Aga - bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie suwaczka. Nie jest łatwo go zmontować ;-)

Miłego wieczoru! :-)

reklama
Hej Dziewczyny,

aga, spagetti powiadasz... :rofl2: u mnie też nie jest lepiej, mam takie mdłości, że nie mogę wstać z łóżka. Już chciałabym wreszcie zwymiotować:baffled:
Dziś odkryłam, że moj dzieciaczek już teraz wie co to fast food i wygonił tatusia po kurczaki z KFC.
A najlepsze jest to, że ja zupełnie nie przepadam za takim jedzeniem.
Nieźle się zaczyna.
aga. wierzę, że tym razem Wam się uda. Pojawiłaś się wśród sierpniowych mam, a razem z Tobą ogromna aura. to dobry znak. Będzie syn jak nic. i 7 to w końcu szczęśliwa liczba
Jeszce tylko 5tyg. Najlepiej o tym nie myśl, czas szybciej minie.

Beatko, witaj na forum

p.s. ale macie pokręconą tę służbę zdrowia na Wyspach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry