reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2010

Ojej dziekuje ze mnie tak cieplo przyjelyscie :-)
Ciesze sie bardzo :-) Aha czyli to normalne ze tak piecze bo juz bałam ;-)
Ktos wspominal ze ma raz na miesiac wizyte i 3USG w czasie ciazy.. Ja mam tak samo :-)Ale to chyba dlatego ze ciaza przebiega prawidłowo :tak: Chociaz lekarz juz mi powiedzial ze niedlugo bedziemy sie widywac czesciej hehe:-D
A teraz zmienia tematu chcialabym zebyscie powiedzialy co sadzicie o wozku i lozeczku ktore chce zakupic ;-)
Łóżeczko - https://ssl.allegro.pl/item1048344642_lozeczko_julia_ii_szuflada_lolek_kolory_radek.html

Wózek - https://ssl.allegro.pl/item1054697822_3w1_wozek_torent_fotelik_kola_pomp_4_gratisy.html

Pozdrawiam :blink:

reklama
Hej brzuchatki :-) Jest weeekend, a co za tym idzie mniejszy tu ruch, więc nadrobilam posty ufff :-p

Niuunia- nie chcę straszyć,ale mój M dopiero kilka dni temu dostał pieniądze z ZUS-u za marzec i kwiecień.Takie mają opóźnienia. Może Ty dostaniesz na czas;-)

no mój właśnie dostał wczoraj za marzec - no bomba jak mi tak po 2 miesiącach wypłacą :wściekła/y:

sierpien8 gratuluje prawka i witam w gronie kierowców :-)
Pajkaa zakupy reweacyjne. Te ogrodniczki baaaaaaaaaaardzo mi się podobają :tak:

ehtele z chłopami tak jest: jeden dzień do rany przyłóż i elegancko a drugiego dnia przyłożysz i gangrena :-D a jak po kawalerskim?
A z tym ZUS-em to niby wygląda, że nie powinno być większych problemów - poprostu były pracodawca przesyła im wszystkie moje papiery i oni mnie przejmują. Ale wiadomo jak to znimi jest zawsze coś nie tak. Z tego co czytam w necie to powinnam normalnie dostawać zasiłek, bo kobiety w ciąży są chronione. Tylko po porodzie zamiast 20 tyg to zabierają 2 tyg a jak to będzie nie mam pojęcia :-( mam nadzieję, że dostane normalnie pieniądze aj :-(

polianna gratuluje udanej wizyty i dużej dzidzi :-)

martitka-26 mam nadzieję, że Twój m szybko do Was wróci i więcej już w klinice się nie pojawi :-)

Wczoraj po obiadku z moim wyruszyliśmy na zakupy, ale nic nie nałowiliśmy he he tzn. on kupił sobie jakieś tam niezbędne narzędzia i po raz kolejny chodziliśmy mi za adidasami, ale dalej lipa (wybredna okropnie jestem). Zastanawiam się czy nie kupić na allegro choć boję się o ich orginalność :eek: Aaaa sorki znalazłam gdzieś jakąś promocja i kupiłam 2 bokserki za 29,90, gdzie jedna rzekomo bez promocji kosztuje 19,90, więc się opłacało a ja lubie bokserki :tak: na koniec poszliśmy do kina na "Robin Hood'a" - fajny film, ale po 15 min myślałam, że wyjdę, bo nachodziłam się no i brzuch się odezwał - na szczęście miałam no-spe i dotrwałam spokojnei do końca seansu :-) oczywiście oglądaliśmy ciuszki ale pierwszy zakup na dzień dziecka planuje :-p no to naskrobałam - jak ktoś dotarł do tego momentu i nie usnął to gratuluje wytrwałości :-D

Witam!!!!
U nas piękna, słoneczna pogoda, chce sie zyć;-)
Wuzelek gratuluje udanej wizyty, dobrze, ze szyjka trzyma, ja też objadam sie luteinką , nie jesteś sama:-)
Ciamajdko, ale masz fajnych przyjaciół sssuper każda rzecz dla dzidzi sie przyda:happy2:
Marulka gratuluję duuużego synusia:) to my 2 bedziemy mieć 2 chłopców w domku+ 3 M.... czy któaś jeszcze????:confused:
Monia trzymam kciuki, aby woda do Was nie doszła, a siooooo....prezent dla męża rewelacja:cool:
Gorzka słodka czekolada ja tez brałam clotrimazolum w szpitalu mi dawali, ale nic mnie nie piekło,...witamy wśród cudownych sierpnióweczek:tak:
Pajka no jak sie czujesz???? Mam nadzieje, ze lepiej!!!!

A my dziśiaj z M jedziemy do mojej przyjaciólki, u której jestem chrzestną u jej synka, ma on 2,5 roku i jest b. żywotnym dzieckiem, oczywiście Aneta mówi, ze po chrzestnej. I właśnie zadzwoniła do mnie, że mi uszykowała i uprała wózek spacerowy i leżaczek przenośny po małym oraz kombinezon na zimę i jakieś ubranka.:-D:-Djak się b. cieszę:-D

My z Adim wysprzataliśmy chałupkę na błysk, M w pracy do 14.00 to se teraz leżę i wypoczywam. Na obiadek wołowina w sosie i kalafiorek mmmniam:)

Miłego dnia Mamuśki:happy2:

Ostatnia edycja:
U nas też ładna pogoda :-)
Ale nie wiem co bedziemy dzis robic z Moim T :-D Teraz spi po pracy bo byl na noc ;-) wiec niedlugo chyba sie obudzi hihi
Jak u was z rozstepami jest ? Mnie sie chyba jedna jakas krecha pojawila na brzuchu dzis w nocy:wściekła/y:
A i jeszcze to moze glupie pytanie no ale zadam :-) Mozna wziasc suszarke do wlosow do szpitala? bedzie go wysluszyc wlosy? Juz nie mowie o prostownicy bo jestem od niej uzalezniona ale nie chce wyjsc na jakas idiotke ;-)

