Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nigdy specjalnie tego nie lubiłam, ale przed ciążą to jeszcze jakoś obmyślałam te obiady, szukałam ciekawych przepisów w necie... A teraz jakoś jak zbliża się pora zrobienia obiadu to mnie aż wzdryga
W dodatku my nie jemy mięsa i ja już nie wiem co na te obiady mam robić.... latem to jeszcze jakaś fasolka, brokuły, a teraz te mrożone to mi kompletnie nie smakują.... dziś będą ziemniaki, jajko sadzone i surówka z kapusty kiszonej - taka mi to rewelacja :-(Nie czytałam od początku wątku o kremach brązujących ale moja kolezanka pracuję w solarium. I opowiadała mi, że sporo kobiet w ciąży przychodzi do niej na spryskiwanie ciała sprayem brązującym. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ale ona mówiła, że jest to wpełni bezpieczne dla kobiet w ciąży, i co ważne jest równomierne na całym ciele. Utrzymuje się to ok 2 tyg. Tylko podobno najpierw warto sprawdzić jak skóra zaareguję, czy nie będzie plam bo skóra w ciąży podobno może dawać różne niespodzianki pod wpływem specyfików.
Saudades tak sama jestem takim przypadkiem z poprzedniej ciazy, ale wtedy bylo troche inaczej tzn. po podaniu sterydow na pluca dzidziusia, moja szyjka ktora juz i tak dobry 1 cm byla otwarta wewnetrznie spadla jeszcze o kolejne 2 cm do szwa jaki mialam zalozony i oczywiscie po 2 tyg. lezenia wrocila te 2 cm w dlugosci z powrotem. A tutaj troche dziwnie bo w 7 tyg. mialam szyjke 3,70cm i taka tez mialam w poprzedniej ciazy a tu nagle haslo 4.70 mam nadzieje ze taka dlugo juz sobie zostaniePonoć zdarzyły się takie przypadki, że szyjka sie wydłużała, ale to bardzo rzadkie przypadki.
Te 2cm to lekarz mówił na oko podczas bad. gin. A ile jest dokładnie zobaczymy po usg za tydzień. Aż się boję...
Aguś, masz jakieś zalecenia od lekarza odnośnie tej szyjki? I tą szyjkę masz twardą i zamkniętą? Bo to jest najważniejsze z tego co mój gin mówił. I jakbym się oszczędzała to te 2cm mogę nawet donosić do końca ciąży. Choć nie wiem czemu lekarz nie proponował założenia szwu lub pessaradziewczyny mają zakładane przy 4cm nawet...