reklama

Sierpień 2010

reklama
Pogoda faktycznie dziś nastraja… do spania…

Wakacyjne klimaty widzę powoli nastają, choć na razie tylko na forum, a nie za oknem:) Ja planuję wyjazd na początku lipca-w swoje rodzinne piękne strony, bo tam planuję rodzić. Takie przyjemne z pożytecznym:) Męża zabieram ze sobą, na szczęście jest to możliwe:) Jak mi gin nie pozwoli jechać, to mnie coś trafi, bo nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić tu, gdzie mieszkam… Chcę w szpitalu, gdzie pracuje moja mama, a ¾ ginekologii i położnictwa to „przyszywane ciotki” i gdzie będę czuła się baaardzo bezpiecznie, mam nadzieję, że się uda:) Co do rzeczy do szpitala to już pytałam, dla maluszka trzeba mieć tylko na wyjście, wszystko inne dają (ciuszki, kosmetyki), a ja dostanę koszulę do porodu (choć pewnie wezmę jakąś starą swoją, bo też jest taka możliwość), podkłady też, jeśli będą potrzebne, a kupić muszę tylko duże podpaski materace:), bo podobno tego się tam używa. Aha, majteczki własne normalne, nie jednorazowe.

Monika373 cieszę się, że z mamą w porządku:) A z liczeniem Ci się udało-dobrze, że policzyłaś drugi raz:) Ja też jestem ostatnio taka rozkojarzona, że cud, że jeszcze nie zabiłam się jak pies o budę…

Ehtele przygoda ze służbą zdrowia niestety przykra, najważniejsze, że dobrze się skończyła:) A jako że piękne strony, w których byłaś, to już prawie moje rodzinne (opisane genialnie, poczułam się jak w domu:)), wyjaśniam w jakim języku mówią ludzie, jeśli jest to mieszanina polskiego i rosyjskiego (i jeszcze trochę innych, ale mniejsza o to)- oni mówią „po prostu”-tak to się u nas nazywa:)

Mallaika, Bogusia007 gratuluję udanych wizyt:)

Gratuluję udanych wizyt!!!!!!!!

Ale Wasze dzieciaczki spore!!!!!

Ehtele lekarz to jakiś konował, ale dobrze, że z dzidzią dobrze!!!

Ja mam jutro wizytę w szpitalu, ciekawa jestem wagi moich maluchów.

kassia - dają wiele, ale najważniejszego nie dają- pomocy i zrozumienia. Idę nastawiona bojowo.

Pati- kupowałam na allegro (i koszule i majtki). U mnie w szpitalu nie pozwalają na żadne majtki ale mam ich gdzieś - na noc będę zakładała. Nie wyśpię się wiedząc,że mogę obudzić się z plamą na prześcieradle i potem będę musiała znosić fochy salowych. Ojjj nie.
Z tych majtek najlepiej takie:
POPORODOWE majtki siatkowe HARTMANN wielorazowe (1014043126) - Aukcje internetowe Allegro przepuszczają powietrze.

kassia - dają wiele, ale najważniejszego nie dają- pomocy i zrozumienia. Idę nastawiona bojowo.

Pati- kupowałam na allegro (i koszule i majtki). U mnie w szpitalu nie pozwalają na żadne majtki ale mam ich gdzieś - na noc będę zakładała. Nie wyśpię się wiedząc,że mogę obudzić się z plamą na prześcieradle i potem będę musiała znosić fochy salowych. Ojjj nie.
Z tych majtek najlepiej takie:
POPORODOWE majtki siatkowe HARTMANN wielorazowe (1014043126) - Aukcje internetowe Allegro przepuszczają powietrze.

Dokładnie.
a po za tym jak ktos przyjdzie w odwiedziny(bo tak naprawde niewiadomo ile bedziemy w szpitalu,czasem dziecko ma zółtaczke,mama anemie...sami wiceie,różnie to bywa)i wez wtedy chodz z ta pielucha pomiedzy nogami,masakra...z takim ogonem...:baffled::no:

witam sie dziewczynki po przerwie no cholera jak nie urok to...wirus w komputerze no i trzeba bylo wszystko instalowac od poczatku :angry::angry::angry: no i nie moglam na BB zagladac!!!! a pogoda u mnie dzisiaj czysto jesienna:no: a nie wiosenna no co sie dzieje w tym roku!!!!
Ja dzisiaj jestem po glukozie :-D:-D:-D takiego stresa mialam ze moj malz musial jechac ze mna na to badanko i co ...... dostalam smaczny "soczek z czarnej pozeczki" do wypicia dwa razy ukluli mi palucha i to bylo wszystko .... a tak sie balam...
Teraz poczytam co u was kochane mamusie!!! buziaczki

reklama
Żałuję że nie wyrabiam żeby być z Wami kobietki na bieżąco ale przeprowadzka wysysa póki co ze mnie wszystkie siły przy stałym i silnym współudziale córci i choć staram się oszczędzać to wieczorkiem czuję to wszystko plus szaleństwa maluszka który w przeciwieństwie do starszej siostry zamiast przeciągania się wyginania i wypinania woli fikołki i solidne kopniaki że cały brzuch skacze :tak:
ehtele to konował jeden i nie mogę napisać co mi się pod paluchy ciśnienie bo i tak wszystko wygwiazdkuje do lochu z takim :wściekła/y:

cieszę się kobietki z Waszych udanych wizyt i jak patrzę na suwaczki to jakoś uwierzyć nie mogę że tak się rozpędziły :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry