reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

Ale duże napisałyście jak mnie nie było.
Chorym i zdrowym zdrówkA.
Ja jestem wściekła jak osa i to na siebie. Kiedyś w euro braliśmy coś na raty i byłam pewna, że to spłacone. A dziś okazało się, że z odsetkami 700 zł mam zaległości, bo przelałam kasę nie do tego banku co trzeba. Oczywiście ten bank mi jej nie odesłał i żyłam w błogiej nieświadomości. Normalnie jak mam mnóstwo wydatków (obóz młodego) to jeszcze to, aż się popołakałam ze złości:no::no:

reklama
Biedna Domi, ale ten drugi bank to Ci chyba odda te niesłusznie przelane pieniądze, prawda ?

asia8783 przed pójściem na wychowawczy trzeba wykorzystać wypoczynkowy bo jak nie - to Ci go proporcjonalnie zmniejszą, tzn o 1/12 za każdy miesiąc wychowawczego. Ma to znaczenie dla dziewczyn, które chcą iść na wychowawczy tylko na kilka miesięcy. Jeśli teraz przysługuje Ci za 2013 26 dni urlopu wypoczynkowego i poszłabyś na wychowawczy od razu po macierzyńskim to po powrocie przysługiwałoby Ci tylko 13 dni urlopu wypoczynkowego.

Olga uważaj, żeby się zus nie doliczył :-p a zus chyba pamięta do 10 lat, he he he

A tego co wiem, to 2 dni opieki na dziecko są płacone przez pracodawcę a nie ZUS, więc spoko.

Ale się powymądrzałam :-D

domi pocieszę cię w grudniu mój tż dostał wypłatę po 10 dniach bo szef mu się zmienił i podał do kadr tylko jego nazwisko a stary szef co miesiąc podawał imię nazwisko i numer konta. A ten sobie w kulki poleciał i ktoś inny o tym samym nazwisku dostał wypłatę tż sprostowanie było dopiero po 10 dniach ile się naryczałam z wściekłości:angry: to szok wrcaliśmy do moich rodziców na święta dwa dni wcześniej za ostatnie 50zł bo lodówka była pusta dobrze że mała na cycku:happy: bo już miałam jechac do szefa i kazac mu z własnej kieszeni oddawac....
dziaj znów porażka mała marudzi nie spi nawet nie zjadłam śniadania... niewiem co z tymi studiami moje dziecko mi chyba nie da dojśc do sesji :-(
milionka, asia mam nadzieję że macie racje problem w tym że tż zmienił pracę i on by przytrzymał małą ale teraz siedzi tylko teściowa i jak mała płacze to panikuje i dzwoni do mnie mimo że też czytałam o tym że jak naprawde dzieciak głodny to zje ale ona nieważne że zajęcia mam tylko wydzwania a ja lecę na złamanie karku ostatnio przez to mi zatoki zawiało:-(

Ostatnia edycja:
Domi-ale marna wiadomość :-( też bym się wściekła. A to zawsze tak jest,że jak są ważne wydatki to nagle coś.... i to jeszcze takie bezsensowne coś, bo przecież zapłaciłaś.

Kakakrolina- ja bym już nie funkcjonowała. Kacper ostatnio śpi co najmniej do 8. A ten kleik w końcu coś pomaga czy nie bardzo?

MieMie- moja mama ostatnio furę książek do domu kupiła. Między innymi "teraz albo nigdy"- taki poradnik o spełnianiu marzeń. Super książka! Kacper opróżnił jelitka i dziś ma się o wiele lepiej. Spi już od 13 :tak: i ładnie je. Jak wstanie to jabłuszka z brzoskwinką dostanie.

Mi umowa wygasła 31.12 i teraz jestem pod opieką ZUSu....ciekawa jestem kiedy doczekam się jakichś pieniędzy od nich, bo nasz zus strasznie się spóźnia z wypłatami. Za urlop mi zapłacą:tak:

domi, prawie każdy miał taką wpadkę, mój M przelał ponad 2 tyś jako opłatę za aplikację zamiast do Izby to do mojej mamy, zorientowaliśmy się dopiero jak mnie chcieli z listy aplikantów skreślić. Jak pomyślę co by było jakby przelał na rachunek elektrowni czy gazonowi to aż mnie ciarki przechodzą.
W najnowszej Pani jest super artykuł o niedoskonałości ludzkiego mózgu z Prof. Ohme, konkluzja trzeba umieć sobie wybaczać takie pomyłki, a nie katować się bo to nie nasza wina! ale komu ja to mówię - Pani psycholog:tak:

Pamelcia, a ile masz tych egzaminów?

Aga, dużo zdrówka dla Kubusia, jeżeli operacja to jak najszybciej im będzie starszy tym będzie mu gorzej przez to przejść i Wam też.

A u nas leniwe popołudnie, pojadła, śpi, obiad zjedzony. Uznałam, że marnuje za dużo jedzenia i ten tydzień dojadamy to co jest, wykorzystuje pomrożone mięsa, dokupuje tylko pojedyncze składniki. Został mi przecier i bulion, zrobiłam pomidorową. Zostało mi mascarpone z poniedziałkowe obiadu i czekolada z ciasta, zrobiłam z tego krem czekoladowy po roztopieniu czekolady i naleśniki super przepisz książki M. Roux (takie cukiernik) z dodatkiem kremówki która też mi została. Mam polędwiczkę wieprzową i suszone śliwki ze świąt to zrobię jutro polędwicę na słodko.
M pojechał kupować "wyprawkę" na sobotni basen: pieluchy, klapki, czepek. Ja kategorycznie odmówiłam założenia czepka:-D, będę stać na brzegu i robić dokumentacje fotograficzną:-D
A jutro koniec laby, idę do kancelarii na razie po listę zadań od patrona więc witajcie znów nieprzespane noce:-(, a w każdą środę będę chodzić na 5 h. Jakbym za to miała chociaż kasę, a to pańszczyzna i tyle, przynajmniej się dużo nauczę jakoś trzeba ten egzamin państwwy zdać dojdzie jeszcze praca w lutym ale myślę, że damy radę, Pamlecia Ty też:-)

Ostatnia edycja:
Agnieszka tak? haha nie wiem co mi się z tym zusem ubzdurało w takim razie, łe Olga to Cię nie dopadną :-p

ja tam zaraz siadam do rozliczenia pita, bo dostałam już z roboty, oj czuję, że będzie ładny zwrot :tak::-)

w lumpku kupiłam rzeczy za 105 zł, a dałam niecałe 30 bo obniżka na 75%, wszystko dla moich dziewczyn, w ogóle się w sklepach normalnych nie opłaca kupować, jak wygrzebałam ciuchy z metkami :tak:

irrison mi się tak tęskni za łowami lumpowymi, ale daleko mam, a nikt mi z Tymkiem nie zostanie bo wszyscy sie go boją :confused2: tzn że zacznie płakać i mu jeść nie ma jak dać. Zgadzam się że sie nowych nie opłaca kupować, ale ja i tak czasem kupię bo nieraz mnie tak ciuch zauroczy że łazi za mną i łazi i w końcu uleagm:-D
A jutro rano chcę iść po spodnie do Lidla, bo dalej mi dupa nie włazie w przedciążowe, a już mam dość tych 2 par które noszę na okrągło, lledwo wyjmę jedne z pralki to już za chwilę obrzygane albo obsikane i tak łaże w brudnych

Gosha mi też się udało cudem, bo mąż dogorywa obecnie, a dziecię zasnęło, jeszcze od męża kasę wycyganiłam i biegiem :-D tyle bab było, dobrze, że ja wielka jestem, to się przepchnąć nie dałam :tak: ja ostatnio Laurze na wyprzedaży 3 pary spodni kupiłam, stówka poszła, ale nie miała w czym chodzić, w lumpie musiałabym codziennie grzebać, żeby na te małe kościste coś znaleźć :sorry:

Asia jasne pomyłki każdemu się zdarzają. Wybaczyłam sobie, ale kasy szkoda, no ale to tylko kasa;-)
Gdyby mi ten drugi bank zwrócił to bym się zorientowała, a oni nic, więc pewnie za pół roku tą kasę zobaczę. Najgorsze to te odsetki za nieuwagę po prostu:crazy:

reklama
wystarczy chwila nieuwagi i piwo naważone, jak we wszystkim, niedługo za dziećmi bedziemy tak latać, najważniejsze, żeby im się nic nie stało w chwilach naszej słabości, ale na szczęście nad nimi anioł czuwa:-)

ja złożyłam 3 stycznia wniosek o urlop wychowawczy i mąż oświadczenie, że w tym samym czasie nie bedzie z niego korzystał; zaczynam wych. od 18 stycznia
mama mi mówła, że można na tydzień przed koncem mac. złożyć taki wniosek, a urlop wypoczynkowy nie przepada od tego roku, bo dawniej było tak, że trzebabyło do marca wykorzystać, bo przepadał, wiec ja na razie nie korzystam

Do góry