reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2009

Bry ;-)

byłam z bąblami u lekarza :-( nadal siedzimy w domu do poniedzialku :-( Jasiek najprawdopodobniej ma astmę oskrzelową :-( mamy robic inhalacje z pulmicortu i b...cos tam (Aga Natce to podawała) i singulair... Monia ten sam zestaw oprocz singulairu :-(
muszę iść do alergologa w przyszłym tygodniu... prywatnie...doopa :-(

spadowywuje na razie - trza terrorystkę polozyc spac i liczyc ze ojciec nie dojrzy ze połamała drukarkę :-( se pociągła i sie urwało...

miłego :-*

edit: po długich bojach panna M zasnęła ;-)

Efe :-) my dzis testujemy mleczko modyfikowane w płynie ;-) chce ugotować kaszkę czy owsiankę na bardzo gęsto na wodzie i dolać płynnego modyfikowanego :-) małż dziś kupił Bebilon Junior :-) aż mnie korci żeby spróbować...
zwykłego krowiego nie dam jej do ukończenia 3 rż. musi jej wystarczyć ukochany kefirek i jogutry czyli krowie mleko ale przetworzone ;-)
nie bede oszczedzac ;-) choć u nas to akurat inaczej wyglada bo przeciez na (.) oszczędzam bo mleczko z nich jest za free ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej laseczki :-)

u nas słoneczko - wysyłam do wszystkich chętnych - jak Myszka wstanie to spacerek będzie bo przed drzemką mama sie nie wyrobiła :zawstydzona/y:

Maggie sto lat młoda mamusiu :-) torcik pysznie wygląda, ja właśnie pałaszuje do kawki jabłecznika bo torcika robić nie za bardzo umiem, poćwiczyłam 10 min to sie należy, nie :-p

zdrówka dla wszystkich chorowitków życze

Neverend daj znac jak po lekarzu

Mewa ty to masz kondycje - ja z moją godzine na rękach chyba bym nie dała rady, a tak na serio to cieszę cię że chrzciny udane :-)

Mika nieźle Karolinka dała czadu :-D

i zapomniałam co jeszcze miałam pisać

aaa moja na bebilonie jest, zwykłego mleczka chyba jeszcze długo nie wypije bo nawet jogurty czy serki jej szkodzą

miłego dnia życzę :-)

To chyba nam dzieci śpią bo trochę nas jest na różnych wątkach.
Mewa, masz szczęście że Adaś pięknooki spał całą mszę, bo musielibyście go chyba łapac żeby polać wodą swięconą.
A co do mleka, to ja daję takie po roczku, zwykłe w proszku, ale tylko dlatego bo mi mała nie je warzywek, a tak są dodawane witaminki i żelazo, ale sądzę że do półtorej roczku pociągniemy, nie dalej. W zapasię mam jeszcze na 2 miechy. No i się obudziła.

my mleka nie tykamy, embargo;

nie wiem co jest Nince, wczoraj w ciągu dnia miała ponad 38 stopni, w nocy i rano spokój, a dziś znów godzina 13 i 39! dziś już dałam nurofen, bo się wystraszyłam; co to kurde jest, z nikim się nie spotykałyśmy ostatnio, mykamy na spacery i z powrotem; na szczęście apetyt jej nie opuszcza i w sumie normalnie się zachwouje; tylko mnie zastanawia skąd ta temperatura?

łooooo matko ale się rozpisałyście....
Wczoraj nie zaglądałam chociaż cały czas miałam na myśli że muszę wejść życzonka solenizantce wczorajszej złożyć. A tu klops bo zasnęłam z dzieciakami...

Także trochę spóźnione, ale nie mniej szczere NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIE DLA MADZI ;* ;* ;* STO LAT W SZCZĘŚCIU I ZDROWIU!

I teraz obym o niczym nie zapomniała...
Mika kurde szkoda lampy no ale najważniejsze że Karolinka cała!!
Neverend czekam na wieści
Mewa fajnie że Adaś przespał całą mszę i że już macie za sobą
Kasia, Mika, Malinka,Rubi - zdrówka dla dzieciaczków!!

Swoją drogą moi też chyba od miesiąca mają katar, teraz od kilku dni Jasiek nie smarka ale Jula znowu gile do kolan więc pewnie i Jaśka weźmie.,.

Andariel - dla Was też zdrówka, mam nadzieję że się wyjaśni z czego gorączka....

aaa Rubi tak mi się przypomniało że dziś w przedszkolu czytałam żeby dzieciom zrobic badania w kierunku glizdy ludzkiej i że jednym z objawów mogą być ataki astmy oskrzelowej....

Efe co do mleka to my generalnie jedziemy na krowim i ja akurat bardzo bym chciała żeby Jasiek pił modyfikowane......Bo odkąd się nie karmimy koło 5-6 wypija 250 ml mleka z kubka tyle że zwykłego pełnotłustego...Próbowałam z modyfikowanym i mu wyraźnie nie podchodzi, może to smakowe jakoś łatwiej wejdzie?

