Pampuchy haha,ale fajne slowko

U nas na to mowia pyzy (poznanskie). Wiem ze w calej polsce pyzy to co innego,ale Sempe pewnie bedzie wiedziec o co kaman
Dzag matko az mnie ciary przeszly jak przeczytalam o poglaskaniu glowki. A Ty jeszcze tak spokojnie to napisalas! Dzielna baba jestes, trzymaj sie tych rurek,lez i o pracy nie mysl, a Tymkowi powiedz,ze glaskanie powoduje eeee np. lysienie,a co, niech sie zniecheci i nie wylazi
Nataszka synek na medal,dobrze ze tak to dzielnie zniosl,to tez ulga dla Ciebie. Tez chcialam zaproponowac,zeby wiesci ze szpitala byly bez komentarzy,bo zrobi sie rozgardiasz i w koncu nie bedzie wiadomo co kto gdzie i dlaczego. Ja mysle ze tam mozna by tylko przeczytac a podyskutowac i skomentowac na glownym. Widzialam np. majowki tak maja i swietnie sie to sprawdza,nic sie nie zagubi wszyscy sa na bierzaco,git. Moze moderatorki dodadza w tytule "bez komentarzy"?
Ja dzis sie nalatalam i narobilam w domu,potem jeszcze pogode chcialam wykorzystac i w ogrodku porobic ale udalo mi sie tylko Tz do centrum ogrodniczego wyciagnac, nakupowalam ale potem to juz brzuszek zaprotestowal i na sofie wyladowalam. Nic juz dzis nie posadzilam,tylko Tz w szklarni porzadek zrobil i jutro bedzie musial sadzic a ja tylko bede mowic co i jak,kurcze bo jednak za duza dla mnie. Ja potem bede tylko pielegnowac,a zaprawy na zime to juz pikus bo Oliwka juz bedzie poza brzuchem,to se bede mogla latac i skakac

Kurcze,chce mi sie cos, a ciasto jeszcze niedokonczone,chyba wciagne jablko... Dobranoc dzieweczki!!!