reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

reklama
Bombusia ale wiesz zawsze pozostaje strach czy wszystko oki z dzidziusiem -taki już nasz urok.a ząbków to Ci zazdroszcze - gabinet dentystyczny to mój drugi dom

Wuzelek mam nadzieję, że już do końca ciąży się nic nie wykluje w moim zębim stanie :-p

Pajkaa no u mnie 2 miesiące temu też go uratował ale teraz jak tylko weszłam i powiedziałam, że ósemka to odraz tylko nie mów, że ta po lewej stronie - niestety.

kiniusia niop podobno wyrywanie przełożyć na okres po ciąży. Jak się z nią nic nie dzieje to po co ma Was narażać na stres. U mnie stan zapalny, więc ostateczność

nie wiem jak zasne tak mnie napier***:-( wogóle mam wrażenie, że ząb obok mnie boli - zresztą cała szczena daje mmi popalić ajć :-( mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. miłej nocki kochane :*

Hejka Kobietki! Ja tylko na chwilę dzisiaj. Miałam szalony dzien i nawet nie miałam wcześniej czasu zajrzeć do Was. A jednym powodem było to że u nas dzisiaj pogoda się świetna zrobiła i grilla ze znajomymi zrobiliśmy :-) OK, trochę podpowiadam, ale tak od końca :-D

Będę powoli się zbierać, mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia, a jutro z rana na wizytę. Dobrej nocy wszystkim:)

Powodzenia na wizycie!

dziewczyny będę znikać bo tych dzisiejszych moich spacerkach za dobrze się nie czuje. do jutra!
kolorowych snów:)

Ja dzisiaj ledwo 400 m przeszłam do sklepu i spowrotem i myślałam że padnę, więc moze ten dzień disiaj taki jakiś nie teges dla nas był :-)

dobranoc wszystkim!:-)

Dobranoc :-D

Kiniusia, dzięki, chyba rzeczywiście jest wszystko ok. Od 20 minut ani jednego skurczu. A już zaczęłam panikować, bo w sumie naliczyłam ich 9 w ciągu godziny, a pod koniec co niecałe 5 minut. :no: Wzięłam prysznic, no-spę, magnez i jest ok... ale serce dalej wali :-). Jak będzie powtórka z rozrywki to jutro idę do lekarza dla świętego spokoju (szkoda, że wizytę mam dopiero za tydzień), a tymczasem się żegnam i życzę dobrej nocki!!

Ja ostatnio też mialam taki przypadke że w ciągu godziny ok 6 razy odczuwałam skurcze, ale nie byly bolesne i po tej godzinie przeszły. No i tak sobie myślę że my panikujemy a to są chyba tylko te skurcze przepowiadające :-) Ale jak Ciebie niepokoją bardzo to lepiej idź do ginka :-)

Ehtele na ten moment nie widzę tego, aby miał siłę iść, zobaczymy jutro, może stanie się cud????
Szkoda mi go, bo on naprawde nigdzie nie łazi, dużo się uczy i należałoby mu sie to wyjście tym bardziej, ze wróciłby z kolegą samochodem (tata by ich przywiózł tak sie umówiliśmy), ale zobaczymy, nakupiłam leków, mleko z czosnkiem i miodem i herbata z cytyna i sokiem malinowym może jakoś go postawią na nogi:(
Daaawno nie chorował, a teraz było tak zimno to i jego dopadło:(

A ja zjadłam loda i nadal czegoś mi brakuje, na szczęscie nie wiem co to zgaga w ogóle:)

Saudades teraz sa takie czasy, ze wszystko można dokupić bez problemu:)

Hahaha... a ja dzisiaj też loda zjadłam... takiego cudownego waniliowego rożka :-) Zresztą wyśnił mi się w nocy i mąż z rańca poleciał kupić :-D

Dziewczyny ile jest Was tu na wątku? Oczywiście od początku nie dam rady czytać,a już od przewertowania ostatnich kilku stron kręci się w głowie od informacji i ilości forumowiczek ;-). Na Styczniówkach '05 było nas 6 dziewczyn, a tu chyba duuużo więcej.

