• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

reklama
Ja też mam dzisiaj wychodne. Titol pasł, cały dzień po trawie biegał :) mąż niezadowolony, ale on się rozrywał w czwartek. Dobrze mu zrobi jak posiedzi. I tak za wiele tego dobrego ma, dostał ode mnie rower na urodziny i cały dzień wojował na nim. Ponoć fajny, ja sie nie znam, kazałam panu w sklepie coś zaproponować :)Dobra, ide się szykować!Papa!!

wyjście się udało, zanim się wyrobiłam to była 21.oo, zawieść chłopców do teściów, zaprowadzić dziewczynki do mamy, tej syrop podać, bo kaszle, pieluchy, itp., w ostatniej chwili powiesić pranie, umalowac się, ubrać...no i wsiedliśmy do emzetki, super, tak dawno komunikacją miejska się nie poruszałam, w umówionym miejscu na mieście czekała na nas znajoma para, też podekscytowani, gotowi w 10 min., po tym jak się dowiedzieli o naszym wyjściu, nie tak jak ja; okazało się, że jeden z naszych barów już nie istnieje, a w drugim to nie do poznania, wszystko zrobione na kul, a ludzi wcale, no ale wspomnienia były ożywione, wypiliśmi piwko, zjedliśmy szarme i już nastała 24.oo, a mamie mówiłam, że przyjde odebrać Zosie o północy, nie dzwoniłą jeszcze, to szybkim krokiem udaliśmy się do Karlosa, po Sofie, butelka na pare, no i do parku, było tam okropnie ciemno, zdawało mi się, że wchodzę w jakieś mazie i coś mnie wciągnie, podążaliśmy za światłem, znaleźliśmy ławeczkę, wypiłam ze dwa łyki tej Sofi, było lepsze niż to piwo, no i do domu na piechotke 11 km, nie mogliśmy się rozstać z tą drugą parą, cieszę się, że jednak byli z nami i rocznica się udała
dziękuję za życzenia kakarolina nikt nas nie złapał, chyba było za późno uciekam :-)
gotować rosół, tak dziś na raty go gotuje

Zażeram się truskawami ze śmietaną i z cukrem i padam z gorąca. Czy my nie możemy żyć w normalnie pogodowo kraju? Jednego dnia 11 stopni, następnego w słońcu ponad 30. Ludzie złoci! Przecież ja to się nawet nie potrafię psychicznie przestawić ze swetrów i kurtek na pół negliż :/. Protestuję. No i przez ten upał musiałam w końcu nogi ogolić :P, a miałam inne plany na wieczór, na które brakło mi przez to czasu :/. Co za państwo :P. A znalazłam dziś taki artykuł: Czy masz popularną datę urodzin? - odkrywcy.pl . Heheh :). Najpierw się zdziwiłam, że niby dlaczego 4 lipca (czyli data urodzenia mojego Tymka) jest taka wyoutowana wśród zarodzonego lipca i jego okolic, a potem doczytałam że to badanie urodzeń w Stanach :). No tak, przecież tam święto narodowe, to cesarek nie planują :P. To samo ze świętami Bożego Narodzenia, Sylwestrem. Teraz świat porodów cesarkami stoi. No ale faktycznie zabawne są te wyniki :). Inwazja noworodków od lipca do września :D. Bejbi, widzisz? Nie ma tego złego... ;). A ja też lubię odbywać takie nostalgiczne podróże. I bardzo nie lubię jak "moje" miejsca, miejsca które wspominam z dzieciństwa czy młodości, okazują się już nie "tymi" miejscami i zmieniają się. Fajne, że udał się Wam wieczór, że tak miło świętowaliście Waszą rocznicę.

No i przez ten upał musiałam w końcu nogi ogolić :P

Dobre, prawie oplułam monitor:-D
Ja nie ogoliłam:-p bo dopiero mieszkanie nagrzałam do 20 stopni. A jak poszłam z młodym do kościoła to żałowałam w ogóle że zakładałam sandały bo nie lubię jak mam mokre stopy. Za to dziękuję panu z mpk że jak mnie zobaczył z wózkiem na chodniku to odbił na sam środek ulicy żeby nie zrobić nam prysznica.

bejbi
, zazdroszczę wieczoru na wychodnym, żeby mojemu mężowi się chciało...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kochane :),

Wpadam napisać, że u nas wszystko w porządku. Badania wyszły dobre, małe Bobo nie zaraziło się od mamy, mam nadzieję, że tak zostanie:-D

Manita pogodna, uśmiechnięta, coraz więcej gada i z dnia na dzień coraz bardziej komunikatywna jest. Super wiek, tylko te oczy dookoła głowy i za mało o co najmniej dwie ręce ;-)

Z gorszych wieści - nie dostałyśmy się do żadnego z trzech żłobków:wściekła/y: Oczywiście mamy cierpliwie poczekać do piątku, kiedy to zamknięte zostaną listy z potwierdzeniami, ale nie liczę na nic, bo mętne toto, znaczy proces rekrutacji strasznie. No kto to widział, żeby w XXI wieku, w dobie internetu, ogólnej transparentności, listy były dostępne do wglądu wyłącznie zza rąk kierownika:wściekła/y: Grrr. Aż, pachnie szwindlem na odległość...Miła Pani w naszym żłobku 2 wyboru "pocieszyła" nas, że za rok córcia się na pewno dostanie, bo będzie miała pierwszeństwo, jasne, a do tego czasu róbta co chceta...:dry: Jestem nie tyle zła ile zniesmaczona całościową formą owej rekrutacji i całkowitym brakiem przejrzystości. I jeszcze te pseudo samotne matki co im do ślubu nie śpieszno z pierwszeństwem:angry: Aaaaa! Gdzie MOPS, gdzie ZUS, gdzie jakakolwiek weryfikacja, czy mama aby na pewno samotnie mieszka i wychowuje, czy może tylko bez ślubu! Dlaczego u nas wszystko na głowie postawione?!

No nic, to się wyżaliłam. Lepiej mi:cool2:

Co do depilacji i golenia...Nie znoszę, utrapienie, bo muszę codziennie skądś sobie włosie usuwać.

bejbi super, że rocznica się udała:tak:

Miłego wieczoru :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry