reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Nie miałam zamiaru nikogo urazić, wiem że wszystkie to wiemy , czasami dziewczyny nazywają usg genetyczne, prenatalnym.:-) Ja już się może na wszelki wypadek nie będę odzywać:-)

reklama
też mam wizytę za tydzień i wszystko się okaże. Do tej pory nie mam zamiaru schizować, mam córeczkę, muszę być z nią a nie świrować nad jajkiem.

Zaczarowana hej! Jeśli o mnie chodzi, to ja sie z reguły nie urazam :-D Tak napisałam, zeby nie wyszło, ze ja taki zoltodziob w kwestii badań ;-)

Samaola ładnie napisane :-D

Samaola ja też mam takie podejście :-) jestem w ciąży super, nie jestem tragedii nie ma ... zdarza się. Dopóki nie zobaczę bijącego serduszka nie czuję jeszcze aż takiego przywiązania. Serduszko to zmieni.

Iza super!

Kasia u mnie chyba gorzej, bo zgadza się wiek ciąży wg usg z moimi wyliczeniami (wydawało mi się, że jest ok 6 dni młodsza). Pęcherzyk ma 20,47 mm, widać było ciałko żółte, ale zarodka nie. Lekarz mówił, że nie ma czym się martwić i nie mam przychodzić na usg jakoś wcześniej, tylko czekać na wizytę 21.01. Ja byłam załamana. Teraz już mam lepsze nastawienie. Doczytałam na stronach po ang., że zarodek może być widoczny dopiero przy pęcherzyku 25mm, ale w większości przypadków widać wcześniej i dużo też zależy od sprzętu. Objawy ciążowe mam, nie plamię, tym bardziej jestem dobrej myśli i nie mam zamiaru iść wcześniej na usg :-) Będzie dobrze!

Izka, dokładnie ten sam czas trwania ciąży, faktycznie! Mało tego ty jesteś z małopolski, mojego ulubionego rejonu:-) Mam tam całą dalszą rodzinkę:-)

Cwietko chodziło mi o usg genetyczne i badania prenatalne z krwi :)dokładnie test Pappa ,nie jest inwazyjny w pieszej ciąży tego ie miałam a teraz lekarz mówi że on to rutynowo wszytskim wykonuje czy mają 20 ,30 czy 40 lat :)
a ja mam jakieś kłucia dziwne hmmm i się troszkę boję czy to w porządku .............a przyszła środa taaaaaaaaaaak daleko:sorry2:
Izka ja teraz mam podobny wiek ciązy to jak Bozia da to moje maleństwo też już tak macha pewnie :)

reklama
dzień dobry!
Witam w Nowym Roku:-D niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić...:cool: witam nowe mamuśki!

Ja na grype sie nie szczepilam i nie mam zamiaru...

Lekarz wczoraj na wizycie (maiłam wrażenie), ze namawial mnie na badania prenatalne (te o których pisała Agniś) z krwi... koszt 180 zł...zastanawiam się... w poprzedniej ciązy miałam to badanie ale fartnęło mi się, ze za darmoz jakichs unijnych funduszy było...:cool2:

Wróciłam do pracy po prawie dwu tygodniowej przerwie i próbuję sie tu odnaleźć...rozleniwiłam sie strasznie w domu i zmienil sie rytm dania, a tu nagle trzeba wstac przed 6...:cool:

Ja na razie sie nie waże, co by zawału nie dostac;-)

Mam nadzieję byc teraz na bieżąco:-)

Do góry