hejka! a ja znowu zamiast iść spać to siedzę i klepię w klawisze
Katjusza, łączę się w bólu ząbkowania, mojemu młodemu idą górne zęby i do tej pory jakoś dzielnie to znosił ale wczoraj już była sodoma i gomora! nie płakał ale darł się/krzyczał prawie cały czas; przed zaśnięciem i jak się budził, przed jedzeniem i po jedzeniu też a nawet w trakcie, na siedząco, na leżąco, nawet na rękach mu nie pasiło... A głos ma taki że kieliszki dzwonią w szafce, ja myślałam że tylko się tak mówi, ale u nas autentycznie słychać jak dzwoni szkło jak młody krzyczy

Dziś rano na dzień dobry zazgrzytał zębami, czyli jedna górna jedynka się przebiła, ale mimo to krzyków ciąg dalszy, skapitulowałam i dałam mu paracetamol, po południu krzyczał trochę jakby mniej ale czy po leku to nie wiem.
W gratisie mam chorego męża z gorączką, na l4, tylko czekać jak nas pozaraża...
Olga, znam ten problem "blokowania" mieszkania jak dzieci śpią. mój starszak starszy od waszych ale wciąż sypia wczesnym popołudniem, młody ma dwie drzemki ale nie do końca pokrywają się z drzemką brata. jak oboje śpią to zazębia im się 1 godzina którą mam dla siebie ale wtedy z pomieszczeń pozostaje mi jedynie kuchnia lub łazienka. Zazwyczaj gotuję wtedy obiad ale bywa że jestem padnięta a nie mam nawet gdzie sobie nóg wyciągnąć, nie wspominając o położeniu się.
Pozostaje wierzyć że kiedyś wyrosną z tego spania.
Mart, ten Egon to kot? taki normalny żywy kot?! chciałabym to zobaczyć
Ale, ale! dziś w Krakowie był sądny dzień, przed godziną dziewiątą rano już mnie skręcało z nerwów, bo oto punkt dziewiąta dyrektorzy przedszkoli wywieszali listy dzieci które dostały się do wybranych placówek w pierwszej rekrutacji.
Wyobraźcie sobie że zdarzył się cud! Mój Misiek dostał się do przedszkola !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak wcześniej mówiłam "oby do wiosny" tak od dziś powtarzam "oby do jesieni", nadszedł ten etap w moim życiu że nie będę mogła się doczekać 1. września

Obym nie musiała tego odszczekiwać z pierwszą domową epidemią jakiejś przedszkolnej zarazy...
miłego łikendu!