reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
no dokladnie basia, i oczywiscie winnych pewnie nie ma jak znam zycie:wściekła/y:
wez tu jedz i rodz bez stresu...:no:

Ania - Anglia - a na jakiej podstawie ci polozna stwierdzila ze wkrotce porod, powiedzialas jej o tym czopie czy centymetrem cie wymierzyla?

jeszcze dzis wiadomosc,ze w szpitalu gdzie mam rodzic wczesniakowi dali nie taka kroplowke jak trzeba i zmarlo malenstowo:szok:

wyobrazasz sobie?

straszne, ludzka tragedia, niepotrzebna śmierć maleństwa...

miejmy nadzieję, że u azorka po prostu się dłużej będzie goiło, a dzieciątko niczym groźnym się nie zaraziło; czy mi się wydaje czy ktoś pisał, że robią u Was dzieciom wymaz po urodzeniu żeby wykluczyć ewentualne zakaźenie? czy coś mi sie miesza?

no wlasnie Azorek pisala ze tak jest, ale ona w sumie w Szkocji jest, niby ta sama sluzba zdrowia ale tu Anglia wiec nie wiem jak to jest dokladnie, w srode sie poloznej zapytam o to....
w kazdym razie bede sama czujna bo paciorkowiec atakuje zwykle uklad oddechowy, wiec jak dziecko bedzie oddychalo szybciej niz 70 oddechow na minute i bedzie rozpalone to od razu do szpitala,
tym barzdiej ze pewnie w domu sie rozchoruje jak by co no bo przeciez tu wypuszczaja w ten sam dzien ze szpitala...

no wlasnie Azorek pisala ze tak jest, ale ona w sumie w Szkocji jest, niby ta sama sluzba zdrowia ale tu Anglia wiec nie wiem jak to jest dokladnie, w srode sie poloznej zapytam o to....
w kazdym razie bede sama czujna bo paciorkowiec atakuje zwykle uklad oddechowy, wiec jak dziecko bedzie oddychalo szybciej niz 70 oddechow na minute i bedzie rozpalone to od razu do szpitala,
tym barzdiej ze pewnie w domu sie rozchoruje jak by co no bo przeciez tu wypuszczaja w ten sam dzien ze szpitala...

podpytaj położną, mi "moja" ze szkoły rodzenia powiedziała, że robią wymaz dzieciaczkowi tuż po porodzie (o ile mają wiedzę o jakimś zakażeniu bakteryjnym matki, ale akurat tutaj takie badanie jest wymagane przy przyjęciu) i w 2 dobie widać już czy jakaś bakteria się tam namnaża czy nie; więc nawet jakbyś wyszła tuż po porodzie, a 2 dni później miała info, że jest albo nie ma bakterii, to już można konkretnie zadziałać;

Ania - nie spodziewalam sie zeby ci szyjke centymetrem mierzyla;-):-)
w kazdym razie trzymam kciuki za lekki porod bez paciorkowcow:tak:
a brzuszek Ci juz opadl?

Andariel- pewnie ze sie dowiem, i bede bardzo czujna:-(przynajmniej wiem o tym paciorkowcu to moge reagowac...w sumie dzieki wam dziewczyny:tak:

Ostatnia edycja:
Ania - nie spodziewalam sie zeby ci szyjke centymetrem mierzyla;-):-)
w kazdym razie trzymam kciuki za lekki porod bez paciorkowcow:tak:
a brzuszek Ci juz opadl?

MEWA - tak opadl mi juz , ale wiesz jak to jest moze to nastapic w ciagu paru dni ale rownie dobrze za tydzien lub dwa , chociaz ja wolalabym jak najszybciej :-). Dokladnie zostalo mi jeszcze 27 dni , lecz pierwsza core mialam 21 dni przed

reklama
jejku, za każdym razem jak czytam, że któraś chciałaby już rodzić, przeszywa mnie dreszcz... bo to tak szybko zleciało, te nasze ciąże, że wciąż mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie by rodzić:-D a w sumie większość z nas dobiła szczęśliwie w miarę bezpiecznego terminu i to naprawdę kwestia już kilku-kilkunastu dni...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry