reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam Kochane :happy:

Cayra, mi też jedna mama dwójki dzieci mówiła, żebym zrezygnowała z wielofunkcyjnego wózka, bo i tak potem kupuje się parasolkę.
Ale my musimy wziąć pod uwagę, że nasze dzieci już najprawdopodobniej zimą zaczną jeździć w spacerówce, a będą jeszcze bardzo małe, więc potrzebują konkretnego pojazdu, aby je opatulić ładnie i żeby nie było im zimno i niewygodnie... Wyobrażasz sobie bez konkretnej spacerówki jeździć po śniegu?? Jeśli przyszła zima będzie taka jak tegoroczna to ja dziękuję bardzo...
Poza tym konkretna spacerówka jest niezastąpiona na spacerach po trudniejszym terenie - las, piasek...

Jeśli chodzi o kilogramy to najcięższe są koła - możesz wybrać opcję z kołami piankowymi i masz kilka kilogramów w dół. Nie wiem czy TAKO ma taką opcję, ale większość wózków tak, więc czemu tako miałoby nie mieć ;)

Ze skrętnych kół też bym nie rezygnowała... To podobno niezastąpione ułatwienie. Koła te można blokować i nie stanowią żadnego problemu. Najlepiej popróbuj jeżdżenie wózkami w sklepie, tylko jakieś obciążenie niech Ci włożą do środka ;)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!!!

W końcu słonće i ciepełko :-)

Widzę,że pojawił się temat Hemoroidów...ja niestety z tym walcze już baaaardzo długo :-(...przed ciązami już sie męczyłam,jeszcze nic nie pomogło mi....

Mój gin powiedział,że można stosować maść POSTERISAN,ale niestety on mi nie pomaga...najlepiej wybrać się do chirurga i z nim pogadać,ja właśnie mam taki zamiar zrobić,no i niestety trzeba się regularnie wypróżniać.

Mam pytanie,szczególnie do dziewczyn które mają już dzidzie: JAKI LATATOR POLECACIE?POZA AVENTEM!?

Jagodka, ja mam właśnie AVENT ręczny i jest podobno rewelacyjny. Dzidzi jeszcze nie mam, ale poleciła mi go moja siostra, która odchowała już dwoje pociech (są w wieku 8 i 2 lat). A jej ufam bardzo :-)

BlackOpal, rozumiem, tylko że gondola powinna być w tym momencie jak największa, żeby dziecko jak najdłużej w niej wozić, natomiast w TAKO gondola ma wymiary 75x35, a w tym co pokazywałam za 410 zł ma wymiary 87x36, więc różnica spora :-)

Ostatnia edycja:
cayra polecam Ci Graco... ja mam model VIVO, można też spojrzeć na jego nowszą wersję Quattro Deluxe i myślę że on sprawdziłby się w warunkach blokowych. Masz lekkie, usztywniane nosidło, które służy jako gondola - nie jest ono wielkich rozmiarów, ale też nie jest jakieś małe ja woziłam w nim Olusia do końca 4 miesiąca, później woziłam go w rozłożonej na płasko spacerówce zablokowanej podnóżkiem i założonym ochraniaczem na nóżki - to był koniec zimy - wczesna wiosna bo Olo jest z października. Wózek ten nie jest drogi, świetnie się składa - praktycznie jedną ręką można już go złożyć, mieści się do bagażnika swobodnie, do tego można kupić go za stosunkowo niewielką cenę z fotelikiem z bazą, która baaaardzo usprawnia wyjmowanie i wkładanie dziecka do samochodu i stabilizuje fotelik. Fotelik można też zamontować na wózku. Spacerówka jest duża, wadą dla niektórych jest to że nie jest przekładana w stronę mamy - dla mnie to nie był problem bo budka ma daszek, poza tym dobrze widać co dzidziuś kombinuje ;) Wózek ma mega pojemny kosz na zakupy - na prawdę nie przesadzam. Koła są duże, dają radę na koleinach i wózek dobrze się podbija na wysokie polskie krawężniki, w warunkach marketu jest bardzo zwrotny, nie ma wystających kieszeni, toreb i narzutek, którymi można by zahaczyć i strącić pół sklepu ;). Rzuć okiem - może akurat tobie się spodoba...

Moja koleżanka ma TAKO Jumpera i aktualnie wozi w nim dzidziusia, który urodził się w sierpniu zeszłego roku, więc bez przesady z tą wielkością ;-)

Ja jestem zdania, że konkretna spacerówka jest niezastąpiona. Zimą 2011 też będziemy jeździć spacerówką.
Skoro więc się zamierza kupić konkretną spacerówkę to bardziej się opłaca kupić 2 w 1. Np. w Jedo (bo tu mam szczegółowe informacje) sama spacerówka kosztuje ponad 1100zł a z gondolą 1300, więc to nie jest duża różnica ;-) Gdybym chciała teraz kupić wózek głęboki, np. któryś z tych które zaproponowałaś, a potem kupować spacerówkę to by się wyszło jak Zabłocki na mydle...

Marulka
a nie miałaś problemu z tymi przednimi podwójnymi kołami?? Ja nie jestem ich zwolennikiem, bo np. w lesie wkręcają się między nie patyki i inne elementy ściółki :)

Ostatnia edycja:
Shyla jak to kąpałaś jeża? :szok:
Normalnie :-)
[video=youtube;MjBb2mkyZkc]http://www.youtube.com/watch?v=MjBb2mkyZkc&feature=player_embedded[/video]
tu jest video jak można kąpać jeże ;-)
Mam dziewuszki pytanie... jak ułożone są Wasze dzieci, bo mój ciągle główka u góry nóżki na dole macicy...nie wiem czy już powinien zmieniać pozycje...Jak jest u Was???
Ja jeszcze nie wiem , ale w poniedziałek na wizycie sie dowiem:tak:
Chociaż to i tak jest mało istotne bo będę mieć cc;-)

wróciłam z zakupów i teraz idę robić obiadek ;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry