reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

cześć :-)

ja to bym chciała za tydzień już urodzić. no a na pewno w lipcu. Byle by tylko maluch był donoszony a to sie dowiem w piątek. Ja na badania jutro jadę i super bo akurat mama mi krew pobierze więc siniora nie będę miała. No i te próby wątrobowe też zrobię bo drapie się po całym ciele, wszystko mnie swędzi :-(

Co do L4 to ja mam do piątku czyli na suwaczku równe 37 będzie. I chce mu powiedzieć żeby chociaż na tydzień jeszcze dał, albo 1,5. A potem to jak rodzinny nie będzie chciał dać to pójdę już na ten macierzyński. Ale to chore jest, cały ten system z ZUSem na czele :angry:

Wczoraj zakupiliśmy łóżeczko, materacyk i pościel więc jak dojdzie to wszystko i wypiorę to mogę rodzić :-p

reklama
taka j. z tym dbaniem to różnie u niego bywa, no ale zawsze może być gorzej, czasem poudaję jak to się źle czuję to się przejmuje :-) on jest przyzwyczajony,że jestem bardzo aktywna, wszystko robię sama , łączni z wbijaniem gwoździ itp itd. Odzwyczajam go od tego,że z dwójką dzieci to już tak nie będzie.
Ale różnica tego GBS, czemu u nas tak drogo aż 70 zł??
Kiedyś czytałam ,że macierzyńskie dopiero po wyjściu ze szpitala. Tych kruczków prawnych to jest tyle.....

Kamu ja pierwszego synka urodziłam "w trakcie" L4 i macierzyński miałam od dnia porodu. Nie mam szans poudawać przed mężem bo on by nigdy nie uwierzył, że mi coś jest na serio. Jakbym np. leżała i powiedziała, że mnie bardzo coś boli to by pewnie stwierdził, że mam nie przesadzać :)

Żabila to obyś urodziła za tydzień!!

Ja mogę za 2 tygodnie rodzić, nie pogniewałabym się ;)

Kurcze dziewczyny, co za produkcja! Z grubsza nadrobilam, ale pewnie nie pamietam co kto pisal.

All me gratulacje i wracajcie szybko do domu.

Taka j. tez bym chciala tak wygladac po ciazy, a w ciazy tez super. Zazdroszcze.

Kupciusia wspolczuje rozejscia sie kresy, a co do +15kg to ja tez mam tyle, ale z tego co widze na suwaczku to ty dalej jestes, a poza tym widzialam zdjecia i wygladasz super!

Zabila fajnie ze wizyta z polozna udana.

Quincy ty babo wez sie w garsc, jestes bardzo silna psychicznie i w ogole to bardzo cie podziwiam, bo ja bym nie dala rady na twoim miejscu. Porozmawiaj jeszcze raz z giniem o sn i cc. A na pocieszenie jeszcze dodam, ze te ktore sie boja i panikuja maja rewelacyjny porod.

Jagoda powodzenia z pilka.

Saguaro tez zamowilam ten wozek i wczoraj wlasnie odebralam. Jestem bardzo zadowolona jezdzac po domu.

U mnie masakra. Po wakacjach tak sie cieszylam, a wczoraj po wizycie zalamalam sie.
Szyjka krotsza o nastepne 6mm, na szczescie ucisk glowki na szyjke mniejszy. Dzidzia rosnie i to dobra informacja, juz ponad 2300g. No i ja 15kg na plusie niestety. Wczoraj dostalam zastrzyk na dojrzewanie plucek maluszka, a dzis powtorka. Pobrane GBS i w czwartek wyniki.
Nie mialam wczoraj nawet sily ani ochoty pisac no i z tego wszystkiego nieprzespana nocka, ale mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie lepiej.

zaplacilam 23 zl za ten wynik, dziwne Kamu ze u Ciebie az 70:szok: ale musze czekac na wynik az do poniedzialku:angry::angry::szok::szok:, ciekawe czy do tego czasu nie urodze:dry:

doriq, spora dzidzia jak na ten tydzien, moja w 37 prawie tyle wazyla:baffled:

ide myc auto:-D

witam!!

napisałam i mi zeżarło:wściekła/y: spróbuję jeszcze raz...

all-me, IzaV - gratulacje i dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków:-D

jagoda, kamu - ja też mam zamiar skakać na piłce, jutro kończę 37 tc i mam wizytę, jak się okaże, ze wszystko jest w porządku i mam odstawić magnez na skurcze (już go raczej nie biorę) to zaczynam działać. Bardzo bym chciała urodzić do końca m-ca, moi teściowie z którymi mieszkamy jadą na wczasy w dzień terminu 7.08 chciałabym już być wtedy z powrotem w domku, z Wojtusiem:-D zobaczymy czy się uda:tak:

jagoda - a drażnisz/masujesz brodawki? mi moja gin ostatnio poleciła taki masaż 15 minutowy 3 razy dziennie, to wywołuje oksytocynę, nie wiem czy mi bardziej to czy piłka pomogły ale po 6 dniach stosowaniach wody mi odeszły - 8 dni przed planowaną datą porodu - polecam!!!

kupciusia - trochę mnie tą kresą białą nastraszyłaś, pierwszy raz o tym słyszę, a ja też teraz mam czasami tego gula - wyskakuje jak brzuch się bardzo napina, ale się tym nie przejęłam bo przy Kamilu też mi to wyskakiwało.. A ty kiedy czujesz tego gula??

madziasek - gratuluję udanej wizyty!!

doriq - będzie dobrze!! a kiedy znów się masz pokazać u gina?

