reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

taka j to chyba miałaś lekki poród co ? ile godzin trwał ?

faktycznie tylko 8dni :) jeszcze tydzień i mogę rodzic :-)

wcale nie jest taki mały. na zdjęciu tak tylko wygląda hehe

reklama
Maciejkaa mały ten Twój brzuszek :) Ja muszę mój wrzucić :) Bęben jak z kapeli wiejskiej ;-)

taka j. wizytę mam dopiero na 18.45. Tak późno, bo mój mąż chciał iść ze mną no i musiałam się pod niego podstosować.

Tak jak pisałam mama przyjeżdża jutro i jak już ona będzie to odstawiam ten progesteron i niech się dzieje wola nieba :) Chociaż i tak chciałabym wytrzymać jeszcze 10 dni, bo ta moja upatrzona położna wraca z urlopu 28.07. no zobaczymy jak to wyjdzie.

Nie spałam pół nocy i zamiast odespać to ugotowałam zupkę ogórkową, usmażyłam placki ziemniaczane i będą z sosem pieczarkowym ( już dawno miałam ochotę na takie danie) no i jeszcze mężowi coś muszę upichcić, bo on ani za plackami, ani za pieczarkami, ani za zupami nie przepada... Francuski piesek! Ale zadowala się każdą ilością spaghetti :) Więc jak mam dylemat, to idę na łatwiznę :p

Dajcie znać jak Wasze wizyty :)

Madziasek u mnie też w porządku, brzuszek dobrze, wyskoczył teraz już spory. Podobnie jak Maciejkaa odliczam do bezpiecznego tygodnia. Jeszcze tydzień. W miedzy czasie dwa razy już w szpitalu byłam raz w czerwcu i od tego czasu leżę a drugi raz teraz we wtorek, bo ktg u ginekologa pokazało skurcze i dostałam skierowanie do szpitala, na szczęście to był fałszywy alarm ale przy okazji zobaczyłam jak wygląda porodówka:-). We wtorek mam wizytę u ginekologa i pewnie odstawią mi Feneterol. W szpitalu powiedzieli, że do terminu nie donoszę. Poza tym mój prowadzący ginekolog się na mnie wypiął bo ma urlop a potem nie ma limitów, i chciał żebym przyszła dopiero w 41 tygodniu ciąży, więc we wtorek idę do nowego lekarza. To tak w telegraficznym skrócie.
Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku.

Maciejkaa, ale malutki brzuszek :) fajnie, taki słodziutki, mój to ogromny w porównaniu do Twojego !!

Taka j., kurcze chciałabym mieć taki poród jak Twój :) tak jakoś mi się wydaję, że chyba jak wody odejdą, a skurczy nie ma to porody są szybsze.. moja znajoma w lutym też tak miała.. tzn odeszły jej wody, a bóli dostała dopiero na sali i poród 4godzinki trwał..

Saguaro, ja też czekam na położną, moja wraca 29.07 także oby nam się udało ;D chociaż jak mówiłaś, w niedziele pełnia tak ? haha ;D

Marzycielka, super, że u Ciebie wszystko w porządku :) dziwny ten lekarz, że taki numer na sam koniec odstawił :baffled:

Maciejka od pierwszych skurczy do porodu 6 godzin, tak średnio chyba, bywa krócej bywa dłużej ale nie mogę narzekać, poród był lekki, spodziewałam się czegoś gorszego, wszystko przede mną :/

Saguaro ale fajnie masz, że mąż w ogóle chce jechać z Tobą, mój też by mógł bo mój lekarz przyjmuje do ostatniej pacjentki a że przychodzą nawet po 22-23 to spokojnie moglibyśmy jechać jak mąż by wrócił i zjadł ale jego to mało co obchodzi niestety.

Marzycielka no on chyba oszalał, w 41 tygodniu? Wiadomo, że już wolisz to mieć za sobą! Lekarz jest tyle przy porodzie co nic także olej to, ważna jest położna, przynajmniej u nas.

Basia ja bym chciała powtórkę z rozrywki z tym porodem ale to się nie wybiera niestety, mam nadzieję, że wszystkie będziemy miały dość lekkie porody!

Ja już po wizycie położnej. Dzisiaj o porodzie było i zachęcała do aktywności. Żeby się ruszać bo wtedy idzie szybciej niż jak się leży. Kazała ćwiczyć oddychanie przeponom. Następne spotkanie we wtorek i będzie o karmieniu.

Na moje swędzenie powiedziała żeby starać się jeść lekkostrwawnie żeby nie pobudzać wątroby do większej produkcji żółci. No i że swędzieć będzie.

Żabila, fajnie z tą położną :) kurczę, ja właśnie się mało ruszam :( gorzej jak przez to będę miała długi poród..

Quincy, powodzenia na wizycie ! czekam na info ;)

Dziewczyny, a może przy końcówce ciąży warto wrócić do początku i przypomnieć sobie jak to było :D Jak będziecie mieć chwilkę to zobaczcie ten filmik :) Osobiście bardzo mi się podoba ;)

Niesamowita animacja! – Demotywatory.pl

reklama
Basia mi położna powiedziała ze jeśli ciąża przebiega prawidłowo to trzeba się ruszać bo odpoczywa się po porodzie. A przynajmniej powinno się odpoczywać. Powiedziłą że jak skurcze się zaczynają nawet te przepowiadające to trezba chodzic i kręcić kółka biodrami bo pomaga się wtedy dziecku wstawić w kanał. Ale to wszystko jeśli już ciąża donoszona. Swoją drogą to ona mi wyliczała że ja wcale dzisiaj nie mam 36,6 tc, tylko 37,3.
Więc mnie trochę skołowała.

Quincy && za wizyte

Do góry