reklama

Sierpień 2010

No jak się ponarzeka to czasami się cos pozmienia, jak byłam na BB kilka godz temu to po marudziłam, że się mała nie odzywa i tu nagle sie odezwała i to jak:-) Mój M to prawie z wrażenia podskoczył, bo połozył rękę na brzuszku, a tu taki kopniak, że ho ho... a mi łezki staneły w oczkach ze wzruszenia bo pierwszy raz było widać kopniaki, cały brzuch mi skakał:-D Najpierw okolice pępka, później lewa, później prawa strona i tak przez ok 20min a teraz dzidzia poszła spać :tak:
Więc zadowolona i szczęśliwa mogę iść grzecznie spać :-):-):-)

Mnie też to wkurza, bo mam na coś ochotę,a nie mam gdzie kupić jedzonka :zawstydzona/y:

Maritka i Ciamajda Powodzenia na jutrzejszych wizytach :-) Trzymam kciuki za dobre wieści :tak:

Słodkich kolorowych snów :happy2:

Gratuluję kopniaczków :)

Bogusia trzymam kciuki za połówkowe :)
A mialam sie was zapytac i calkiem mi wypadlo bo mam takie delikatne skurcze nie czesto ale sa nie wiecie czy to normalne?
A jak u was z krwawieniami z nosa i z dzaseł? ja mam z nosa rano ale tego nie mozna nazwac krwawieniem raczej pekajacymi naczynkami.
pozdrawiam :)

jeżeli chodzi o krwawienia z nosa mam także codziennie rano, ale niezbyt dużą ilość no i dziąsla od czasu do czasu, co do skurczy to nie jest to normalne i proponuję magnez.Jak już bieżesz zwięjsz dawkę.

witam się z Wami poświątecznie :) dużo mam do nadrobienia bo przez całe święta nie zaglądałam na forum, ale zaraz z miłą chęcią poczytam wszystkie pościki.Dziewczynki, jakieś choróbsko mnie rozkłada :( narazie tylko katar nieziemski i kichanie, ale boję się że to nie koniec... Za to jutroooooo- wyczekiwana wizyta- hurrra :) Mam wielką nadzieję,że moje maleństwo ujawni płeć i będę mogła wreszcie Wam się pochwalić :)

no to trzymam kciuki, zebyś się dowiedziała kto u Ciebie mieszka :)

No już po świętach zimno, szaro i ponuro. Ale w piątek mam badania prenatalne więc może się potwierdzi płec :)
Nic mi się dzisiaj nie chce. Powoli z mężem szykujemy się do remontu pokoiku, możliwe, ze dzisiaj zamówię już łóżeczko :)
Widzę, ze ruch na BB wrócil :)

reklama
Pajeczka dziekuje za odpowiedz nie biore magnezu ale jak bede w przyszlym tygodniu na wizycie to na pewno lekarce wspomne zeby mi jakis doradzial :) wogole z tabletek to tylko feminatal lykam i tyle moja lekarka jakos jest przeciwna faszerowaniu lekami a z tym magnezem to wiesz co wlasnie sobie uswiadomilam ze kurcze skurcze lydek rano mi sie zaczynaja wiec to napewno niedobor zieki jeszcze raz.
Agdzie powodzenia pogadaj z brzuszkiem moze poslusznie maluszek pokarze mamusi jakie imie ma wybrac :) ja zauwazylam ze moje malenstwo jak mowie zeby przestalo kopac w nerke przestaje hehe wiec "powazna" rozmowa z dzidziusiem czasem pomaga hehe

Pajeczka dziekuje za odpowiedz nie biore magnezu ale jak bede w przyszlym tygodniu na wizycie to na pewno lekarce wspomne zeby mi jakis doradzial :) wogole z tabletek to tylko feminatal lykam i tyle moja lekarka jakos jest przeciwna faszerowaniu lekami a z tym magnezem to wiesz co wlasnie sobie uswiadomilam ze kurcze skurcze lydek rano mi sie zaczynaja wiec to napewno niedobor zieki jeszcze raz.
Agdzie powodzenia pogadaj z brzuszkiem moze poslusznie maluszek pokarze mamusi jakie imie ma wybrac :) ja zauwazylam ze moje malenstwo jak mowie zeby przestalo kopac w nerke przestaje hehe wiec "powazna" rozmowa z dzidziusiem czasem pomaga hehe

bo ono na tym etapie nas slyszy :)

