reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

marcia331 Ja też dołączam do grona pragnących mieć dziewczynkę. Może dzisiaj się dowiem co będzie i już się tym stresuję. Ja się nastawiam że nie może być tak pięknie i na pewno będzie chłopak, żebym się nie rozczarowała :-) nawet mi się jakiś czas temu śniło że mi gin na wizycie pokazała siusiaczka a ja na to: wiedziałam!!! wszyscy mi wmawiali dziewczynkę a ja jedyna mówiłam że chłopak. Hehe ciekawe czy sen mi się dzisiaj sprawdzi i okaże się że miałam rację czy może jednak spełni się moje i męża marzenie :-)

Nie rozpisuję się na razie bo odkąd wstałam jeszcze nic nie zrobiłam poza wykąpaniem się i higienicznym przygotowaniem do wizyty ;-) muszę trochę ogarnąć mieszkanie i zamierzam się wybrać do ciucholandu na poszukiwanie może jakiś spodni ciążowych albo innych skarbów. I tak zamierzam sobie zająć czas do wizyty, żeby sobie nią głowy nie zaprzątać :-) Miłego dnia dziewczynki. Odezwę się po wizycie. A idę na 14. Trzymajcie kciuki. ..........
:cool: ...ZABIERZ MNIE ZE SOBĄ NA USG JA TEZ CHCE MIEĆ..:-(..STRESUJE SIĘ Z TOBĄ..KOCHANA I TRZYMAM MOCNO KCIUKI....:-)AZ MI CIARY PRZESZŁY....A JA NIESTETY NIE WIEM KIEDY USG ..MOJA DOKTORKA PEWNIE MI POWIE TYLKO KIEDY KOLEJNA WIZYTA.. ..PEWNIE ZA 4 TYGODNIE..I WTEDY DOPIERO COŚ O USG.....W POLSCE TO USG STRASZNIE..RZADKO..ZA RZADKO...:-(czy lekarze nie wiedza jak my te wizyty przezywamy..szczególnie usg...:wściekła/y:...WIDZĘ ZE NIE TYLKO JA UWIELBIAM KUPOWAĆ UŻYWANE UBRANKA..U NAS JAK JEST TOWAR TO MNÓSTWO NOWYCH Z METKAMI...WTEDY TO JEST SZALEŃSTWO....:tak:zycze udanych zakupów..i koniecznie napisz jak usg....:blink:.jesteśmy z tobą...

reklama
marcia, zuzia - trzymam za wizyty :)

wróciłam ze spaceru, było super, tylko pod koniec moja ciężarna suka dostała mdłości. Chyba się zmęczyła biedulka... Natalia zasnęła oczywiście w drodze powrotnej do domu, więc pod blokiem jeszcze usiadłam na ławce, psy połaziły po trawniku i przeżuwały sobie patyki. Pogoda jest super! i nawet nie wywinęłam orła na lodzie, za to mój zwariowany pies jak go puściłam ze smyczy to tak szalał że parę razy zaliczył glebę :p

wróciłam nieco zmęczona, robię Tituni kaszkę i piję kawę, zaraz się biorę za gotowanie tylko jeszcze mi się mięsko odmraża. Przepis na to danie wrzuciłam w pyszności :)

ja dziś robię z trzech rodzajów mięsa :p kiedyś kupiłam dużo szynki i łopatki i z jednego i z drugiego wycięłam po parę małych kotlecików, będą jak znalazł :) do tego rozmroziłam też dwa plastry wołowiny z zapasów dla Natalii. No i zamierzam dać bardzo dużo kapusty :) bo ona w tym daniu wychodzi przepyszna, uwielbiam duszoną kapustę :)
no, do roboty!

Olga RaQ - odnośnie Twojego przepisu, mam pytanie, podlewać tylko i wyłącznie sosem sojowym, czy trochę wody też trzeba?, bo sos sojowy jest dość esencjonalny i tak właśnie to mnie zastanawia :confused: A kapusta to świeża czy koszona? pewnie świeża..
Z tego wszystkiego aż mi się jeść zachciało, a ja dziś w pracy tylko dwie kromeczki miałam i już wtryniłam :-p a do 16stej daleko, jeszcze jabłko mam... achh....

hmm nie pamiętam bo dawno tego nie robiłam (ostatnim razem robił mąż), napiszę za dwie godziny :) ale myślę że na pewno tak - jeśli widzę taką potrzebę :)
ja mam luźne podejście do przepisów, wszystko robię "na oko", nawet jak mam jakiś gotowy przepis to nie boję się eksperymentować i go zmieniać, czegoś dam więcej, dodam coś jeszcze... i przeważnie wszystko wychodzi mi pysznie :) wiadomo że jak się ma kapusta dusić to można dolać wody, nawet jak się przeleje to wystarczy uchylić pokrywkę i się nadmiar wygotuje :)

:cool: ...ZABIERZ MNIE ZE SOBĄ NA USG JA TEZ CHCE MIEĆ..:-(..STRESUJE SIĘ Z TOBĄ..KOCHANA I TRZYMAM MOCNO KCIUKI....:-)AZ MI CIARY PRZESZŁY....A JA NIESTETY NIE WIEM KIEDY USG ..MOJA DOKTORKA PEWNIE MI POWIE TYLKO KIEDY KOLEJNA WIZYTA.. ..PEWNIE ZA 4 TYGODNIE..I WTEDY DOPIERO COŚ O USG.....W POLSCE TO USG STRASZNIE..RZADKO..ZA RZADKO...:-(czy lekarze nie wiedza jak my te wizyty przezywamy..szczególnie usg...:wściekła/y:..
w uk przysluguja Ci na cala ciaze 2 usg! to dopiero jest rzadko, badac jeszcze mnie nikt nie badal,za to 3razy pobierano mi juz krew ha!
za kazda fotke placimy 5f. dzis byla mila pani dostalismy 3fotki za 10f :)

Ja od początku miałam już 3 usg, z czego takie jedno pełne. Ja wcale nie nalegam na to, żeby przy każdej wizycie było usg, bo to niestety ale za każdym razem kosztuje mnie 170zł + wizyta 100, a w połowie chce już USG w 3D i to wtedy kosztuje 250 + 100, więc ja się cieszę, że ginka nie nalega na USG przy każdej wizycie...

reklama
o rany, k8libby - to faktycznie sporo płacisz, ja za wizytę z usg płacę 100 zł! (za wizytę bez usg tyle samo ;-) )

a co do 4D to zaryzykowałam w listopadzie i kupiliśmy groupona za 90 zł ważnego do 17 marca, muszę się teraz tylko umówić ;-)

Do góry