reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

Andzia nie ma powodów do niepokoju bo np betę mogłaś mnieć poniżej 9tyś albo najważniejsze!!!! O którym zapomniałam czasem usg nie jest "zbyt nowoczesne" i wtedy też jeszcze nie widać. Tak powiedział własnie lekarz mojemu Wiesiowi bo dziwił się że człowieczek ma zaledwie 1,3mm a jemu serduszko bije!A On powiedział że wszystko zależy również od sprzetu bo On odgrywa tutaj też ważna rolę. Mówił że On ma super ale tak jak z komórkami już są nowsze czulsze i pokazują serdzuszko poniżej 1mm :szok:.
A ja też byłam w ubiegły piątek i było widać tylko pęcherzyk ciążowy.. a wczoraj :rofl2::-D
Czytałam Twoją historię na visa prieva (czy jakoś tak) ja własnie mam nisko zagnieżdżoną ciąże i wiem że pierwsze co będę się pytać po 17tyg to czy jest możliwość żebym coś takiego miała. Choć wiem że ponoć Twa przyczyna nie jest znana starty Antosi.
Może to nie miejsce.. ale zapalam świeczkę dla Twego maleństwa (*).
Teraz po takich przeżyciach może być już tylko lepiej. Zapraszam Cię również na wątek ciąża po poronieniu (choc u Ciebie byl już to poród) tam jest wiele wspaniałych dziewczyn.. niestety Aniołkowych mamuś, które potrafią zrozumieć i można się tam wypłakać..
A teraz szcześliwych aż do porodu i samego rozwiazania miesięcy Wam życzę! Niech Antosia sprawuje opiekę nad Twoją fasoleczką!

Agula tak kochana miałam usg dowcipne :zawstydzona/y: póki ciąża jest wczesna takie mi zawsze robili.

Co do moderatora, to jeśli wszystkie dziewczynki z listopada się wykruszą i urodzą nas powini przenieść na wątek głowny. Spokojnie doczekamy się również innych działów, typu poznajmy się, zdjęcia z usg itp. :-D:rofl2:

Buziale dla Was i dla okruszek

reklama
aga_irlandia ;-) witam Gdanszczanke,a obecnie chyba "Irlandke" ;-) mam nadzieje, ze jak zawitasz do rodzimego miasta-odezwiesz sie, a moze na jakas kawke i pogaduchy na zywo uda sie wyskoczyc :-)

slodziutka dziekuje za swiatelko dla Antosi. To prawda przyczyna jej odejscia nie jest znana, i zaden, ale to zaden lekarz nie potrafi jej wskazac. Taka smierc lozeczkowa, tyle z w lonie mamy.

zapalam tez swiatelka dla Waszych niebianskich dzieciaczkow (*)(*)

co do usg-teraz to juz w ogole sie zmartwilam. Po pierwsze mialam robione sonda dopochwowa, a po drugie sprzet mojego lekarza nie nalezy raczej do malo nowoczesnych, a wrecz przeciwnie jest ponoc bardzo dobry i raczej dosc mlody rocznikowo:baffled:

andzia kochana ty sie na zapas nie martw bo nie masz czym:) pojdziesz na nastepna wizyte i zobaczysz ze wszystko bedzie ok:)
co do spotkania to chyba raczej tak szybko nie nastapi:)ostatni raz bylam w polsce prawie 2 lata temu a i nastepny rok ni bedzie do podrozy do kraju:) ale...moze kiedys kto wie:)
a ty andzia z glownego jestes?bo ja we wrzeszczu mieszkalam:)

aga dokladnie jestem z Glownego-w zasadzie z samego serca Gdanska-jakies 5-10 min od Starowki ;-) no no, nieladnie tak zaniedbywac stare katy :-) trzeba koniecznie nadrobic zaleglosci i wybrac sie w podroz do pieknego Gdanska:-)
Staram sie nie martwic na zapas, ale moje wczesniejsze przezycia jakos zwyciezaja nad zdrowym rozsadkiem, choc naprawde mocno staram sie nie panikowac-i chyba nawet mi wychodzi. W koncu kazdej przyszlej mamie zdarzaja sie nieuzasadnione obawy o dzidzie :-) trzymam sie opinii lekarza-jak powiedzial ze wszystko w normie, to musi byc ok, no przeciez gdyby bylo inaczej powiedzialby :-)

dokładnie Andzia gdyby cokolwiek było nie tak zaraz by Ci oznajmił lekarz. Więc spokojnie, choć wiem jak to jest. A zwłaszcza w ciąży gdy hormonki rządzą. A Wy planowaliście dziecko teraz? Jesli to nie jest zbyt osobiste pytanie. Bo jesteś że tak się wyrażę "świeżo" po stracie... i czasem jest to trudny okres i wiele osób albo panicznie boi się zajść w ciąże albo własnie za bardzo czasem nawet tego pragnie.

Aguś - zobaczysz że w środę to będzie Twój kolejny szczęśliwy dzień. I zdasz bezbłednie dwa egzaminy :-p:-D:rofl2:

Witam serdecznie
Wszystkie SIERPNIOWE MAMUSIE 2009:-)
Dziewczyny zycze Wam spokojnych 9 miesięcy, zakonczonych szczesliwymi porodami :)
TrZymajcie się i badzcie dzielne w roznych trudach ciązy
dzidzia.JPG

slodziutka-czy dzidzia byla planowana ?? :-) ciezkie pytanie. W polowie tak, w polowie nie-tzn. dokladnie wiedzielismy ze broimy, ze wstrzelilismy sie w owulacje, ale moze udalo sie m.in.dzieki temu ze nie bralismy tego az tak bardzo do siebie, tzn. nie odbywalo sie to tak sztampowo: " kochanie mam dzis jajeczkowanie, tak wiec do roboty".Wrecz przeciwnie, po prostu mielismy zwyczajna chcice, a to ze zdawalismy sobie sprawy, ze z tej ochoty moze powstac nowe zycie-to inna sprawa. Wiem, ze jestem bardzo swiezo po stracie, ale w moim wypadku ciaza to terapia...tak bardzo pragne byc takze ziemska mama, nie tylko anielska. Cale 9 m-cy z Tosia przygotowywalam sie do macierzynsta, Boze jaka ja bylam szczesliwa, i nagle tak bezczelnie, bez zadnej zapowiedzi ktos mi to odebral... Na poczatku mechanizm obronny odpychal od siebie w ogole to co sie stalo, ale z czasem wzmogl sie we mnie jeszcze bardziej instynkt i o niczym nie marzylam tak jak o dziecku... Oczywiscie nie podchodze do tego egostycznie-Tosia zawsze bedzie moja pierwsza coreczka, nikt jej nie zastapi, to Malenstwo bedzie jej rodzenstwem, od poczatku uswiadamianym o posiadaniu siostrzyczki w niebie...Boje sie troche tych 9 m-cy, ale jestem pelna wiary i nadziei. Musi byc dobrze :-)
aga zycze owocnego zdania egzaminkow-trzymam kciuki...
olcia.1 nikt nie powiedzial ze widzialas sam pecherzyk. Cieszymy sie w jego srodku mieszka 4mm fasoleczka :-) nie kazdemu jednak udaje sie od razu ja zobaczyc-np . mi...

reklama
Do góry