reklama

Sierpień 2013

Chwile mnie nie było, a tu już 4 strony :)

marzenka witaj i gratulacje :) wygląda na to, że jestesmy w tym samym dniu ciąży :)

love.baby gratulacje :) jestem tylko ciekawa, czy na pewno masz termin na 28 sierpnia? :) bo ja mam dziś 46dc i termin wychodzi mi na 28 sierpnia :)

IzaVarsovie sprawdź prawo pracy w FR, bo w Polsce z tego co mi wiadomo, to nie można zwolnić w trakcie ciąży, nawet jesli jest to okres próbny. I życzę powodzenia w znalezieniu nowej bardziej stabilnej pracy :)

reklama
IzaVarsovie - po pierwsze dziewczyny mają rację, koniecznie sprawdź prawo pracy we FR. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie - trzeba im pokazać, że walczysz o swoje prawa, zapewne będziesz musiała udowodnić, że przyczyną zwolnienia nie był powód przez nich podany. Z drugiej strony ja wierzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny - być może to znak, że powinnaś rozwijać swój biznes, ja zawsze jestem za tym, żeby próbować swoich sił. Jeden mi co prawda nie wyszedł i do tej pory go spłacam, ale mimo wszystko nie żałuję, jestem z tego dumna - trzeba próbować, zbierać doświadczenia, w końcu się uda! Same spódniczki są bajeczne! Jeśli praca nad nimi sprawia Ci przyjemność - nie wahaj się ani chwili dłużej! Spełniona mama to szczęśliwa mama :) Niedawno gościem w "Dzień dobry TVN" była dziewczyna, która w Polsce robi podobne spódniczki, też zaczęła w ciąży i zarabia na tym ogromne pieniądze, dlatego wierzę że i Tobie uda się odnieść sukces, trzymam kciuki!!! :-)
P.S: Co do papierosa, niestety mi również się jednego zdarzyło wypalić w święta po jednej sprzeczce i też mnie kopały wyrzuty niesamowicie i teraz wiem, że już ich nawet nie dotknę, mam odruch wymiotny jak ktoś w pobliżu pali. Więc głowa do góry, nie trujmy już nigdy a wszystko będzie dobrze :-)

marzenka, love.baby :) - witajcie, u nas czasem ciężko kilka dni nadrobić a co dopiero całe forum :-) pewne tematy pewnie jeszcze nieraz się przewiną, więc będzie co podczytywać. Wszystkiego najlepszego dla was!

no wlasnie czekam na poniedzialek, zeby sie cos wiecej dowiedziec, bo wczoraj w szoku wyszlam o 16h i wrocilam cala roztrzesiona prosto do domu, a dzis wszystko "oficjalne" pozamykane. pytanie tylko czy tez nie maja prawa zwolnic jak podaja inny powod niz ciaza? bo oficjalnie nikt nic nie wie o tym, slowo nie padlo, ale przeciez oni glupi nie sa i mi nie powiedza ze mnie zwalniaja z powodu ciazy. napewno dam znac jak bede wiecej wiedziec :)

dziekuje za wszystkie komplementy :)) troche mi to dodaje otuchy heh to juz zrobie oficjalna autoreklame i zapraszam do lajkowania reaktywowanego dzisiaj fanpage'a :)
facebook.com/WeLovePetticoats

chyba zaczne robic rozniez ladne pasy ciazowe i muszki dla tatkow i synkow takze cala rodzina bedzie zadowolona i nikomu niczego nie zabraknie hehe :)

Wydaje mi się, że w takich wypadkach chyba będziesz musiała właśnie jakoś udowodnić, że swoje obowiązki wykonywałaś rzetelnie a prawdziwym powodem zwolnienia była właśnie ciąża. W Polsce prawo pracy jest "po stronie" pracownika i pracodawcy boją się takich numerów, ale najlepiej byłoby gdybyś porozmawiała z kimś kompetentnym z IP lub prawnikiem.

Hejka!
Witam nowe sierpnióweczki :-)

Iza - współczuję utraty pracy i stresów popapierosowych. Twojej strony niestety nie udało mi się otworzyć, ale to pewnie dlatego, że moje durne płaskie g... (zwane potocznie ipadem) nie ma jakiejś wtyczki.
A co dopieluch - traz się już tetry nie używa ;-) Sa pieluchy wielorazowe, ale to dość duża inwestycja na jeden raz, która wprawdzie potem się zwraca ;-) Ale jak masz talenty maszynowe, to może i o szyciu pieluszek pomyślsz?
No a własną działalnosć Ci mogę polecić z całego serca. Fakt, że tak sobie na l4, czy urlop nie pójdziesz, ale §sama będziesz sobie organizować czas pracy i żaden szef Cię nie będzie stresował.

a co do pewności, że to chłopczyk u mnie, to jest "silna, ślepa i bez podstaw" (jak mówi poetka) ;-)

Maciejkaa mi lekarz wczoraj powiedział, że dziecko nie lubi słuchać tego bicia serca. na poprzedniej wizycie tez tylko widziałam jak serduszko bije, a wczoraj na chwileczkę je usłyszałam:-)

Ostatnia edycja:
Bo strona jest we flashu robiona i Applowe wynalazki nie współpracują :/ mam wrażenie ze na polskim rynku już wszystko istnieje :/ w dodatku w takich cenach ze szok! Ja nie lubię produkcji chińskich ale cenowo nigdy się ich nie przebije ...

U nas jest tak ze nawet jak jesteś na bezrobociu to przysługuje ci urlop macierzyński 6miesiecy. Nie wiem co to jest l4..własna organizacja czasu oczywiście bardzo mi odpowiada ale zanim zacznę zarabiać trzeba znaleźć kupców heh a wszędzie kryzys eh ostatnio jestem strasznie pesymistyczna

reklama
iza varsovie, na fajne i dobre jakościowo rzeczy zawsze się znajdą kupcy, a twoje cuda są fantastyczne, jak będę miała córę to sama jej taką zakupię:-), a chińszczyzna może i tańsza ale jakość żadna, ja wychodzę z założenia że nie stać mnie na kupowanie tanich rzeczy, bo wolę kupić coś co po jednym założeniu nie wygląda jak szmata...:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry