reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry,
Aurelia- witaj.zapraszamy :), juz masz 36 tydzień więc.super, możesz przestać się martwić bo jednk różnica juz jest z twoją poprzednia ciążą więc śmiało dolaczaj a jak samopoczucie :)?

Madziasek- caly czas wchodzę sprawdzić czy już urodzilas ;), trzymam.mocno kciuki za szybki bezbolesny poród! Trzymaj sie !!

Doriq- co za menda w tej.twojej pracy, dobrze ze juz nie pracujesz i możesz słodkie lenistwo uskuteczniac ;D,masz racje ciąża to nie choroba ale miło jak ktoś chce jakkolwiek pomóc.żeby danej osobie było bezpieczniej.i.lżej ;), bo np moj.T to mnie by wysylal z 2 workami.śmieci żebym.niosla - a to ciezke i czemu ja mam się przemeczac a on kuwa wielki miesniak .. Niech.sam sobie nosi..( tylko mnie wkurza- sory)
Ja też uwielbiam.ciążę! Nie licząc pewnie porodu hah, aa c do tej.gotowości.to hmm.niewiem ja dalej.nie gotowa daje słowo

Basia- jak mąż naspraszal.gości.to trzeba było mu wręczyć fartuszek i niech się zabiera sam za gotowanie- ja tego nie rozumiem przecież wiadomo ze na końcówce ciąży to się nie.chce tkwić w kuchni,robić wstawne obiadki.i obsługiwać ludzi.. Faceci nie myślą... Albo co...
Dolaczylam ci fotki tych.kartek ;), a właśnie jeszcze mam pytanie z serii lekko dziwnych :p - dała byś rade mi zmierzyc jaki wysoki.twoj palak na baldachim jest i ile cm nad lozeczkiem jest to "kółko" ?! ( kurde kupiłam stelaz i jakos mega nisko.wyglada :/)

Taka- udanego dnia dziś życzę i nie mów.mi tu o tortach.bo jestem gotowa pakować się w samolot i lecieć do Ciebie na ciasto hahaah :p

Ja dalej jeżdżę z meblami i lozeczkiem, i sama juz nie mam.pomysłu.jak lepiej żeby.to stało, w wzdłuż sciany obok łóżka czy wzdłuż mojego łóżka blisko.ze ten bok.opuszczany w.moja strone na wyciagniecie.reki, no i tym.samym kacik dla małego jeszcze nie gotowy..:/

Załączniki

• DSC_0366.jpg
    DSC_0366.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC_0364.jpg
    DSC_0364.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
reklama
Cd kartek tylko 2 fotki mogę wstawić na raz :/ bo z tel

Załączniki

• DSC_0363.jpg
    DSC_0363.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_0362.jpg
    DSC_0362.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 34
Madziasek ja wciąż trzymam kciuki i nie puszczam.

Kamu ta dziewczyna ode mnie z pracy ma 57 lat i 3 ciąże za sobą:-D Myślę, że jej menopauza na mózg padła, bo ona wielu rzeczy nie ogarnia, bynajmniej nie jest to ze złości. Ona jest bardzo miła i fajna, ale jak przychodzi do myślenia to... ręce opadają
A wynik paciorkowca ujemny rozumiem? Dobrze, że 35zł, a nie 70, bo to jest przesada! Miłego pluskania w basenie

Miciurka kartki są prześliczne!!! Ja też będę robić, ale jakoś nie mogę się zabrać. A zdjęcia sama będziesz robić czy zamawiasz sesję?Co do baldachimu (moskitiery), to ja mam z ikei ( jak prawie wszystko:-D) i zamontowaliśmy do sufitu.
No i gratuluję suwaczka.

Jestem już po wizycie u położnej nic ciekawego się nie dowiedziałam, jak to zwykle u położnej:-D

Hej ;) ale u nas gorąco.. a ma być jeszcze cieplej :szok:

Byłam dzisiaj w tym szpitalu ale mieli trochę młyn.. położna mnie zbadała i oczywiście dalej wszystko szczelne i pozamykane.. cholerka.. już tak bym chciała urodzić, a tu nawet się nic nie skraca..:-(
Chociaż wam powiem, że na tej porodówce gorąco mają strasznie.. paść można !! :szok:

Taka j., wszystkiego najlepszego dla synka ;) czyli będziesz miała dwóch sierpniowych synów !!:biggrin2:

Miciurka, kartki są rewelacyjne !! :biggrin2:
A z tym baldachimem to nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi ale od tego kółka do materaca mam dokładnie 100cm

Madziasek, trzymam kciuki ;)

Kamu, fajnie, że nie musiałaś tyle płacić.. ja na szczęście miałam zrobione za darmo ;) miłego dnia na działce ;)

Kurczę coś mi net szwankuje.. ;/ co za dzień.. rano jak jechałam do położnej to wyłączyli na osiedlu prąd i goliłam się i myłam w romantycznym nastroju, przy świeczkach ;P a teraz jeszcze internet raz jest, a raz nie ma.. bo niby jakąś awarie mają.. niech mi jeszcze wodę zakręcą i będzie jak w średniowieczu ;P
Odezwę się, jak to naprawią !! Miłego dnia ;*

Kamu ja jej nie podejrzewam o złościwość! Nie, według mnie ona po prostu kompletnie nie pomyślała, zresztą jak wiele osób wokół mnie, ja po prostu chodzę, jeżdżę, robię wszystko sobie, pomagam mężowi itd. i każdemu się wydaje, że ja najwyraźniej Rambo jestem a prawda taka, że jest mi coraz ciężej.

Miciurka piękne te ramki!

Basia a coś Ci jeszcze mówiła, kiedy masz teraz jechać? To ile ma teraz Twoja szyjka, wiesz? Piszesz pozamykane czyli rozwarcia zero? Chyba będziemy się tak kulać do 10 miesiąca ;) Robili Ci ktg?

Ja wróciłam od babci, nic nie zrobiłam a wymęczona jestem, przez ten upał!

ja bym sie nie przejmowala tym ze wszystko pozamykane, moja kolezanka byla w piatek na wizycie i tez niby wszystko pozamykane, dziecko poprzecznie ulozone a w niedziele nagle jej wody odeszly i w 1,5 h urodzila pierwsze dziecko w 37 tyg, nawet nie wiedziala kiedy sie obrocilo a w szpitalu nagle z 3cm zrobilo sie 8 i nawet lewatywy nie zdazyli zrobic

MadziaSek trzymam mocno kciuki, żeby lekko sprawnie poszło!!:-)

U nas dzisiaj znowu upał, ja padam na twarz, a tu jeszcze muszę soki w butelki popakować i zagotować... ehhh... jedyne co pociesza to, że dostaliśmy łózko z prawdziwego zdarzenia :D tylko złożyć :D i można spaaaać ile wlezie :)

Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie;-)

reklama
Taka j., nic nie miałam.. ani ktg ani usg. Oni tam dzisiaj mieli dużo roboty.. nie wiem czy ktoś rodził czy tyle pacjentek.. zbadała mnie szybko no i powiedziała, że nic się nie dzieje, a jak nie jest po terminie to jeszcze poczekamy.."nic na siłę ". Jak chce to mam przyjechać znowu w piątek.. ale nie wiem czy ma to sens.. znowu mnie zbada i odeśle do domu? to już wolę tam pojechać jak się coś konkretnie będzie działo..
Ale gorąco tam strasznie !! muszę sobie kupić wentylator ;P powiedziała, że do porodu można mieć.

Ewelinko, wiem, że wszystko może się zmienić nawet w kilka godzin.. ale jakoś obawiam się, że u mnie tak nie będzie.. od początku tylko słyszę, że dziecko spore ale nie wiem czy chodzi o wagę czy wzrost.. a nie chcę później skończyć jak znajoma, którą przetrzymali po terminie, kazali rodzić naturalnie i męczyć się z 4,5kg dzieckiem, a później i tak wylądowała na stole i miała cesarkę..

Ja już po prostu marudzę !! może to wina tej pogody.. w ogóle powiem wam, że co chwile dostaje smsy, telefonu i wiadomości na fb czy już urodziłam i tak mnie to zaczyna wkurzać że masakra !!:wściekła/y:

Do góry