reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

Moje miłe, zaglądam tutaj nie za często. Jednak może Wy mi pomożecie. Znacie jakieś cuuuudowne sposoby na rozstępy?!? Pojawiły się po wewnętrznej stronie ud i są wielkie, czerwone i płakać mi się chce, bo walczę z nimi od 6 miesięcy ciąży i efektów brak. . . :shocked2:

reklama
Olga, u nas jest tak że w sumie kasy nie mamy na takie rzeczy i dlatego się ograniczam bardziej niż kiedyś, ale ja uważam, że na wszystkim można zaoszczędzić ale nie na jedzeniu i buty mam jedne ale np. mleko butelkowe za prawie 3 zł, a nie 2 muszę mieć bo jest wartościowsze i lepsze. No i jak kupić wołowiny dobrej na 2 osoby to 50 zł idzie, a to na raptem 2 obiady może wystarczy. Właśnie o to się wkurza mój M, albo, że robię zakupy codziennie, ale ja nie nakupię wędliny na tydzień, bo dla mnie 2 dni można jeść, a potem to już tylko dla Eddiego się nadaje. Zła jestem na siebie o to, że dużo rzeczy wyrzucam, dużo chleba się u nas marnuje to zanoszę kotom co siedzą przy śmietniku, no ale np. szmatki i ścierki które u mnie idą w ilościach hurtowych raz użyje i wyrzucam, wiem, że to marnotrawstwo, moja mama zawsze wygotowywała, a ja od razu wyrzucam:-( No i tak można by wymieniać. Ja bym zjadła całe :-), jakbyś w takiej formie 21 średnica zrobiła, zawsze możesz zachomikować na jutro:-), niech obejdzie się zapachem:-) Mój jak ma takie jazdy to mówię - ok to Ed je od dzisiaj Pedigree, a nie Purine czy Hillsa po 180 zł. Eddie szczęśliwy bo dla psów Pedigree to jak dla dzieci McDonald:-), a M wtedy się ucisza, bo jego Ed nie może jeść takich rzeczy ale karmę z jagnięciną.

Olga, spokojnie możesz nawet lepiej, aromat to sama chemia. Najlepiej jest mieć ekstrakt z wanilii, można zrobić samemu lub kupić na necie ja kupuje na ale.dobre, to koszt 30 pary złotych ale ma prawdziwą wanilię w środku i jest zdrowy jeszcze lepsza jest pasta waniliowa idealna do serków homo i masz zdrowe danio:tak:,a jak się sporo piecze to szybko idzie. Jak nie mam akurat to mam laski wanilii z ale.dobre, albo cukier z prawdziwej wanilii, aromatów czy esencji nie używaj bo to sama chemia na spirytusie i koło wanilii nawet nie leżało.

Ostatnia edycja:
Olga ciasto zrób dla siebie i Małej, a jak nie dacie rady podeślij kawałeczek, ja na ciasta zawsze mam ochotę i na pewno Ci wyjdzie, jak mnie wyszło ostatnio. W przepisach dałam taki prosty przepis i tam można zamiast jabłek truskawki.
U nas cisza, bo M śpi po nocy, ale u nas to głównie kłótnie o jego nienormowany czas pracy, bo sprzątanie jakoś ogarniamy i to głównie On, więc ja cichutka jak myszka tu jestem, ale o pracę umiemy dać czadu. Choć z biegiem lat jest coraz lepiej. Za 20 lat dojedziemy do wprawy;-)
Pobudka też rano, bo jak M z pracy o 6 wrócił, to synuś musiał sie z nim przywitac, wytulić, a potem po spaniu było. Obiadek się gotuje, Młody szaleje na podwórku, a ja zabieram sie za czereśnie. Uwielbiam, tylko szkoda, ze takie drogie, więc tylko kilogram:baffled:

Olga ja takie najprostsze ciacho do owocow to ucieram mikserem i tez ok. Nazywam je 40deko bo tyle jest maki w przepisie:) Cukier waniliowy styknie, a nawet bez niczego tez by sie obylo. Dobra,zbieram sie do fryzia,jak to mowi Remik do Pani Fjyziejki. Wogole z tymi "jego" slowkami czasem to padam, wczraj wieszal mokre spodenki na KALOFEL, kwiatki stoja na PALACIE a w ogrodzie rosnie ZYWOTOPLOT :D

Domi ja zrobiłam już dwa razy ciasto z Twojego przepisu. Ostatnie wczoraj :) jest przepyszne!! Wszystkim bardzo smakuje! Ja postanowiłam wykorzystać właśnie truskawki, bo je uwielbiam, poza tym jest ich teraz mnóstwo :)

Paulinko mi też się zrobiły rozstępy w tej części ud, ale takie dwa-trzy małe na każdej nodze praktycznie. Już i tak się nie da ich zlikwidować, ale można zadbać by były jaśniejsze poprzez smarowanie różnymi specyfikami. Ja od początku ciąży bardzo dbam o skórę, ale jak widać nawet to nie pomogło. Na szczęście nie mam nic na brzuchu. Na pupie już wcześniej miałam kilka, ale jak w ciąży intensywnie zaczęłam smarować kremami na rozstępy to jakoś takie wydaje mi się mniejsze się zrobiły i jaśniejsze.