Witamy :-) Duuuużo nas jest :-)

fajny zestaw do gotowania na parze...

i w sumie porządnej firmy...więc zapewne taki sobie zakupię:p Tylko kasy brak hehehe

Parowar Garnek na PARE HOFFNER 18 cm 5 el INDUKCJA (1039916978) - Aukcje internetowe Allegro

Ja osobiście używam kombiwaru i jest świetny :-) Jak któraś ma możliwość zakupu to polecam!

Wiem wiem kapke ostatnio się zaniedbałam i z Wami nie byłam - wybaczcie i nie bijcie:sorry2: ale wstawałam rano swojemu robić śniadanie i tak cały dzień na obrotach a później leżenie, bo czuje napięcie brzuszka, więc do kompa nie podchodziłam. Dziś odwiedziłam położną, bo dr nie było - za tydzień. Chyba zaczyna się moje tycie :-p w ciągu 2 tyg 2 kg, więc póki co 7 na plusie. na 18 idę do dentysty, bo dziąsła nadal strasznie mi krwawią i czuje jak jedzonko wchodzi między zęby, a poza tym ząb, którego mi robił "tli" mnie wrr :wściekła/y: a tak mi się chce tam siedzieć z otwartą papką, że już się rwe :wściekła/y: oby tylko z tymi dziąsłami było ok i nic nowego się nie pojawiło. namarudziłam, nabredziłam a teraz idę się położyć od rana znów na nogach ehhh. Ale mam nadzieję, że u Was jest wszystko oki :-)

Ehhhh... ja też w ciągu 2 tyg 2 kg na plusie :-) Ale damy radę ;-)

Uffff... czytam Was dalej i jeszcze może coś skrobnę :-)

Dzień doberek dziewczyny :-)
Ja już powróciłam do swoich standardów i...już gotuję obiadek :-p:-D
Gulasz w garnku już się robi, później tylko kaszę gryczaną ugotuję i ogórki kiszone pokroję, przed powrotem M. i będzie gitara :-D
Heh, nie śpię już od godziny i mi się nudzi. M. poszedł do pracy, mały w brzuszku szaleje, więc i mnie energia rozpiera :-D

Saudades, wierzę, że jest i będzie ok. :tak:
Monika8112, i ja się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej :tak::-)
Niuunia, i jak tam ząbek, a raczej ból po nim? Mam nadzieję, że spałaś dobrze i, że już mniej boli. :tak:
Aga_Natalia, jak mus to mus, ale jak to zrobić przy 3-letnim dziecku to ja niestety nie mam doświadczenia i nie pomogę. :-(
Anecia1111, super, że u Was ładna pogoda była i to fajnie wykorzystaliście, na grilla. :-)
Fiuu, hej hej :-)

No to idę pichcić dalej, może jakieś ciasto upiekę...hmmm...eee, nie zdążę, bo po 8 muszę wyjść już z domku i do siostry pojechać :tak:
Miłego dzionka dziewczyny :tak:
Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Buziaki:-)

Dzień doberek :-)

Ale mi się dobrze spało :happy2:
Pisałam Wam, że męczą mnie w nocy bóle bioder i nóg i budzę się i stękam przy każdej zmianie pozycji. Otóż ostatnio w gazecie przeczytałam, że można spać na plecach pod warunkiem, że się je podwyższy o co najmniej 10 stopni. Tak więc poukładałam sobie poduszki pod plecki i śpię od dwóch nocy w pozycji pół siedzącej i jest rewelacja!!!! Nic mnie nie boli, nie ma duszności i śpię jak niemowlak :tak: POLECAM WAM TAKIE ROZWIĄZANIE!!!

Witam dziewczynki dawno mnie tu nie było więc nawet nie próbuję Was nadrobić.
Kiniusia podziwiam że chce ci się z samego ranca pichcić, ja ostatnio co prawda wstaję przed 6 ale nie mam ochoty na nic.
Z chęcia bym nic nie robiła, ale muszę bo jak mężuś może się zadowolić "byle czym" tak mój dwulatek nie;(

Może to ten egzamin z prawo jazdy 26 maja tak mnie przybija.
Kompletnie nie wiem jak się do niego nastawić psychicznie.
Boję, się pomysleć że zdam bo będzie większe rozczarowanie, z drugiej strony moje wewnętrzne przeczucia nie są wcale optymistyczne.
Szkoda że nie wziełam się za to od początku ciąży.