Witam się i ja.
Ale u nas dziś dzion przeraźliwie szybko zleciał.
Chyba dlatego, że spaliśmy do 12, bo młoda jak wstała o 1 to do 5 ryczała w niebogłosy!!!
Szczepiona + zęby dały się we znaki:(
Nom a potem szybko rzeczy do teściów zawieźć bo na weekend młoda zostaje, bo ja do school a małż do pracy.
Więc dawaj i od razu umyliśmy starego golfa,żeby już sprzedać.
A wyrzuty bym miała jakbym go takiego brudasa sprzedawała:p
No i dopiero wróciliśmy...ufff
U nefrologa wizytę mam 21, więc tedy dam znać.
Buziaki dla chorowitków ofkors od ciotki klotki z Mazurów:)

A ja się dziś do ludzi wybrałam.
Na dworzu zimno to sobie pomyślałam że kawy mi się chce. Zapytałam koleżankę czy ma dziecko zdrowe u bratowej. Mówi "zdrowe". Dzwonie do bratowej i mówię: -"Amelka zdrowa a Jasio?"
- Zdrowy- odpowiada.
- To będziemy na kawie.
Przyjeżdżam a oni gile pod nosem. "No żesz" se myślę ale zostałam i pewnie znowu pożałuję, że mi się dziecko czymś zaraziło. Także było nas trzy i czworo dzieci i każde po roku, półtora. W tym moja chrześnica co w wieku 18 m-cy ledwo 9 kg waży. Gabi przy niej jak mutant wyglądała. Do czasu na szczęście. Przyszła siostra koleżanki ze swoją córą i tu - 16 m-cy i ponad 12kg.
Tylko szkoda że aparatu nie wzięłam:( Bo na własne oczy zobaczyłam, że się dzieci różnie rozwijają i różnie zachowują. Ale łączy je jedno. Lgną do siebie i papugują aż miło popatrzeć.

Dobra idę na M.
Dobranoc.

Ps. A tak sobie pomyślałam jakby to fajnie było jakby nasze szkraby się tak zobaczyły;-)

Czołem dziewczyny
Przepraszam ,ze tak umilkłam ale wiecie pisałam choroba alutki ,potem nadrabianie i tak zleciało.Do tego popołudniami małż mi rekompensuje te wszystkie wyjazdy na ryby ,służbowe i miluchno czas spędzamy razem .Teraz on prasuje a ja kompa nadrabiam.Prawie codziennie jeździmy do stadniny koni bo Aluta je uwielbia .Raz nawet na kucuku jechała ale tatus podtrzymywac musiał bo nie rozumie panienka ,że sie trzmac trzeba :no:Jeszcze ma czas.Ale już ją od koniuszych przezywaja wolontariusze.:laugh2:A dziś uwaga nawet ja orka dosiadłam chyba po 10 latach przerwy konia -superowo było i znów połknęłam bakcyla.Ale już mam zastrzeżone ,że jedynie raz w tygodniu może bo jeszcze wieczorami latam poćwiczyć .Schudnąc musze jak nic tylko pora roku temu nie sprzyja.Ehhhh
A u was widze ,ze same chorowitki -zdrówka życzę
U nas na szczęście odpukać nie chorujemy ale codziennie dzieciaki oprócz tranu jeszcze czosnek z miodem dostają a Aluta z ciepłym mlekiem dodatkowo.Może to pomaga .Nie nadrobie Was ale mam nadzieje ,że wszystko ok.
Ja teraz jak chodze na ćwiczenia to 2x w tyg. do ludzi ide a na sobote w sali zabaw umówiona jestem z naszymi dziewczynami z forum regionalnego będzie fajnie.

dobry wieczór :-)
u nas ok, jakoś leci nam czas praktycznie we dwójkę, bo tatę to widzimy wieczorem-maluje teściom mieszkanie :-( ale koniec coraz bliżej ;-)
jutro może spotkam się z koleżanką i jej 2,5 letnią córeczką :tak: towarzystwo potrzebne :-D
dzisiaj byłam oglądać kurtki zimowe dla Mai-wpadła mi jedna w oko, ale kosztuje tylko 150zł :szok: do tego czapka z szalikiem 40zł :no: a buty...... niezła sumka :tak: chociaż coś z butami u nas ubogo :crazy:
no cóż, trzeba by znaleźć tańszą opcję, chodzi mi głównie o kurtkę ;-)
a wy już pokupywałyście kurteczki i buciki? może się pochwalicie? ;-)
poczytam sobie jeszcze, bo jestem do tyłu z T :sorry:
a dla chorujących dużo dużo zdrowia :tak::tak::tak:
dobrej nocki :happy:

reklama
hej dziewczyny

Izabela- ja dzis cieplejsza czapke kupiłam u nas na bazarku i z szalikiem 25 zł, kombinezony maja byc w przyszłym tygodniu po 116 zł wiec zobaczymy, narazie Adas chodzi w takiej jesienno-zimowej import z UK
Chogata- super sie ma Ala ze ja na koniki zabieracie, duza frajda napewno a Tobie wytrwalosci w chodzeniu na ćwiczenia życze
Efe- no super by było jak by sie dzieciaczki sierpniowe wszystkie spotkały,choc nierealne- ja liczę na to ze uda sie chociaz zapoznac Adasia z Jasiem i Marcelkiem z racji ze oni najblizej ;-)
co do mleka to ja nie moge dawac ani modyfikowanego ani krowiego wiec tyle co ode mnie Adas ma ale mysląc o odstawianiu jakies przeciez musze dawac-trudna sprawa
Andariel- wysoka temperatura sie ciągle utrzymuje?
Magda, Malinka, Rubi-zdrowia dla dzieciaczkow

dobrej nocy zycze

Do góry