reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewelia tak Miki tez po bananie robi kupki z niteczkami. Bez naczenia jest jaka ilosc zje. Bylam tez przerazona jak je pierwszy raz zobaczylam ale wiem ze wszystko jest ok!
Super ze mala tyle pospala w nocy, bo Miki caly czas sie budzi i dzisiaj tylko raz w ciagu dnia na godzinke poszedl spac, nawet na dworze tylko 15 minut i koniec heh

Basia a jak wygladaja te plamki i krostki u Twojego malucha???

Talaaa, dziękuję za informacje ! :-)
Taka j., to witam w klubie :-p`ja też mam stracha..

Madziasek, to są suche placki coś ala liszaje.. jak smaruje to jest ok, nawet jak wyskakują to nie są szorstkie.. skóra jest w miarę gładka, ale jak np ostatnio podałam zwykłe mm to plamy się powiększyły, zaogniły i stały się bardzo suche.
To nie są żadne drobne krosteczki tylko właśnie plamki

Taka j., ja chyba też.. zastanawiam się też czy nie zapytać pediatry..
A tutaj mam odpowiedź od lekarza z Zabrza :
Witam!

U dzieci w wieku 5 miesięcy wprowadzamy gluten, ale w minimalnych
ilościach, raz dziennie pół łyżeczki kaszki glutenowej. To jest forma
profilaktyki celiakii, takie - można powiedzieć - odczulanie układu
immunologicznego na gluten.

Zaleca się to u wszystkich dzieci, także u alergików. Przy tak małej
dawce ryzyko ujawnienia się jawnej klinicznie alergii na gluten jest
minimalne, chociaż oczywiście nie można go wykluczyć.

Standardowo postępowanie jest takie, że włączamy małe dawki glutenu
zgodnie z kalendarzem żywienia dzieci zdrowych, obserwując tylko czy nie
występuje pogorszenie, które można wiązać z tym nowym produktem.

Zresztą na takiej samej zasadzie nie zaleca się obecnie opóźniania
wprowadzania do diety alergików produktów takich jak cytrusy, czy ryby.
One powinny być włączane do diety alergików tak samo jak u dzieci
zdrowych, tyle, że należy obserwować ewentualną reakcję!
Dr n. med. Jarosław Kwiecień
specjalista pediatra - gastroenterolog
Katedra i Klinika Pediatrii w Zabrzu

Cześć dziewczyny!
Zaliczyliśmy dziś zaległe szczepienie, mały waży 7810 i ma 65 cm (za 6 dni skończy 5 miesięcy). Niby dobra waga, ale wcześniej był powyżej 75 centyla a teraz mamy wpisane poniżej 50. Lekarka dała skierowanie na morfologię, bo jak powiedziała "ładnie przybrał to sprawdzimy, żeby czegoś nie przeoczyć". Trochę mnie to martwi.Wcześniej też miał robioną morfologię, ale wtedy była infekcja. Ktoś pytał o wyniki, więc mój Bartek miał wtedy Erytrocyty 3,94, a Hemoglobina 10.70.
Dziś dostałam od lekarki schemat karmienia dzieci i wg tego pierwsza zupka jest podawana po skończeniu 5. tego miesiąca i ja się tego trzymam, z nowych rzeczy jeszcze nic nie podałam, poczekam jeszcze 6 dni. A gluten wg tej rozpiski należy się po skończeniu 6. miesiąca.
all me - strasznie mi przykro, trzymam za Was kciuki, żebyście wyszli z tego nieporozumienia zwycięsko

Basiu z Twojego opisu wynika ze i u Mikiego cos takiego moze byc, pojawily mu sie jakis czas temu wlasnie takie plamki na raczkach kolo lokci i na nozkach kolo zgiec w kolanach. Myslalam ze to przesuszona skora bo plamki pojawily sie na wyjezdzie swiatecznym no i teraz zaognily choc kapalismy w musteli i emolium. W czwartek mamy wizyte wiec sie dowiem co to moze byc!

Madzialenak jak z morfologia???

Aurelia super ze szczepienie i u Was zaliczone :-D
waga bardzo ladna :tak:

to kiedy robisz morfologie???

reklama
Do góry