reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

MieMie trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i wierzę, że przyniesiesz nam same dobre wieści!
Olga ja również wiele dałabym za taki widok za oknem :-) u mnie same bloki wokoło, troszkę zieleni i mały placyk zabaw dla dzieci.
Aia dobrze, że to „tylko” tyle się okazało i z maleńką wszystko dobrze! Ale strachu to Ty się pewnie biedna najadłaś nieźle…
Doti najlepiej jak ząbka faktycznie się pozbędziesz, bo ból wcale nie będzie przechodził, a przecież nie można się tak cały czas faszerować tabletkami przeciwbólowymi.

My dziś wróciliśmy z połówkowego i okazało się, że będziemy mieć córeczkę :-):happy2: A tak każdy nam wróżył, że będzie chłopczyk, bo „dziewczynka odbiera mamie urodę”, a ja się w ogóle nic nie zmieniłam :) więc jak widać, jestem żywym przykładem na to, żeby nie wierzyć w przesądy ;-)

reklama
Maggic_m serdeczne gratulacje. Niesiesz wspaniałe wieści :-) Pewnie jesteś przeszczęśliwa :tak:

Ja właśnie relaksuję się przed TV i staram się o niczym nie myśleć - jak na razie wychodzi bardzo dobrze :-D

Miłego wieczoru dziewczyny :tak:

Magicc tego zeba mi zatrula i dlatego tak boli.Kurcze wzielam apap i juz 8 godz boli zamiast slabiej to mocniej.
Marcia z ta atmosfera to trafilas.Jest prawie 23 a ja spacerowalam po dworze bo cisnienie mialam 150 na 90 .A to wszystko przez ta cholerna tesciowa bo nie moze sie uspokoic.Na swieta przyjechala do mnie mama i ta dzis wsciekala sie do tz jak ja bylam u dentysty o to ze z mamusia siedzial a potem jeszcze ja odwiazl.No i w ten sposob powyciagane zostaly jeszcze inne sprawy i klocili sie do 22 pewnie jeszcze by byla awantura tylko przyjechal brat z narzeczona.Przyszla synowa posluchala jak tesciowa sie wscieka.Super co?Tesciowa jest chora z nienawisci albo nie wiem co.Boje sie cisnienia

doti, ja też akurat 2 tygodnie temu skończyłam leczenie jednego z zębów. Niespodziewane leczenie kanałowe. I mnie trucie nic a nic nie bolało...:eek: Może coś tam poszło nie tak :confused:? To chyba nie za dobrze, bo tak naprawdę w czasie ciąży kanałowe leczenie jest "na czuja" - dentysta przed załataniem zęba nie sprawdzi go na rtg. Ja to na wszelki wypadek odezwałabym się jutro do dentysty w sprawie tego bólu...

Moja dentystka ma urządzenie do pomiaru głębokości kanałów, więc nie musi robić prześwietlenia, żeby sprawdzić, czy kanał jest oczyszczony :)

Doti, jestem tego samego zdania co dzag82. Zatruty ząb nie powinien w ogóle boleć. Ja też miałam trutego i dentystka mi powiedziała, że jak tylko będzie bolał, mam się do niej zgłosić. To znaczy, że coś się dzieje z zębem. Idź kochana do dentysty i dowiedz się co dalej.

Nie znam się na tym i nie wiem czy w ogóle nie powinien boleć :baffled:. Skoro jest rozgrzebany to coś tam na pewno powinno być czuć. Ale żeby aż taki ból żeby nie dało się bez tabletki? No nie wiem... Miałam kilka razy w życiu leczenie kanałowe, na świeżo też teraz mam doświadczenie i nie było żadnego bólu. No, nie licząc czyszczenia zęba na fotelu. Wtedy bez znieczulenia nie dało rady :-). Doti, dentystka na pewno się nie obrazi jak się z nią skonsultujesz. Gdyby coś się rzeczywiście działo niedobrego to również dla niej lepiej jest zareagować wcześnie. A jak powie, że ząb ma prawo boleć bo na przykład był w tak kiepskim stanie - przynajmniej się uspokoisz :-).

Hehe, dzag82 zgadzałam się z Tobą w tym, że doti powinna się zgłosić do dentysty i upewnić czy wszystko jest ok :) może trochę nieskładnie napisałam:)

Z tego, co mi moja dentystka powiedziała wtedy, odniosłam wrażenie, że zatruty ząb nie powinien boleć. Mnie nie boli do dziś, czyli wszystko jest ok. No ale znawcą też nie jestem, więc wizyta u dentysty jak najbardziej wskazana :tak:

reklama
Hej dziewczyny ! ja właśnie przed pracą, mocno trzymajcie kciuki, bo jak dobrze pójdzie, to będzie mój ostatni dzień w pracy, w tym roku :-D chociaż miał być wczoraj, ale moje zastępstwo chyba utknęło w medycynie pracy i nie pojawiła się w ogóle, może dzisiaj? odezwę się jak wrócę, oby z dobrymi wieściami :-D
miłego dnia i udanych wizyt :tak:

Do góry