U nas też ładna pogoda :-)
Ale nie wiem co bedziemy dzis robic z Moim T :-D Teraz spi po pracy bo byl na noc ;-) wiec niedlugo chyba sie obudzi hihi
Jak u was z rozstepami jest ? Mnie sie chyba jedna jakas krecha pojawila na brzuchu dzis w nocy:wściekła/y:
A i jeszcze to moze glupie pytanie no ale zadam :-) Mozna wziasc suszarke do wlosow do szpitala? bedzie go wysluszyc wlosy? Juz nie mowie o prostownicy bo jestem od niej uzalezniona ale nie chce wyjsc na jakas idiotke ;-)

Ja póki co nowych rozstępów w tej ciązy nie mam.
A suszarkę hmmm nie sądze, abyś nie mogła zabrać, bo niby czemu???? Na pewno tak, ja powiem szczerze,ze się nad tym nie zastanawiłam.

Hejka :happy2:

Czekoladko słodka gorzka witaj wśród sierpniówek :-)
Ja suszarkę biorę ze sobą zawsze i wszędzie jak mam przebywać poza domem co najmniej 2 dni i do szpitala też wezmę ;-)
Co do rozstępów to mi się jeszcze nie pojawiły i mam cichutką nadzieję, że się nie pojawią :tak:

Niunia- ja mam właśnie problem z kinem. Mamy darmowe bilety ale ważne do konca maja więc musimy jutro iść ;) TYLKO nie ma na co! Mąż pewnie chce na Robin Hood'a a ja średnio mam ochotę,chyba wolę Seks w wilelkim mieście. W najgorszym wypadku każde pojdzie na swój film,al troche głupio tak... :/

Witajcie słonka:-D

Ejjj no pytałam o ten makijaż permanentny - tylko niektóre odpisały:-D - wyraźcie swoje zdanie i doświadczenia hehehe:-)

Gorzka_Słodka_Czekolada po pierwsze witam w naszym gronie:-D Po drugie łóżeczko boskie - właśnie takie kupiłam tylko bez szuflady, będzie u mnie we wtorek więc dam znać jakiej jakości jest:tak: :tak: A o wózeczku nie mogę Ci nic powiedzieć - wygląda ok. Suszarka - oczywiście - możesz wziąć co chcesz...
Co do rozstępów to mam - niestety pojawiły się na udach:szok: Brzuch uchroniłam bo nawilżany była i jest dwa razy dziennie:tak:

duralex no to jest nas cztery na poniedziałek:-) Powodzenia

martitka-26 mam nadzieję, że komplikacje nie są bardzo poważne - dbaj o mężusia:tak: Trzymamy za niego kciuki:-)

monika8112 ojjj ja rozpromowałam tego sprzedającego RODZYNECZKI na liście zakupów poszukaj mojego posta - jest taka zbiorcza lista;-) Gość nawet nie świadom, że to moja zasługa hehhee:-p:-p
Jak tam u Ciebie - mam nadzieję, że fala do Ciebie nie doszła...

Niuunia ja dotarłam i nie usnęłam:-D:-D:-D no to mam nadzieję, że ZUS nie będzie Cię za bardzo wkurzał... A co do kawalerskiego Szymon wrócił i był taki smutny - okazało się, że cały czas się o mnie martwił i wrócił już o 1:00:-( I wcale nie miała jakiegoś fajnego wieczoru...mimo, że to ja miałam rację, wyrzuty sumienia miałam, bo nie chciałam żeby źle się przeze mnie bawił...:-( No ale już się porozumieliśmy...

Polianno właśnie dlatego robiłam zakupy stopniowa bo inaczej nie wyrobiłabym...Zostawiać wszystko na lipiec to byłaby makabra...no chyba że co miesiąc się odkładało pieniądze na ten cel...Ja nie z tych co potrafią oszczędzać...więc w lipcu ja kupuję kosmetyki i pidżamki, a mój Szymon wózeczek (to akurat z oszczędności) i jest wszystko:tak:

PS. Już się doczekać nie umiem aż dotrą do mnie te wszystkie zakupione piękności...

Ethele, no kiedyś uczęszczałam na pewien kurs i była tam klientka z makijażem permanentnym zamiast brwi. Na pewno lepiej to wyglądało niż jakby sobie kredką malowała, albo w ogóle nic nie robiła z brakiem brwi ;-) ALE wyglądało to dla mnie sztucznie i przykuwało wzrok za bardzo. To było w Niemczech i tam ona też sobie zrobiła ten makijaż. Z tym, że nie gwarantuję, że nie była w jakimś felernym salonie, no i to było już 5 lat temu... Nie mam porównania, tylko wtedy się z tym spotkałam i mi się nie bardzo podobało...
Tylko, że Ty myślisz o kreskach na powiekach, tak?? To chyba możesz spróbować - będziesz się najwyżej cieniami malować żeby przysłonić :-D

reklama
ehtele to koniecznie daj znac jak sie bedzie sprawowalo lozeczko bo mam zamiar takie kupic w czerwcu ehehe :-)
No to zabieram ze soba suszarke ;-) Ale mysle o prostownicy.. czy by nie patrzyly na mnie jak na jakas glupia :-D Bo mam straszna "szope" jak tylko wysusze ;-)
A co do makijazu permanentalnego to kompletnie sie nie znam.. i nie pomoge :-( A w tym mieisacu musze jeszcze kupic szlafrok kapcie i koszule dla siebie hehe

Do góry