Witajcie. Chwilę mnie nie było a tyle żeście naskrobały że już od godziny siedzę i nadrabiam. A tu jeszcze tyle wątków do przeczytania. Chyba nie dam rady Wam poodpisywać, bo chce wszystko nadrobić. A dzisiaj wybieram się na wieczór panieński do koleżanki. Tylko że mamy się spotkać wcześniej u niej w domu i wszystko przygotować, jakieś jedzonko, picie itd. Oczywiście jej wtedy w domu nie będzie, bo ją ktoś z domu wyciągnął. A jeszcze muszę się wykąpać i doprowadzić do stanu nadającego się do pokazania ludziom. I jeszcze wcześniej chce usiąść i zamówić część wyprawki na allegro a to też mi pewnie mnóstwo czasu zajmie. Jutro kolejna impreza nas czeka, więc pewnie odezwę się jakoś w poniedziałek i wtedy wszystko na spokojnie ponadrabiam. Miłego weekendu Wam wszystkim życzę. Dużo sił i jak najmniej stresów!!!

no dzien dobry dziewczynki :)
no faktycznie kilka godzin i skrobiecie jak szalone :)
ja dzis obiadu nie mam, dzwonilam do M.ze nici dzis z obiadu, jak chce to ma sobie kupic cos po drodze jakas rybke z frytkami czy cos :) a my z mloda cos potem sobie zrobimy, moze nalesniki z twarogiem albo chleb w jajku :)
moj M. czasem tez potrafi pokrzyczec ze balagan w domku, ale sam robi taki ze hoho, wszytsko rzuca :) w 'przyplywach mojej energi' potrafie tak chwycic te kilka jego rzeczy i porzucac nimi :D hahahaha i zaraz przez 1dzien jest porzadek :D
dzisiaj nie sprzatam bo mi sie nie chce, w salonie jest w miare okey, co prawda czekaja papiery na posortowanie bo znowu sie nazbieralo, ale chyba zajme sie tym w poniedzialek, bo i tak musze je jakos ulozyc sensownie w szafce :)
no to by bylo na tyle na razie :)
u nas pada deszcz wiec nie musze nigdzie isc :D hahaha a poszlam spac o 3 w nocy bo gralam w angry birds :D hahahaha

Maggic cieszę się, że ciasto się udało. Teraz to mój popisowy numer, a że szybko i łatwo to tym bardziej, a chłopaki zajadają, więc chyba nie najgorzej;-)
Marcia to widzę impreza, za imprezą. Baw się dobrze i korzystaj póki można...
A mnie coś dobry humor dopadł. Idę obiadek dokonczyć i będziemy jesć, bo sobota i niedziela to jedyne dni kiedy wspólnie obiad mozemy zszamać, choć i to nie zawsze. Ostatnio uświadomiliśmy sobie, że mamy trzy krzesła do stołu. Trezba będzie o najmłodszego członka rodziny zadbać:-)

domi, ja też upiekłam :) dokładnie z Twojego przepisu :) przygotowanie zajęło mi może 10-15 minut :) no i potem pieczenie. przepis mi spasował bo zapomniałam wyjąć masło z lodówki a tu się okazało że może być olej :) ciasto wygląda super, jeszcze nie jadłam bo byłam u weta a teraz jem zupę (drugi talerz, zupa-krem ogólno-warzywna, mniam), po zupce pewnie zachce mi się słodkiego to spróbuję ciasta :) mąż jeszcze też nie jadł, powiedziałam mu że to dla niego jest ciasto i żeby uważał bo pod co drugą truskawką jest wątróbka. Tak średnio między nami, gadamy bo trzeba, no ale mam to gdzieś...

reklama
Olga super, że ciasto wyszło. A z tymi facetami to tak bywa. Raz lepiej, raz gorzej. A do rozmowy potrzeba dwójki;-)
Ja jak czytam o tych facetach to sobie myślę, że mam nie lada zadanie - wychować dwóch tak, aby za kilkanaście lat jakieś kobiety szczęśliwe z nimi były i na takim forum choć raz dobre słowo napisały;-)
Mój M wziął się za sprzątanie szafek w kuchni. Czyżby wicie gniazda mu się włączyło? Niech sprząta. przespał pół dnia, bo taki zmęczony po pracy. Nawet zapytałam czy w pracy pęcherzy nie dostał, ale dzisiaj nawet miał szybką odpowiedź, że tylko przepukliny:confused: Posprząta i znowu do pracy. Niech żyje euro, bo to przez to musi dziś pracować:wściekła/y:

Do góry