ogólnie magnez mozesz brac :) to nie zaszkodzi a tylko spowoduje, ze nie bedziesz miała skurczy. U mnie zaczęło sie od skurczy pośladków taki ból, ze szok a teraz przy kolce nerkowej wskazane jest zwiększona dawka magnezu i ja pije 4 tabletki dziennie. Bo ja wole te do rozpuszczania :) W sobote jak bylam u lekarki to mi sama powiedziala proszę zwiększyc magnez bo kolka nerkowa występuje także z tego powodu.I ja tez nie biore nic oprocz magnezu i foliku no i jeszcze duphastonu:)

slyszy slyszy bogusia wogole jest juz fajniutkie moj maly juz na dotyk reaguje oboje z chlopakiem juz bawimy sie z naszym chlopczykiem hehe moj P jest strasznie zaskoczony ze tak fajnie maly tak reaguje ale fajna zabawa :)

Cześć!
Ale szybko te święta mijają-nim się człowiek nie obejrzy, a tu już koniec leniuchowania;-) Na szczęście dzisiaj jeszcze nie idę do pracy:tak: Święta minęły spokojnie-w pierwszy dzień byliśmy na śniadanku o rodziców, później kościół i latająca wszędzie Basia, teściowie przyjechali do nas na obiad, a na koniec dnia wybraliśmy się z małą do wesołego miasteczka-także wszyscy zadowoleni:tak: Wczoraj pogoda niestety nie dopisała-zimno i padało...
A dzisiaj jedziemy z Basią znaleźć jakiś prezent dla M-jutro ma urodziny, a my jeszcze nic nie mamy:sorry2:
Mała kruszynka w brzuszku wariuje jak szalona-daje już znać o sobie tak mocno, że cały brzuch podskakuje, a jeszcze w tamtym tygodniu było tak spokojnie:blink::-D Już jej nawet łożysko z przodu nie przeszkadza;-)
Coś mi zniknął suwaczek ciążowy:baffled: Muszę sprawdzić dlaczego... Też go nie widzicie?
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za same dobre wiadomości:tak:
Kolumnea-magnez jak najbardziej jest wskazany:tak: Ja tylko to biorę, żadnych innych witaminek:tak:

Bogusia trzymam kciuki za połówkowe :)
A mialam sie was zapytac i calkiem mi wypadlo bo mam takie delikatne skurcze nie czesto ale sa nie wiecie czy to normalne?
A jak u was z krwawieniami z nosa i z dzaseł? ja mam z nosa rano ale tego nie mozna nazwac krwawieniem raczej pekajacymi naczynkami.
pozdrawiam :)
jesli chodzi o krew z nosa.. od czasu do czasu jak opróżniam nos to jakas krwinka sie trafi, jesli chodzi o dziąsła, to prawie przy kazdym szczotkowaniu gdzieś krew poleci.. także już przywykłam..

Hej kobietki witam się po świętach, niestety wszystko co dobre kończy się szybiutko, parę dni wolnego i ... brr znowu do pracy:/

Alaa na wszelkie sprawy związane z układem moczowym dobry jest sok z żurawin, tylko nie taki zwykły, tylko koncentrat 100% - buteleczka 0,7 kosztuje około 25-30zł
Ehtele mnie też się podobają takie dywaniki do pokoju chłopczyka, jak urośnie to będzie mógł się bawić w tor itp, i do tego koszt jest naprawdę malutki więc jak ci się znudzi lub zniszczy nie bedziesz żałowała wyrzucić:)
Ciamajdko fajnie, że jesteś już z nami, szkoda, że Twój T. miał jakieś humory, ale na pewno mu przejdzie, no i nie przemęczaj się, bo to dla nas ciężarówek niewskazane; powodzenia na wizycie!!
Martitka życzę powodzenia na wizycie, nie stresuj się:)
Bogusia powodzenia na połówkowym oraz gratuluję regularnych ruchów maluszka:)
Agdzie ja też jutro mam wizytę i też czekam z niecierpliwością, tak samo jak ty nie znam jeszcze płci i LICZĘ na to, że jutro maluszek się ujawni:) idę na 3/4d więc mam nadzieję, ze będzie dobrze widać:)

Miłego dnia!

reklama
Witajcie po Świetach :)))

W piątek Usg połówkowe..boję się bardzo..mam nadzieję,że będzie ok.

Ja też mam jakieś pojedyncze skurcze...pobolew mnie ostatnio podbrzusze a do tego mam niskie ciśnienie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry