reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

reklama
Bombusiu - wycinaja balkony, bo beda je powiekszac. wiec zabija nam deskami drzwi balkonowe, aby sie komus nie pomylilo i bedzie fajnie:-)
Niuunia - no to napewno sie moooocno cieszyc, ze juz u siebie jestes :-)co do drogi to nas w grudniu 800 km czeka:szok: mam nadzieje, ze damy rade. maly uwielbia autem jezdzic i od razu spi hehe
weroneczko - wspolczuje sesnsacji z dzidziula:-( moj uwielbia gndole. zreszta my od urodzenia w domu w gondoli lezymy. jezdze wozkiem po calym mieszkaniu. w lozeczku wlasciwie tylko w nocy i czasami w dzien.

polianno - witaj kochana :-):-)

riba_1 moja też lubi jeździć autem i mam nadzieje, że jej się to nie odmieni. My z wczorajszymi objazdami to chyba około 600 km zrobiliśmy - męczące ale daliśmy radę. Wam napewno też się uda.

Co do gondoli i nosidełka to u mnie jest to samo :p

Witam się wieczorową porą :)

Polianno - witaj mamuśka. ostatnio właśnie się zastanawiałam gdzie się podziałaś ;) i jak tam przyszła pani prawnik ? zajęcia na uczelni w miarę ok czy nie bardzo?

weroniczka - mój maluch lubi gondolę i nosidełko. Na spacerze zasypia po chwili jazdy. To samo w nosidełku, a najlepiej jak jest wpięte w stelaż i robi za wózek ;) Wczoraj bylismy na zakupach w markecie. rozglądał się na wszystkie strony.

Bombusiu - gratulacje z okazji tych zrzuconych kg :)

No a my mamy jutro niespodziewankę dla moich rodziców :) stuknie im 25 lat razem :) W sobotę będzie rodzinna imprezka w domu, ale już na jutro mamy prezencior :) zrobiliśmy zrzutę z moimi braćmi i kupiliśmy taki fajny komplet sztućców na 12 os. w drewnianej skrzynce. Przyda się już na sobotę ;)

Mam pytanko do mam które dopiero będą chrzciły albo mają doświadczenia z chrztów zimą. W co ubrać maluszka ? Rozglądam się za jakimiś ciuszkami. Chrzest mamy w Boże Narodzenie, więc bedze już konkretnie zimno. Niby w kościele jest ogrzewanie ale i tak z temperaturą szału nie ma.

Witajcie kochane jak tak na chwilke:sorry2:
tak tylko napisze moj terrorysta tez nie lubi gondoli ja moge smialo napisac nie cierpi:no::wściekła/y: ale ja uparta jestem i pracuje na to aby ja polubil u nas do poki bylo w miare cieplo to nosilam go w nosiedlku na brzuchu i bylo super bo ja mam jeszcze jednego "synka" kudlatego i na spacery wychodze jeszcze dodatkowo z nie malym psem mlody usypial w nosidle natychmiast:tak: ja rece wolne takze psiaka swobodnie moglam na smyczce no ale ze zrobilo sie juz zimnawo to musielismy przeprosic gondole do tej pory mlody wytrzymywal 30 minut ( spal) a jak sie obudzil no to ryk wiec biegiem do domu doslownie biegiem z psem obok takze jak ktos mnie widzial to mial niezly ubaw :szok: no ale moje dziecie wiadomo co raz bardziej jest zainteresowane tym co widzi wiec teraz jak idziemy na spacer to
- standardowo o godzinie o ktorej zazwyczaj mlody sobie drzmie
- z aresnalem zabawek, grzechotek itp. co by mu pomachac przed oczkami
no i dzisiaj synus zaskoczyl mamusie i jak poszlismy na spacerek w gondoli rzecz jasna to 30 mniut bylo wpatrywanie sie w mamusie , nastepnie w krzaczki, listki, drzewka a pozniej 30 minut drzemki wiec jak na mojego terroryste to cud
jest nadzieja no bo jak spacerki w zimnice a jesli sie nie uda no to po 3 miesiacu wyciagamy spacerowke
za to w aucie poprostu uwielbia :tak:

witam sie

BOGUSIA, Luizka fajnie że dzieciaki tak fajnie śpią żeby sie wyrównało to jak mój na początku ładnie spał a wasze szalały to u mnie teraz młody szaleje i niewyspana chodze , dodatkowo jakieś peroblemy brzuszkowe nam sie zaczeły to chyba przez te zaparcia Gabryś robi mega kupe raz na tydzień , w śr będe rozmawiać przy okazji kolejnych szczepień o tym z lekarzem ,
riba no współczuje wam tego remontu

weroneczka spróbuj jeszcze z tymi lekami homeopatycznymi pisałam ich nazwe na wątku o karmieniu u mnie chyba działają jest poprawa
nie wiem tylko czemu laktatorem nie ściągam a ręcznie leci że hej

andzia my też chrzcimy w święta , ale ja małemu ubiore majzwyklejsze ubranko tzn coś ładnego , i odpowiedniego co do pory roku a już pod kurteczką w domku koszula , krawat i eleganckie spodnie :)

lea no to miłe jak nas tak dziecko zaskoczy my tu sie spodziewamy czegoś inngo a tu niespodzianka , jeszcze nie raz tak będzie

i u nas Gabryś bardzo się ślini, paluszki w buzi ,
ale to ząbków wcale nie musi oznaczać Oliwka miała tak samo a zęby się zaczeły pojawiać po 6stym mies i zawsze przy tym miała katarek
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ja na chwile powiedzieć Cześć:tak:Mąż zawiusł Kubusia do przedszkola a ja dopiero wstałam i popijam kawke ale mi dobrze:tak:
A wlaśnie moja mała ma jakiś katarek :-(może macie jakis sposób na razie podałam jej cebion do mleczka ,wpadne puźniej i poczytam was troszke :tak:

reklama
Hello!!!!!!!

Ja na chwilke, bo zaraz na rehabilit. jedziemy, tatus nas zawiezie, bo urwie sie na godz. z pracy jupiiiii!!!!!!!
Maluch z dnia na dzień coraz wiecej gada i uwielbia jak sie bawimy grzechotkami

MamaAneta woda morska płukaj nosek i oczyszczaj fridą, działa rewelacyjnie, mozesz tez wpuszczac krople homeopat. EUPHORBIUM oraz pokropic posciel olejkiem eukaliptusowym na lepszy oddech.
andzia gratulacje dla rodziców, swietny prezent

Do góry