reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Hej brzuchatki :-) wpadłam tylko tak na chwilkę przywitać się z Wami i życzyć miłego weekendu. Pogoda rewelacja :-) kończę sałatkę warzywna a potem ze szwagierką uciekam na zakupki dla małej :-p wieczorkiem chyba też jakieś wyjście z dziewczynami. Także miłego weekendu kochane brzuchatki :*

reklama
Dziś nogi mi spuchły troszke i buty za ciasne,rarunkuuu...w kapciach wyjde na spacer chyba.;-)
Stałam dzis przy kasie,a za moimi plecami starsze małżeństwo sie przepycha,byłam tak juz wkuta( z jednym pudłem mleka i paroma owocami stałam chyba z 10 minut i uwieszonym ręki 3 latkiem)),że wysyczałam przez zęby odwracając sie,"prosze poczekac,wyjdę,przeciez nie wciągne brzucha",a facet-cham wyburczał cos pod nosem typu "se narobiła dzieci..".No rzeczywiscie mam ich gromaaaaadę wielką,eh szkoda gadac.
No ale na porawe humoru wstapiłam do hurtowni dzieciecej i kupiłam co nie co:-)
Synek kupił(a własciwie wysępił ) wieszaczek do łazienki,głowa Shreka,he,he.dobrze,że zielen nam pasuje.:-)

Lea cóż można powiedzieć - miłego udawania:p:-p:-p

fiufiuu jak tam kombinerki poszły w ruch:-D???

Rozalko to pochwal się potem co zakupiłaś:) a takie wieszaczki są urocze...ja na pewno jak Olek będzie miał z roczek, kupię mu szlafroczek i dwa takie wieszaczki jeden na ręcznik drygi na właśnie szlafrok:p

I wszystkie brzuchatki będą dziś na lodach:-) Mam nadzieję, że na weselu na deser pojawią się lody:eek: bo jak nie to powystrzelam Wszystkie, że zrobiłyście mi taką ochotę:-D:-D

Witam po wizycie!!!!

Dziś nie dostałam sterydów, dostanę je w poniedziałek, bo jest to zastrzyk w dwóch dawkach, w odstępie 12h.
Jedziemy w poniedziałek rano, a później jeszcze raz wieczorem.
Dziewczyny duże, wagi dokładnej nie podał, ale jedna duża na 30tyg. i 5 dni, druga 31 tyg i 6 dni.
Rozwijają się prawidłowo. Jedną potwierdził, druga się schowała.
Obie się odwróciły i teraz są obie miednicowo, czyli cesarka bez zmian :(
Widziałam dwie główki przytulone do siebie :)
Mam wysokie ciśnienie 142/92, ponowione 158/98.
Jakieś bakterie w moczu, wzięli do analizy.
Za mocno puchnę, czyli podejrzewają zatrucie ciążowe.
No i za dużo przytyłam od ostatniej wizyty.
Moje skurcze są niepokojące. Jak coś mam zaraz przyjeżdżać.

Jestem wykończona i smutna, że tak się sprawy mają.

Słońce bedzie dobrze, ja dostałam celeston 2x jeden o 10 rano drugi o 22. Myśl pozytywnie. szpitalu mi powiedzieli, ze po 30 tc jeżelu dzidzia miala podane sterydy na plucka to jest OK. trzymam kciuki.

Hej dziewczyny :-)

Marulka, obiecuję i na bieżąco jestem. :tak: Po prostu nie odpisuję na wszystkie posty, ale na to już sił brakuje. :sorry:

Cayra, przecież nie było mnie tylko jeden dzionek. ;-)
Pajeczko, odpoczywajcie teraz.:tak: Ale miałaś przeżycia…:-(
Milusiu, dzięki. :-) Ale super Wam się dzionek zapowiada. :tak::-)
Polianna, i ja także zastanawiam się czy czasem na początku lipca nie zadzwonić do położnej. :tak:

Ciamajdko, :-)
Kasiu2506, zazdroszczę wycieczki do lasu i tych pierogów z truskawkami.:-p:-)
Aga_Natalia, i ja trzymam kciuki!!! :tak:

U Nas niecałe 2 tygodnie do ślubu i zaczynam się denerwować. :sorry2:
Od jakiegoś czasu też ciągle bym tylko spała i spała, chodzić już coraz ciężej i humorki mi wróciły :zawstydzona/y: Wystarczy pierdoła, a ja już płaczę. :sorry:Płaczę o wszystko, a łzy się leją jakby nie wiem co...
Za trochę ponad tydzień mam usg, robię też badania i mam wizytę...
Przy komputerze nie mogę długo siedzieć, bo dostaję jakieś drętwienia w okolicy pachwiny i wchodzi to na nogę, mały się denerwuje w brzuszku, no i strasznie grzeje ten mój kompik. :sorry:
Mam nadzieję, że nie jesteście złe na mnie, że jak mam neta to jest mnie mniej niż wcześniej, ale nadrabiam Wasze posty i całym sercem jestem z Wami. Nawet jak nie odpisuję każdej z osobna, to nie znaczy, że nie wiem co się dzieje.
Idę się dalej położyć, bo energii brak i duszno strasznie, gorąco jest, a tak sobie wiatraczek włączę i poleżę.
Mały mało się dziś odzywa, co trochę mnie jak zwykle martwi, że od rana nie czuję ruchów, ale pewnie śpi, więc i ja pójdę odpoczywać.:tak:

Życzę Wam dziewczyny miłego weekendu :tak:

Kiniuś dobrze, że poczytasz chociaż.. my tak tutaj produkujemy, że przeczytać i czasami odpisac to już 2 godziny mijają...
wow.. no tak slub, szybciutko... śpisz i denerwujesz się bo to stres też jest... i wykańcza Cię... kieckę szyjesz czy idziesz w jakiejś sukieneczce zwiewnej? :sorry2:

znancie może jakies sposoby na wytępienie mrówek? mieszkam na drugim pietrze i zasuwają mi po balkonie jakby na swoim były... chyba sąsiadka z góry ma mrowisko bo widzę że u niej ich najwięcej... wprawdzie nie wchodzą na sam balkon, tylko na ścianie z boku, no ale...

Ostatnia edycja:
reklama
Ciamajdko, idę w spodniach i takiej tuniczce całkiem ładnej :-p:-) Sukienki nie mogłam dobrać, więc w taki zestaw się ubiorę :tak: Na pewno Wam się pochwalę.
Spodnie są czarne takie eleganckie szerokie, a tunika taki bordo ciemny/fiolet, takie coś pomiędzy, taka bardzo uroczysta, więc pasuje jak ta lala :tak::-D

Co do mrówek, to moja znajoma miała jakąś specjalną kratkę na mrówki, ale nie wiem co i jak dokładnie, no i ona miała mrówki w domu, więc nie mam pojęcia niestety. :zawstydzona/y:

Do góry