reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Basia- musisz spać w dzień nie ma wyjscia ;), a l4 inny ginekolog ci nie da?! W końcu to tylko na tydzień a zawsze to tydz.dłużej.z.maluchem potem ;), spróbować zapytać innego.dr.można w.sumie.;))

No ja zjadlam.calego.ananasa i nic hehe :), juz.nie wspomne.ze.sex.nie pomaga.więc nie wiem czy dac sobie spokoj z tymi."probami" wywolania.wilka.z.lasu. Czy co :D, a u mnie T. Juz.się trzesie.jak to będzie itd. Mówi "przestan masz jeszcze tydz do terminu" normalnie.on się boi.tej sytuacji, zawozenie do szpitala poród itd i woli później jak wcześniej no ale tego przecież nie ominie :) - no ale co się.z niego posmieje to moje ;) hehe

Doriq- a dajesz.zdjęcie.dziecka do kartek czy nie?? Jak tam grilek.minął :)??

Kamu- fajnie.ze tak dużo wiesz.i możesz.poradzić.tym mniej.doświadczonym o karmieniu czy innych sprawach ;)!!

Hm dobra ide próbować spać póki moje dziecko spokojne :D

reklama
Oo jestem.ostatnia i pierwsza teraz, obudzilam się z.głodu:p zjadlam i ide dalej.spac :D a co mi tam u mnie dopiero 8.00 rano więc można jeszcze no i stwierdzilam ze trzeba korzystać ze snu bo juz niedługo ;) - tak czy siak u mnie cisza- ale dziś nie chce mi się rodzić tzn nie mam siły :D hehe zmeczona za bardzo jestem :p , to chyba dobrze ze cisza hehe- ale jak coś się bedzie działo dam znać ;)

Micur-ka dzięki, powiem Ci ,że przed urodzeniem Maksa byłam zielona, dziećmi się nigdy nie interesowałam, nie miałam nawet nigdy wcześniej takiego dziecka małego na rękach. Jednak trafiłam na bardzo kompetentne osoby (położne , lekarzy) którzy przekazali mi sporo informacji na temat karmienia piersią i pielęgnacji,coś co było dla mnie przerażająco trudne stało się dziecinnie proste i ta opieka jakoś mi w miarę gładko szła. Więc jeśli mogę służyć radą z mojego doświadczenia to czemu nie :-)
A Twojemu D się nie dziwie, taki stres to chyba normalka. Zobaczysz ruszy Cię, możesz robić sobie jeszcze ciepłe prysznice (nie gorące) i pod tym prysznicem podrażniać te brodawki

Ode mnie goście dopiero pojechali, było bardzo miło i wszyscy mi pomagali, więc się nie zmęczyłam nawet.

Miciurka ja mam taki ozdobny papier na którym będę drukować zdjęcie i te wszystkie informacje, kiedy się urodził itd i wkleję do środka.

M.lena to są takie kartki powiadamiające, że mi się dziecko urodziło i będę je wysyłać do znajomych i rodziny, u nas jest taki zwyczaj, że się wysyła.

Olguson ja sugeruję się terminem usg, bo miałam długie cykle, ale mi się on zgadza jeszcze dodatkowo z terminem z owulacji. Jakbym miała regularne cykle to om.

Hej :-)

Ja też jeszcze nie rodzę.. chociaż dziś nawiedzają mnie co jakiś czas bóle okresowe.. może coś w końcu się ruszy :-p
Dzisiaj leniwa niedziela :) obiad u teściowej, kawa u mamy i dopiero wróciliśmy do domu :)

Doriq, fajnie, że imprezka się udała i że Cię nie wymęczyli :-)

Mamy teraz postój w porodach.. 7ego urodziła Modlicha, 8ego Taka j., a 9tego Kupciusia .. sierpniówki nie rodzą w weekendy ?? :-D
Może od jutra coś ruszy :-)

Ja też jeszcze nie i oby do terminu:-)
Chociaż w nocy kilka razy miałam takie jak by lekkie bóle miesiączkowe i trochę mnie to zaczęło niepokoić, ale na szczęście przeszły

doriq - fajny zwyczaj, tym bardziej, ze karteczki sa robione wlasnorecznie przez mame dzidziusia :)
dziewczyny ja to samo ciagle bole miesiaczkowei krzyzowe, mi sie brzuch ciagle spina i nic :) rano jade po wypis do szpitala i karte ciazy, mam nadzieje ze w nocy sie nic nie zacznie dziac. Tak sobie mysle czy u mnie to nie trwa tak dlugo przez to ze np. mam ta zwezona miednice a dziecko duze i natura sie na porod nie decyduje :D juz nie wiem jak sobie to tlumaczyc... :) a jak dotrwam (a pewnie tak bedzie) to jutro wieczorem wizyta u lekarza i we wtorek moze szpital...

strasznie sie tu cos cicho zrobilo, ale niedziela byla ladna wiec wszystkie pewnie mialy jakies zajecia :)

reklama
Czesc,
znalazlam chwilke wiec pisze co u Nas ;-)
zaliczylismy pierwszy spacerek i pobyt na dworze!
dzisiejszy dzien byl strasznie meczacy, maly od 10 do 21 spal tylko 2 godziny i ciagle wisial na cycku, a gdy zasypial nadal poszukiwal jedzonka! Glodny caly czas, wiec zmuszeni calodziennym cyckaniem dalismy malemu troche nan 1, przynajmniej najedzony zasanal spokojnie :-D

Miliaa tak karmie piersia, a maly sie nie najadal, chociaz jakis pokarm byl to waga i tak poleciala w dol powyzej 10%

KulkaPrzytulka nie jechalam do Lublina, rodzilam w Pulawach, przynjamniej maz byl na miejscu :-)

Modlicha super ze jestescie juz w domku

Miciurka jakos daje rade i ogarniam w domku ale bez pomocy meza bylo by ciezko, robi sniadania i obiady i wszystko o co go poprosze :-D

Basiu tulenie i calowanie to teraz najwazniejsze przy Mikusiu :-D
uwielbiam to!

Dziewczyny po porodzie zostal mi smieszny brzuszek ktory ma sie
wchlonac i celullit na d

Ostatnia edycja:
Do góry