Cześć dziewczyny, ale naprodukowałyście, już prawie nie pamiętam co miałam odpisać ;-)
Sopelek trzymaj się kochana! Dobrze, że szybko zareagowałaś i jesteś już pod opieką. Spróbuj szybko zasnąć, żeby nie myśleć i się nie stresować, a już jutro rano zrobią ci badania i usg. Trzymam mocno kciuki żeby z dzieciątkami wszystko było dobrze.
p.s. bo nie wiem czy pisałaś - ale po tych plamieniach z rana później jeszcze się pojawiły? Czy nadal masz te bóle brzucha? To się stało tak nagle czy już wcześniej coś było nie tak?
Marcia mi lekarz pozwolił odłożyć duphaston w 11 tyg, wcześniej brałam po 3 tabl. Ja go brałam z powodu krwiaka i plamień, a po tamtym usg po krwiaku nie było śladu i plamień też już nie miałam.
Ja się cieszyłam, że mogłam przestać.
Aia ale pyszny obiadek

muszę go w tyg skopiować, mniaaaaam

Ja po fazie na kalafiorową, a potem na sałatkę z kurczakiem, straciłam chwilowo apetyt. Jakoś nie mam pomysłu na jedzenie, nic mi nie smakuje. Ale może to i lepiej, bo ja tyje regularnie od początku ciąży i boje się ile mam już na plusie

Już wyglądam jak kuleczka
Asia witaj i gratulacje :-)
Chyba ty pisałaś o dentystce, która ci źle wyleczyła zęby. ja jestem w tej samej sytuacji, zęby leczyłam w miarę regularnie wydawałam kasę a po latach okazało się, że zęby są źle wyleczone

Ostatnio ze względu na 8, którą muszę wyrwać wkupiłam sobie w pracy pakiet stomatologiczny w medicoverze. I na wizycie okazało się, że 3 zęby mam źle przeleczone, niedokładnie wypełnione kanały co spowodowało jakieś tam zbieranie się chyba bakterii w tych niedopełnionych przestrzeniach i osłabianie korzenia. Ale się wkurzyłam, żałuję, że nie zbierałam jakiś dokumentów z leczenia, faktur, etc.

Podałabym ich teraz do sądu. A tak to jednego zęba ledwo co się udało uratować, drugi jest tez do naprawy, a z trzecim - z 7 prawdopodobnie tak jak u Marci nic nie uda się już zrobić

grrrrrrrrrrrrrrr... najgorsze, że nie zdążyłam tego wyleczyć przed ciążą, teraz nie wiem czy czekać czy iść i coś zacząć działać z tymi zębami? jak myślicie?