reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Ehtele Gratuluje wizyty i dużego Olka Ja ostatnio śmiałam się do mojego marcina, że chce urodzić w 37/38tyg żeby dzidzia miała tak 3kg, a On że mam poczekać i urodzić 3,5 kg i w tedy będzie fajnie :-D
trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród....Ach to już niedługo :-)

reklama
Witam się wieczornie :happy:

Ethele
świetne wiadomości ;-)

Bogusia86
mi właśnie na szkole rodzenia położna powiedziała, że to wcale tak nie jest, że jak dziecko małe to się łatwiej rodzi - wręcz okazuje się odwrotnie :szok: Ponoć większe dzieci ok. 3500 - 3800 to idą tzw. taranem :-D A takie 3kg to idzie jakby chciało a nie mogło :-p Najlepiej to jak dziecko waży więcej ale jest długie a nie "okrągutkie" heheheh... :-)

witam wieczorkiem..

ehtele gratuluję :D ja też czuję że niedługo ciocia marulka będzie cioci Kalince opowiadać jak tu z młodym nie zwariować i pogotowie laktacyjne pójdzie w ruch :D nie oszczędzaj się kochana - zaplanuj sobie mycie okien, powoli powoli podejmuj wysiłki, które później zaprocentują fajnym i lekkim porodem. tego Ci, maleńka, życzę!

milusia oj ty nasza drobinko.. mam nadzieję że wszystko się wyprostuje i wyniki się polepszą.

riba współczuję wizytowego rozczarowania....

black przybliżona waga dziecka nie jest żadną regułą.. raczej przy porodzie gra rolę genetyka, faza księżyca i to czy pani na poczcie ogoliła nogi - jest to seria przypadków :D ja na przykład oprócz procesu rozwierania szyjki miałam fajny poród - trzy parte i Olek był na moich piersiach. Rozwieranie bolało, ale też nie jakoś do umierania... najgorszy wiadomo 8 cm i witedy kiedy zabraniają przeć a chce sie jak diabli ;)

alaa super że wyjazd udany!

rzucę dziś jeszcze oczkiem w allegro i śmigamy z mężulkiem do łóżeczka.. coś Olo nie chce zasnąć i Angelo z nim walczy ;) miłej nocy brzuszki!

Ostatnia edycja:
Jutro na bank będą upały, teraz jest juz mnie brak tlenu mimo, że okna otwarte:(((

Myślę, że wielkość dziecka do porodu to jedno,a nasze ciało tj. biodra, miednice, szyjki itd. to drugie......ale juz niedługo sie o tym przekonacie Mamuski-pierworódki:)))) he he

W TV nie ma nic no NIC buuuuu, M ogląda mecz, co rzadko mu sie zdarza, ale mówi, ze teraz będą coraz lepsze, bo bliżej finału, więc patrze troche z nim, a jak wrócą "moje" seriale od września to ciekawe czy mi Alanek pozwoli oglądać hmmmm????

Spokojnej nocki Mamuśki:)

Niuunia mam pojutrze wizytkę

Riba no to jest przykre jak odwołuję wizytę, ale do czwartku blisko

Bombusiu
ja też się duszę we własnym ciele i domu:D

Ehtele no to rewelacyjnie kochana, bardzo się cieszę, teraz to będziemy wszystkie czekać na Olusia:) A myślałaś już słońce o znieczuleniu, wczoraj widziałam się z koleżanką, która tam rodziła i wzięła znieczulenie (500zł) i też chodziła do dr Kozy i go sobie bardzo chwaliła, mimo iż to było jej pierwsze dziecko, ale w wieku 30 lat, poród (wszystkie fazy) trwał od 16:00 -20:15 położne rewelacyjne, opieka też więc kochana pewnie nie masz się czego obawiać i tylko zaciskam kciuki żebyście szybciutko przeszli przez to :)

Oluś kupię sobie wątróbkę i będę żarła:D:D:D
bo to żelazo nic a nic mi nie pomaga

Alaa powodzenia przy remoncie:)

Black Opal
to cenna rada:D zatem niech rosną nasze kurczaczki i obrastają tłuszczykiem:D:D:D

A ja wam się przyznam zaczęłam ćwiczenia z epi-no i powiem szczerze, że naprawdę zaczynam czuć czym śmierdzi poród, normalnie tyle, co włożyłam balonik już mnie piekło jak choinka, a gdy ruszyłam pompką myślałam, że zwariuję, to było przy średnicy 4 cm, a co dopiero jak mam doćwiczyć do 10:no::no::no: Ale wiem, że to był bardzo warty wydanych pieniążków zakup.......

Ponadto śmiałam się z Darka, że mi powiedział "Karolcia lepiej jak donosisz do 40 tc"
Ja na to: "Chyba żartujesz, modlę się o 37 tc"
A on: Kochana, a wiesz, że dzieci, które się urodzą w 40 tc uczą się leppiej" :-D:-D:-D

Byłam rozwalona śmiechem:D
A tu artykulik:d

Urodzeni o czasie uczą się lepiej - Dbam o Zdrowie

P.S. Mam już szafę:D:D:D żegnajcie ciuchy, żegnajcie brudy i porozwalane ręczniki i pościele:D

Ostatnia edycja:
Marulka no wiadomo... każda kobita inaczej zniesie i każdą będzie inaczej boleć, np. jedne kobiety mówią, że bolało jak na okres a drugie, że jakby je żywcem obierał ze skóry ;) Pisałam jednak tylko o tym co zaobserwowała położna ze szkoły i dlatego nie ma co się dziwić, że np. ktoś mówi, że miał ciężki poród gdzie dziecko nawet 3kg nie ważyło, a drugi powie, że łatwo poszło z takim 3600 :)

Milusia dlatego w stanach w dniu terminu kładą do szpitala i podają oxy jak się nic nie dzieje, a nie tak jak u nas czekają aż się przenosi ;) no bo z wcześniakami to wiadomo - jak się pcha to nic nie powstrzyma ;)

Ostatnia edycja:
eh milusiu mam to samo i zaczynam się obawiać co to będzie ;/ Ale liczę na SN między innymi też z tego względu, żeby już tak nie mieć po porodzie, bo autentycznie mi to trudności sprawia w pewnych sferach życia :D

reklama
Do góry