reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Taka j., myślę, że nie powinnaś mieć problemu z tym pessarem przez herbatkę ;) nie wiem ile tego trzeba by było pić żeby jakiś taki piorunujący efekt był.. a piszę, że 1 dziennie, góra 2 :) i tak chyba trochę za późno ją kupiłam ale czytałam, że może też przyczynić się nie tyle do wywołania porodu co do przyspieszenia później całej akcji także myślę, że warto spróbować :)
Jak będziesz miała grafik to napisz mi wiadomość ;) chętnie zobaczę jak ona pracuje :)

reklama
Basia mnie właśnie chodzi generalnie o to, żeby poród był łatwiejszy, bo słyszałam, że lepiej się wszystko rozwiera itd. Ja tak nie bardzo wierzę w to, że to sprawi, że poród będzie przez to bardziej przed terminem no ale wiadomo, różnie jest i dlatego mam jakieś obawy ale chyba sobie kupię i najwyżej będę pić do 38 tygodnia co drugi dzień a potem codziennie po 1 szklance. Jak mi załatwi ten grafik to dam Ci znać, ta znajoma ma teraz urlop, w sierpniu ma iść do pracy, mam nadzieję, że nie zapomni o tym!

Jagoda, super że tak szybko ci poszło ! ;)
Oby i mnie taki szybki poród czekał.

A ja sobie siedze w domu, maltretuje obolałe juz sutki, wzielam cieplejszy niz zwykle prysznic, wymasowalam pod nim brzucho i cos tam mnie na dole mizia, jakies takie inne skurcze, ale to za lekkie chyba zeby to porodowe bylo, bo to takie krotkie a czeste bole, powiedzmy ze 10 sekund trwaja (max 15.) a czestotliwosc zmienna, bywaja co pol godziny a bywaja i co 5 min ;)
A za godzinke lece ze znajomymi na koncert, a co ;p

Generalnie rzecz biorac, mam nadzieje ze mnie chwyci juz porzadnie.
Wiem, że z ta polozna ktora jest jutro na nocce urodze powiedzmy hmm.. najszybciej i najmniej bolesnie jak sie da w danych warunkach i sytuacji, bo kobitka widac, ze jest polozna z powolania ;)

Odezwe sie jeszcze wieczorkiem, napewno w dwupaku ;p

Quincy a masz takie bóle jak na okres? Jak odczuwasz Twoje skurcze i bóle?

taka j. - te wczesniejsze, glownie w nocy byly to bylo takie bardzo intensywne, silne uderzenie bolu 'okresowego' czyli ciagniecie, klucie, ucisk. Ale to bylo tak ze przychodzilo nagle i nie wzbieralo na sile, tylko bylo od razu silne i nie slablo stopniowo, a znikalo tak szybko, jak sie zaczynalo. Teraz mam cos w podobie, bardziej ciagniecie i taki dyskomfort + stawianie sie calego brzucha, ale skurcze przychodza stopniowo, nasilaja sie, osiagaja swoj szczyt i slabna. I nie bola jakos bardzo, da sie przy nich poruszac, gadac i wgl. A przy tych co mnie w nocy lapaly to nie bylam w stanie sie ruszyc prawie bo to bylo takie "uderzenie" bolu. teraz lajcik, bo sie nasila i slabnie, moge normalnie funkcjonowac. ;)

A te twardnięcie brzucha miałaś wcześniej czy teraz je dostałaś pierwszy raz?

Wczesniej twardnial, ale w porownaniu z tym jaką teraz mam "skałę" to była popierdółka ;D Teraz mi twardnieje tak ze nie dosc, ze wyglada na spiety, to jest twardy jak cholera i cieeeeeeeezki . I napina sie na kilka minut, a nie wczesniej ze jest skurcz/bol to on wtedy jest twardy, tylko sie napina w swoim rytmie co jakis czas na kilka minut, niezaleznie od skurczy.

No to ja myślę, że coś się zaczyna dziać ale z tymi masażami, głaskaniem brzucha itd. nie przestawaj! A dzisiaj baw się dobrze na koncercie i zwróć uwagę czy się coś nie dzieje co byś w razie czego zdążyła :p

Zdaze zdaze ;p
Troche zmniejszylam ilosc miziania brzucha, bo to nie dzisiejsza noc nas interesuje, a jutrzejsza ;d
Jutro od rana nasilam mizianie brzucha i uszczesliwie psa dluuuugim spacerem ;p

Odezwe sie wieczorem, napisze, czy cos sie zmienilo ! ;)

reklama
Taka j. pisząc o podaniu antybiotyku masz na myśli ten na paciorkowca?
bo jeśli tak to nie może być że trzeba czekać 4 godziny po jego podaniu bo moja siostra też go miała, a poród trwał niecałe 2 godziny jak trafiła do szpitala z mega skurczami i rozwarciem...
czy na wyniku posiewu też masz wymienione wszystkie antybiotyki które zadziałają?

dziewczyny u mnie chyba też coś się zaczyna dziać - ciągnięcia brzucha w dół, twardość no i okropne kłucia tak silne że czasami chodzić nie mogę, a do tego straszny ból cipki......

Ostatnia edycja:
Do góry