Nic nie nudzę was już.
fiufiu w przyszłym tgodniu mój dziadziuś będzie obchodził 82 urodzinki i zamierzam mu zrobić twój kubusiowy torcik.Dam znać jak wyszedł.

U nas w świętokrzyskim wkońcu słoneczko oby tak już zostało.
Pozdrawiam

Czesc dziewczyny,

nie dalam rady was nadrobic, bo nie bylo mnie wczoraj caly dzien - wizyta u diabetologa. Cukry ok wiec z tym problemu na razie nie ma, ale od jakis 2-3 tygodni jak chodze to boli mnie krocze, jakby ktos mnie obil, cos tam z lewej strony ciagle mnie kluje, wiec poprosilam o badanie a lekarka, ze dol mam napiety i ze zrobilo sie lekkie rozwarcie na opuszek i mam nie chodzic duzo, lezec, odpoczywac jak najwiecej. Do tego tak mnie zbadala bolesnie, ze caly dzien jeszcze bardziej mnie bolalo. No i wieksza dawka luteiny znowu.
A 2 tygodnie temu u mojego gina niby wszystko ok. Jestem ciekawa co on na to powie.
W kazdym badz razie corcie odtransportowal maz do babci bym mogla sobie lezec. Troszke sie przestraszylam, tym bardziej, ze ja wcale duzo nie chodze, wiekszosc czasu spedzam w domu.

Cześć dziewczyny:-) Dzisiaj znowu mnie nie będzie,bo jadę na szkołę rodzenia :-)

A Wrocław czeka na nadejście fali jestem ciekawa co to będzie, bo ja mieszkam na górce tutaj nie ma prawa zalać domów, ale cały rynek może zostać zalany tak jak w 97' i dojazd gdziekolwiek będzie nie możliwy.... Ech trzeba poczekać....

Kinusia
jak miło, że znowu Cię widzę tyle dni bez Twoich postów... jakoś tak dziwnie było... Współczuje opini kardiologa, ale Wasze zdrowie jest najważniejsze :-) Zawsze są pozytywy jest tak wiele przyszłych mam które chcą CC na życzenie One na pewno Ci zazdroszczą :-)

Miłego dnia dla Was wszystkich, buziaki :-)

reklama
witam dziewczynki!!!

o 6 rano Olek zrobił nam pobudkę i już nie było mowy o wylegiwaniu się... troszkę jestem rozbita, bo to już drugi taki poranek (wczoraj harcował w nocy i wieczorem dał czadu...) no ale nic - czas powoli się przyzwyczajać do nocnych wędrówek, pobudek i takichtam atrakcji...

Mnie też biodra bolą w nocy i plecki cierpią... Układam się normalnie na plecach, ale tak też długo nie wytrzymuję bo zaraz ciężar rozkłada mi się na lędźwia i znów boli - jak jakaś staruszka :p no ale zauważyłam już że za drugim razem mam więcej dolegliwości od strony układu kostnego. No nic, trzeba przeżyć.

Aga_Natalia współczuję leżenia przy trzylatce, no ale musisz pamiętać, że ty masz dwa razy więcej obciążenia w stosunku do nas i dwa razy bardziej musisz o siebie dbać.. leż więc jak najwięcej i nie myśl, że Twoja córeczka na tym coś traci... Na dłuższą metę ona zyska baaardzo wiele: zdrowe rodzeństwo i zadbaną mamusię. Na pewno nie będzie pamiętać tych kilku miesięcy kiedy mama poświęcała jej mało czasu. Dbaj o siebie i nie miej wyrzutów, bo w chwili obecnej najważniejsze są te słabsze istotki. Córcia da radę :)

starlet dziwne to, że dwa tygodnie temu było ok, a już teraz taka - no powiedzmy sobie szczerze - niemiła diagnoza.. Współczuję ogromnie i przekazuję tą samą prośbę co wyżej: dbaj o siebie jeszcze bardziej. Dobrze, że poprosiłaś lekarza o badanie, bo przynajmniej wiesz, że szyjka cośtam drgnęła a nie że masz już jakieś rozwarcie. Leż, leż, leż i jeszcze raz leż. No i z nami plotkuj ofkors :) Trzymam kciuki żeby się okazało że to tylko fałszywy alarm :)

Do góry