Co do L4 to ostatnio urodziłam w trakcie tak jak takajp i zaraz potem macierzyński mi leciał. Jestem ciekawa na ile mi jutro wystawi..:confused:

Witajcie ;)

Jestem ledwo żywa po nocy. O 22-23 zaliczyłam wycieczkę na IP -,-
Dla odmiany nie chodziło o skurcze, tylko sie przerazilam bo mała w brzuchu zaczeła mi się "trzepać" a pozniej wogole jej ruchy ustaly na ponad godzine.
Na IP poleżałam pod KTG 40 min, tetno miala slabiutkie jak na siebie (zawsze 140-145, wczoraj 110-120) ale jakaś Pani doktor uznala ze jest ok i moglam wrocic do domu.
I pozniej cala noc liczylam ruchy..

Teraz chyba pojde odespac ;)

Jagoda - hehe ;D Tak kobieto sie naskakalas, nameczylas i nic ;) Dzieciaczek zapewne wyjdzie w najmniej oczekiwanym przez Ciebie i najbardziej komfortowym dla niego momencie ;)

doriq - z tą siłą psychiki to słabo, słabo ostatnio.. w nocy katuja mnie straszne sny z serii "dziecko sie dusi, dziecko umiera". Do gina idę w czwartek i nie wiem czy coś jeszcze się zmieni, bo nie wierze juz w to ze mnie w koncu konkretnie zmierzy i sie okresli czy mala przejdzie czy nie. Bo tutaj o to chodzi najbardziej. Ja sie panicznie boje ze mala zaklinuje sie we mnie tak jak ja w mojej mamie i skonczy sie to tak samo tragicznie dla obu stron..

Modlicha, Jagoda podobno sex jest dobry hehehe.

Modlicha nie mam juz wizyty u ginekologa w Polsce, we wtorek mam w Holandii wizyte, ale tam opieka kiepska, no ale jeszcze musze tam dojechac. Trzeba byc dobrej mysli i dziekuje za slowa wsparcia.

hej dziewczyny ;) melduje sie na chwilke bo nie ma mnie w domu. U lekarza ok ale nie mialam robionego usg:( pobrala mi wymaz i ja nic nie bede placic. Powiedziala ze jak chodze na nfz to ona ma obowiazek zrobic mi to badanie i bezplatnie. Nast wizyte mam za dwa tyg i to bedzie juz ostatnia :) l4 mam do terminu porodu. Tak niby moze wystawic ale dluzej juz nie. Jakbym nie urodzila to zglosic sie 12 stego do szpitala. Ogolnie oznak porodu brak, wszystko pozamykane ;p a ja juz 12kg na plus.. Z tego 4kg w ciagu miesiaca! Przepraszam ze tak tylko o sobie pisze, jak wroce do domu to was dokladnie poczytam ;) buziaki ;*

reklama
Doriq ładnie dzidzia waży, nie martw się, wytrzymasz jeszcze pare dni a dzidziuś na tyle duży już, że sobie poradzi jakby co :)

Jagoda niezły pomysł z tym myciem samochodu, muszę o tym pomyśleć ok. 10 sierpnia ;)

Modlicha słyszałam o tym masowaniu brodawek ale szczerze to nie wiem czy by mi się chciało to robić i to 3 razy dziennie po 15 minut!! Choć pewnie jak już będzie tak ok. 10 sierpnia i nic się nie wydarzy to się skuszę ;)

Quincy ale zobacz, w sumie tragicznie się nie skończyło bo popatrz jaka fajna laska z Ciebie wyrosła ;) Do czwartku już blisko mam nadzieję, że lekarz udzieli Ci jakichś konkretnych informacji w końcu.

Ja na sex nie liczę, po pierwsze nie mogę bo do połowy sierpnia mam pessar a jak będę tydzień przed terminem jak mi to zdjemie to nie wiem czy będę miała na cokolwiek chęć, nie mówiąc o mężu, którego chyba nie ruszam w tym stanie.

Basia to masz się stawić w razie czego w dniu terminu? Kurcze szkoda, że nie można po terminie dać L4 już ale super, że Ci wystawiła na tak długo, ja chyba będę o to walczyć ale mój jest taki, że jak on czegoś nie chce to nic go nie interesuje to czego ja chcę :/

Ostatnia edycja:
Do góry