reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2010

Witajcie,
Ja tylko na chwilke. Jestem po wizycie. Dostalam 2 tyg zwolnienia i luteine dowcipna 2x dziennie. Ginek dopatrzyl sie jakis plamek pod macica i stad to lutka i L4. Generalnie powiedzial ze wsio jest ok. Zbadal mnie, szyjka ladna, wysoko, zamknieta. Nie widzial zadnych zmian. Jajniki w porzadku, mam odpoczywac, relaksowac sie. Kolejna wizyta 6.01. Ginek powiedzial ze wtedy powinno byc widoczne juz serduszko...

Za chwilke juz wyjezdzam na swieta wiec moje Drogie:
Ta noc odmieniła cały świat. Na szarej wyboistej drodze pojawiły się jeszcze jedne ślady stóp:
Boga – Człowieka.
Te ślady prowadzą do Twojego domu…
Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości,
Odrobiny światła dzięki uśmiechowi,
Radości w smutku i nadziei w chwilach niepokoju
życzy Esch z Kruszynka

reklama
Witaj kochana Ehtele:)
co do badań to cała lista Medelejewa, razem z M liczyliśmy tylko czy mamy tyle przy sobie gotówki:
Krew:
morfologia (25 parametrów)
Alat, Aspat
kilka pierwiastków (żelazo, wapń i coś tam jeszcze)
Hormony tarczycy
Przeciwciała IgM i IgG na różyczkę, cytomegalię, HIV,
kiłę,
badanie na obecność wirusa brodawczaka HCV,
bilirubina,
przeciwciała na żółtaczkę, oznaczenie ilościowe
Mocz badanie ogólne,
Cytologia,
Posiew z szyjki macicy,

Na pewno coś jeszcze było ale same skróty i już nie pamiętam:)
Chodzę do M. Jędrzejko, jest synem profesora, u którego pisałam pracę mgr i mam jakoś do nich zaufanie - i wcale się nie myliłam:)
Co do znieczulenia - to było w Sprayu - najpierw uczucie lodu, a później ciepłe, rozgrzewające:)

Buziaki słoneczko

Esch wzruszające twoje życzonka zwłaszcza zakończenie
"Esch z Kruszynką", cieszę się, że wszystko w porządeczku. Wypoczywaj.. buziaki

Ostatnia edycja:
jakis czas mnie tutaj nie bylo.
Dzisiaj bylam u ginekologa, 6 tydzien, serca jeszcze nie widac, na tym etapie wszystko w porzadku. Mam brac tylko kwas foliowy z jodem.
Pozdrawiam swiatecznie wszystkie :-)

Ana już niebawem zobaczysz serduszko

Jeszcze chciałam napisać co mi lekarz powiedział na temat współżycia.
Współżyć można, ale bez "dochodzenia" mężczyzny wewnątrz kobiety, ponieważ w spermie znajdują się prostaglandyny, które wpływają na czynność skurczową macicy :-)

zapomnialam dodac, lekarz powiedzial, ze mam nie zmienic trybu zycia, basen, sport itd. Z jedzenia to tylko zrezygnowac z serow z mleka nie poddanego wystarczajacej obróbce cieplnej, surowego miesa.
Zapomnialam tylko spytac o kawe( slabe latte macchiato i czarna herbate w jakich ilosciach dozwolona.

Dziwczynki nie wiem czy jutro zdołam zajrzeć na nasze forum , więc:
A gdy już nadejdzie ten wieczòr
Świecami choinki zdobiony
Niech biały opłatek jak okład
Wsze rany Twej duszy uleczy
Niech serce Twe radość wypełni
Z nadziei co żłobek zwiastuje
Niech błogiej kolędy śpiewanie
Wyciszy Twe troski, zmartwienia
Niech słowa Twych życzeń serdecznych
Jak gwiazda zaświecą bliźniemu.
I gdy to wszystko się spełni
Odczujesz Wigilii przesłanie.

Wszystkiego najlepszego SIERPNIÓWECZKI:-))

Hejka,
Dzis wyszlam po 5 dniach ze szpitala...
Mam plamienia ale wyleczyłam wreszcie moj paskudny kaszel (zap. tchawicy z zap. oskrzeli). Niestety bez antybiotyku sie nie obyło (ampicylina dozylnie co 6 godzin-jak dla słonia):szok:
Niestety mimo solidnego lezenia i brania Duphastonu, plamienia nadal mam, dzis wypuscili mnie tylko dlatego ze pojechalam do rodzicow ktorzy maja piecze nad moim ruchliwym przytulaskiem.
Najnowsze dane z USG (niezgodne z "moim terminem") to 9w0d. Serducho pika, dzidzia-kijanka sie rusza (oczywiscie tego nie czuje), Poki co nie mam odklejonego lozyska...ale mam lezec plackiem....humor mam nieciekawy:crazy:
Nie za bardzo moge dlugo siedziec przy kompie, wiec tylko was pozdrowie serdecznie, majac nadzieje, ze sierpniowek nam tylko przybywa, a nie ubywa czego sobie i innym życzę...

Cześć dziewczynki...ja tylko na chwilkę...bo jesteśmy w trakcie pakowania....jutro o 4 rano wyjeżdżamy na święta do rodzinki do Ustki...chciałam Wam tylko złożyć życzenia.:tak:

Hejka,
Dzis wyszlam po 5 dniach ze szpitala...
Mam plamienia ale wyleczyłam wreszcie moj paskudny kaszel (zap. tchawicy z zap. oskrzeli). Niestety bez antybiotyku sie nie obyło (ampicylina dozylnie co 6 godzin-jak dla słonia):szok:
Niestety mimo solidnego lezenia i brania Duphastonu, plamienia nadal mam, dzis wypuscili mnie tylko dlatego ze pojechalam do rodzicow ktorzy maja piecze nad moim ruchliwym przytulaskiem.
Najnowsze dane z USG (niezgodne z "moim terminem") to 9w0d. Serducho pika, dzidzia-kijanka sie rusza (oczywiscie tego nie czuje), Poki co nie mam odklejonego lozyska...ale mam lezec plackiem....humor mam nieciekawy:crazy:
Nie za bardzo moge dlugo siedziec przy kompie, wiec tylko was pozdrowie serdecznie, majac nadzieje, ze sierpniowek nam tylko przybywa, a nie ubywa czego sobie i innym życzę...
Witaj kochana...
Bardzo mi przykro, że spędziłaś tyle czasu w szpitalu... ma nadzieję, że jakoś psychicznie się trzymasz...:-)na pewno się ułoży... powiedz tylko mocne masz to krwawienie? To jest plamienie? Ciemniejsza wydzielina czy krew? No i pytanie czy jesteś w terminie okresu? Bo jesli tak to może to być tylko chwilowe:-) Macica się może po prostu oczyszcza...Życzę Ci kochana powodzenia i trzymam kciuki!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-)

reklama
Jeszcze jedno, nie wiem czy jutro będę mieć czas się tu pojawić, więc korzystając z okazji życzę wszystkim sierpnióweczkom aby te świeta były rodzinne, przepełnione miłością, aby wszystkie marzenia, które w rodzinach macie się spełniły...Niech ten nowy nadchodzący rok będzie piękniejszy niż poprzedni:)

Do góry