reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2012

też bym sie wkurzyła tym zaproszeniem
Titek podobny do mamusi jak 2 krople wody
ja też jestem smutną mamą wrzeszczącą bardzo często, nie łam się, nie jesteś sama łączę się z Toba w bólu...ale już dość zacznij się uśmiechać, wiem, że życie mało daje nam szans, ale jak się z dystansem podejdzie, to mozna znaleść jakąś iskierke mAtma mówię to tez do siebie, raz jest lepiej raz jest gorzej, ważne, że się to zauważa, ja zaraz przepraszam moje dzieci, najbardziej lubią jak się do nich przytulam, no i ja też to lubię, to jest nasz pierwszyuśmiech, i staram się mysleć o tym naszym uśmiechu jak nadłużej się da

ja dziś w urzędzie załatwiałam dokumenty na karte "Rodzina + 4" która upowaznia nas do przejazdu MZK za darmoche, uligi na basen, aerobik, siłownię, no super, to odezwa od prezydenta dla rodzin wielodzietnych, to nowość w naszym mieście, szkoda , że dopiero teraz, nie wiem czy zdążą mi wyrobic tę karte przed otwarciem naszego warzywniaka, bo inaczej nie szybko zkorzystam z oferty, no ale te przejazdy chociaż to dla nas dużo, Zośka latała po urzędzie, ludzie ją zaczepiali i nadziwić się nie mogli, że 40 cm wzrostu stoi przy nich samo, jest niesamowita, móili, że geniusz jakiś rośnie, hihi
mój Fifol starszak zdobył 39 pkt na 40 z testu sześcioklasisty jestem z niego dumna, no dzwonili z gimnazjum, że się dostał, że nie ma rejonizacji, nie musimy go przemeldowywać, uff, bardzo mu zależało, żeby go tam przyjęli, teraz myślimy nad wakacjami dla niego, jakims obozem, no koloniami, to będa jego pierwsze w życiu, nie możemy dokonac wyboru z M
a będzie tez miał szczepienie, k8 nie wiesz nic na temat szczepienia tężec błonnica ksztusiec, nazwa jakaś na a... tej szczepionki, bo cośmi się kojarzy, że jakaś była wycofana?

kurcze planujecie wakacje , u mnie nic z tego, bo będzie sklep, ale M chce nas pod namiot wytargać, jakoś mi się nie widzi z naszą szóstką, to by była męczarnia raczej

reklama
bejbi, gratulacja dla synka! zdolniacha.

dzag, z KS tort, robiłam go raczej bezproblemowy ale u mnie nie wiem ile bym cytryny dała to zawsze banany zszarzeją, może zamień na sezonowe owoce jak truskawki.

Dzag torty to wyższa szkoła jazdy, robiliśmy w niedzielę urodzinowy dla mojej mamy, jak wyszedł biszkopt, to nie wyszło nadzienie, poszło do śmietnika, koszty 60zł ponad, w cukierni kupiłam piękny świeżutki śmietanowo-malinowy za 33zł, ani to się nie opłaca i szkoda czasu, mi zeszło 3h na gniota i szybko wybiło mi z głowy głupie pomysły :-D

E tam właśnie torty są najprostsze, trzeba być tylko bardzo dokładnym i trzymać się zasad ja kolejność składników, temp składników, gramatura. Można co najwyżej brzydko przystroić;-) dzag zrób próbny na pewno się nie zmarnuje, a domowe dzieło to jest to:tak:

Asia, tak, ten z KS :).
asia.85 pisze:
robiłam go raczej bezproblemowy ale u mnie nie wiem ile bym cytryny dała to zawsze banany zszarzeją
[quote='Irisson]Dzag torty to wyższa szkoła jazdy[/quote] Dlatego zaczynam wcześniej trening :D. Nie porwałabym się na robienie tortu po raz pierwszy na 5 minut przed imprezą, bo nigdy tortu nie robiłam. A moje dziecię bardzo lubi banany i stąd pomysł na bananowy :). Jak nie będzie wychodził przy próbach to będę szukała czegoś innego. Irisson, ja podchodzę do sprawy ambicjonalnie. Raz - Wy, okropne kobiety, mnie tego tu nauczyłyście :D. Dwa - żeby moja teściowa nie miała okazji do gderania, że "ona mogła zrobić". Dostanie zakaz robienia czegokolwiek na przyjęcie :p. Ja siama! :D Co za pogoda... Chyba nie tylko mAtma myje okna. Chyba cała Polska zaczęła okna myć. I tak będzie lało i lało. W Polsce już nie ma wiosny. Jest albo długa zima albo pora monsunowa :/.

dzag, super, ja też lubię wyzwania;-) Nawet nie wiem ile ja rzeczy po nocach robiłam...ostatnio opracowywałam swój przepis na ciasto i dwie porażki, zdołowałam się, ale mój M mnie dopingował, że prze te "porażki" się uczę i nic od razu nie wychodzi, no i za trzecim razem wyszło idealne, muszę jeszcze tylko dopracować;-) Z KS polecam ten przepis na bananowy bo robiłam tylko mi szarzały banany ale dla dziecka jest świetny, ale jadłam lepsze, a teściowej pokaż:-);-) No tort to dzień wcześniej, żeby smaki przeszły, chyba, że z bitą śmietaną to biszkopt dzień wcześniej, a przełożenie rano, jak masz przepis dobry to trzeba się go ściśle trzymać i wyjdzie Ci wspaniały tort! Trzymam kciuki, ja już mam obmyślony, formy kupiłam tylko się boje na1 sierpnia będą jeszcze truskawki:-(

hehe ja też jestem w trakcie sporządzania przepisu na ciasto :) a raczej sposobu jak najlepiej połączyć jajka, masło, mąkę pełnoziarnistą i cukier i zrobić ucierane ciasto z owocami, i w jakiej temp piec i na jakiej wysokości w piekarniku itp ;)
wczoraj po nocy piekłam, wyszedł mi malowniczy zakalec :) dziś robię następny bo tamten już zjedzony :)

No właśnie czy w sierpniu będą truskawki bo też dzieciarnia lubi truskawkowe rzeczy więc tort będzie idealny. Asia czaruj czaruj żeby dało się kupić w krk truskawki w sierpniu.
No zezłościłam się, kupowałam bilet pkp przez net właśnie, kasa z konta pobrana a transakcje pkp uznaje za anulowaną ani kasy ani biletu i jak tu być spokojnym grrrrryyyy

reklama
malinka, pewnie kasa wylądowała u ciebie na koncie pod blokadą i dlatego jej nie masz, jeśli transakcja nie powiodła się to za parę dni ta kasa wróci z powrotem na konto a bilet musisz teraz kupić i zapłacić jeszcze raz (tamten zakup anulować), albo może się da zapłacić jeszcze raz ten niezapłacony. tylko tam zadzwoń i skonsultuj jak to dokładnie zrobić. ja tak miałam kiedyś z allegro i zarówno konsultant z banku jak i konsultant z allegro wytłumaczyli mi to

Do góry