reklama

Sierpień 2010

reklama
Misssi Jasio bierze teraz syrop (Pulneo) bardziej tak profilaktycznie bo osłuchowo było wszystko wporządku, ale ma go brać bo ja mam nieciekawy kaszel i żeby się ode mnie nie zaraził, przepisała nam go lekarka tak to raczej bym mu nic nie dawała:) Jasiek codziennie pije wode z miodem i cytryną, albo herbatę z sokiem malinowym i raczej chyba takie rzeczy profilaktycznie są lepsze:)
A co do jedzenia to jakiś czas temu Jasio np lubił jajka, a ostatnio jajecznice wypluł, gotowanego też nie chciał. Dziś rano dostał mleko tak o 6:40, a potem niby chciał wstawać ale jakoś zasneliśmy i wstaliśmy dopiero o 10, myślałam że śniadania już nie zje ale zjadł trochę więcej niż pół parówki:) (choć też miał takie okresy że bez problemu zjadał dwie), przed 13 dostał pomidorówkę taką na gęsto z mięskiem i makaronem i prawie cały talerz wciągnął:) i po 15 zjadł pulpeta z ziemniakami, a o 18 nawet sporo budyniu:). Na dobranoc wypił mleko:). Wczoraj było gorzej z jedzeniem, bo mój mąż miał wolne i Jasiek cały dzień ryczał i chodził za tatą, masakra, myślałam że odpocznę a było gorzej niż jak teraz sama siedziałam z Jasiem:). Dziś zupełnie inne dziecko, ani razu nie płakał i nie złościł się. Jasiek jak chodzi do żłobka to tam mają o 8:30 śniadanie, potem o 10:30 zupę, przed 14 drugie danie i ok 15 jakiś podwieczorek. Jak Jasio mniej zje w żłobku to w domu je obiad o 16 chętnie, a jak zję więcej to coś tam w domu zawsze też skubnie. Problematyczne to śniadanie i kolacja:) choć kiedyś chciał jogurt albo serek, albo mleko z płatkami, a ostatnio mówi że nie lubi:) Mam nadzieję, że po tej jego chorobie z jedzeniem wszystko się unormuje, bo ostatnio ładnie przybierałna wadze i rósł, a teraz znów nóżki to ma chudziutkie, ale jego tata ma podobne:)

Misssi co do syropków, to ja nic nie daję profilaktycznie, tylko w razie choroby. Na szczęście Marcin mało choruje. Uważam, że jak już lepsze są domowe sposoby tj napisała Madzia.
Madziu co do jedzenia, to u nas bywa różnie ale się tym nie przejmuję, bo ogólnie Marcin ma dobry apetyt. Na śniadanie jada kaszę (ostatnio rzadziej), mleko z płatkami, kanapki, jajecznicę lub coś innego (to co my). A brzusio może już się obniżył, dbaj o siebie :-)
Ja dziś mogłam sobie na spokojnie posprzątać, bo chłopaki pojechali do sklepu. Kupiłam sobie mopa parowego (polecam), a do płytek, szyb itp polecam ocet+woda (1:5) super sprawa i nie trzeba nic innego.
Ostatnio chodzę po lekarzach ale muszę...31 I mam CT mózgu i może wyjaśni się skąd te moje bóle głowy.
Pozdrawiam Was i Maluszki!

Madziu dokładnie taki mop sobie sprawiłam :-) w cenie 157 zł, raczej nie lubię przepłacać ;-) dokupiłam sobie do tego ściereczkę z mikrofibry tego typu NAKLADKA CORAL X5 Z MIKROFIBRY MOP ULTRA H2O (2909894147) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., bo w zestawie takiej nie było tylko takie płaskie. Musisz mieć co najmniej 2 ściereczki, trzeba w trakcie mycia zmienić, jak się zabrudzi i uprać. Można je prać ręcznie lub w pralce (tylko bez płynu do płukania). Jak dla mnie super sprawa :-)

Agulek Dzięki:) więc sobie też zamówie:) plus dodatkowe ściereczki:) w sumie cena nie jest aż taka bardzo straszna, a za dobrego zwykłego mopa też trzeba sporo zapłacić:) a i tak naszego już trzeba wymienić:)

reklama
Hej dziewczynki!
Melduje ze czuje sie fatalnie... mdłosci cały dzien... zero apetytu... i spac bym mogła cały dzien... mało zagladam na bb... 9 lutego mamy pierwsze USG:-D a na pierwsza wizytke ide w piatek albo w poniedziałek (zalezy na kiedy P. wezmie wolne)

Pozdrawiam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry