• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

na bóle brzucha można brać jeszcze magnez, zapobiega on skurczom i pomaga na prawidłowy rozwój płodu.
Ja obecnie biorę duphaston, magnez i fembion natal 1 (lekarz powiedział, że jest lepszy od folika bo ma dodatkowo jakieś witaminki) co prawda dużo droższy, ale jakoś daję radę :)

reklama
boze swiety pare godzin mnie nie bylo a wy zescie tyle napisaly:szok:
damagi witaj ;-)pewnie z dnia na dzien bedzie nas wiecej;-)
ja robie sobie pazurki na zelu sama w domku i innym tez robie....co do innych rzczy dziwnych w ciazy to jakos wagi nie przywiazuje nie ma sensu sie nakrecac niepotrzebnie;-)
ja biore kwas foliowy chyba juz od 3 miesiecy do tego od dzis witaminki dla ciezarnyh rzecz jasna i chyba zaczne brac magnez bo czesto mnie stawy bola
ja ogolnie uwielbiam biegac...teraz bede musiala przestac....i boje sie ze waga mi skoczy duzo w pierwszej ciazy przytylam 25kg udalo mi sie zjechac jak maly mial 2 latka a maz na misje mi pojechal..schudlam 17kg i niechcialabym drugi raz walczyc z nadwaga...ale juz wiem ze od pazdziernika bede chciala zaczac biegac ;-)haha mam taki zamiar:-D
ja mojego pierwszego to rodzilam 9 godz ale dopiero 4 godz przed samym wyjsciem zaczely sie bole krzyzowe oj gdyby nie maz to niewiem co by ze mna bylo....
cwietka zazdroszcze tak ekspresowego porodu;-)

damagi,witamy i zapraszamy do naszych pogawędek...Jeżeli chodzi o płeć dziecka, to ja na którymś z forów widziałam test z sody, polegało na dosypaniu sody do moczu i sprawdzaniu czy się pieni czy nie... a to miało być wyznacznikiem czy to chłopiec czy dziewczynka... absurd!!!Ja też w najbliższym czasie mam badanie genetyczne ale niestety prywatnie, bo moja gin ostatnio z tym podejrzeniem martwej ciąży dała ciała, bo w tym czasie powinna mi już dawać skierrowanie na usg genetyczne.... A teraz Ona jest w środę, zerknie na wynik z tamtego i skieruje na genetyczne, a już w zeszłym tygodniu terminy były na 29 stycznia, więc teraz będą pewnie na początek lutego, a to już późno na to badanie w moim przypadku.... Więc zafunduję sobie podgląd 3 d......

loleczka u nas śnieg i jest super :)byliśmy już nawet dzisiaj na saneczkach :):):)
Witam zafasolkowane
madziorek i jak po wizycie???
jeju jutro zrobiłam wolne a co??? :-)dopiero co wróciłam więc ten tydzień się lenię troszeczkę :)
kurcze dzisiaj powiedziałam jednej koleżakce przez tel że będę mamą bo tak mnie podpytywała a po 5 min od skończonej rozmowy dostaję przez pomyłkę sms od niej ze jestem w ciąży :):):)-niby do męża swojego pisała -plotkara -ale się z niej śmiałam :-D:-D:-Dgrunt to umieć zachować tajemnicę

ech dziewczyny jakie wy jesteście wszystkie doinformowane :) ja jestem już prawie w 11 tyg. ciąży a mój lekarz dzisiaj na wizycie nie wspomniał nic o badaniach genetycznych. Ufam mu bo po długich staraniach, to on przepisał mi odpowiednie leki i zaszłam poza tym jest jednym z najlepszych lekarzy w moim mieście. Nie wiem...moze stwierdził, ze jeszcze mam czas? hmmm....
kazał przyjsć za 3 tyg. Powiedział tylko: serduszko bije, wszystko jest ok, wyniki w normie więc niczym sie nie martwić i cieszyc z ciąży. Wyszłam bardzo zadowolona, ale czemu nie pwoiedział o tych badaniach?

Zaczarowana, bardzo się cieszę, ze wszystko sie u Ciebie ułożyło, śledziłam to, co się działo i trzymałam mocno kciuki za Ciebie/Was :)

damagi, nie martw się dziewczyno, może u Was takie badania wykonuje się od ręki, albo nie ma zbyt długich kolejek... Napewno takie badanie zaliczysz, bo to jedno z trzech obowiązkowych w ciąży, tzw genetyczne, dziewczyny o nim wcześniej pisały, chodzi w nim o wykrycie wad genetycznych... Nic się nie martw i ciesz się z ciąży...:-) Nic cię nie minie:-)

reklama
damagi witaj u nas:-) ja też mam pcos, do tego niedoczynność tarczycy

izka ja biorę folik i co drugi dzień witaminy

co do porodu, to ja też szybko urodziłam-co prawda poród w wyniku II prowokacji, a po oksytocynie jazda, że hej, ale po 3 godz i 20 minutach miałam w ramionach moje 4020g i 60cm szczęścia:-)

kurcze, coś mi dzisiaj to podbrzusze spokoju nie daje. Ciągnie tak jakoś i kłuje..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry