reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny !
Ja miałam dzisiaj strasznie zalatany dzionek..
Już o 9.00 musiałam jechać do urzędu, później zakupy, a na końcu szczepienie z Kubusiem. Jak na złość pogoda była straszna ! cały dzień padał deszcz ze śniegiem.
Na szczęście to już ostatnie szczepienie– następne pod koniec sierpnia ;-)
Kubuś waży równe 8 kg. Mam nadzieję, że to szczepienie przejdzie tak jak poprzednie i nie będzie żadnych problemów. Taki mu mama zrobiła prezent z okazji pół roczku ;p mam nadzieję, że mi wybaczy ;P

Talaaa, a może faktycznie coś w tym jest i między 6 miesiącem dzieci mają takie problemy ze spaniem.. ja już tak wstaję dwa tygodnie.. czasami zdarzy się lepsza noc, że wstanę tylko raz, ale najczęściej co 2h muszę go obracać i podawać smoczek..

Taka j., tak jak pisałam do talaa, może faktycznie dzieci teraz tak będą mieć z tym spaniem… chociaż u Ciebie to od początku nie jest za ciekawie.. ja Kubusia odkładam do łóżeczka i zasypia sam, chociaż kiedyś lepiej zasypiał, a teraz musi się pokręcić, poskakać na brzuchu, pogadać, a potem dopiero zasypia.. albo zasypia u nas w łóżku jak mu czytam książeczkę i potem go odkładam do łóżeczka.

Madziasek, gratulacje dla Mikiego z okazji pierwszego ząbka ! super !

Żabila, Kubuś też cały czas śpi na boczku ! a czasem zdarza mu się spać na brzuszku ;-)

reklama
my juz po szczepieniu, maly zasnal pol godziny temu bo szczepienie na 18:30 mielismy, dzisiaj 5w1 i WZW B, dobrze ze kolejne w sierpniu bo pediatra przestraszyla malego i ciezko bylo go uspokoic. Maly wazy 7860 :-D

Taka j ja usypiam na rekach w pionie na zabke, jak widze ze marudzi, biore na rece, chwile pobujam i odkladam do lozeczka. Wieczorem zasypia przy cycku lub na rekach a w nocy daje cycka i bujam go na swoich kolanach, potem odkladam do lozeczka.

Talaaa sprawdzilo sie to ze pediatra na poczatku stycznia powiedziala o pierwszych zebach u gory!

Co do marudzenia to ostatnio popoludniami wiecej marudzi, a reszta jest ok!

Basia waga super, gratki szczepienia i 6mcy!!!

Ostatnia edycja:
Ewelia1, skóra różnie.. raz lepiej, raz gorzej.. czerwone plamy będą aż z tego nie wyrośnie bo ma stwierdzone AZS.. ale pomimo ich występowania skóra jest fajnie nawilżona i nie jest już sucha ani szorstka :-)

Patrycial, a Zuzia nie jest z 13stego??

Madziasek, nawet nie wiedziałam, że razem miałyśmy szczepienie :) też się cieszę, że następne za pół roku ! a Miki też fajnie waży ! Chociaż mój Kubuś w porównaniu z synami koleżanek, których dzieci też są z sierpnia wychodzi najchudszy bo oni już powyżej 9kg mają :-p

Basia kurde dalabym sobie glowe uciac ze dzis 13 sty... :-) masakra.dobrze ze mnie wyprowadzilas z bledu bo bym jutro walentynki obchodzila hahaha.
Dobrze, że jeszcze wiem jak sie nazywam :-)

Ostatnia edycja:
Patrycjal a jak chcesz, żeby zasnęła nie pijąc wcześniej mleka to jak ją usypiasz?

Basia może coś być z tym spaniem skoro więcej nas ma taki problem. Trzyma, żeby szczepienie przeszło bez problemów.
Wszystkiego dobrego z okazji 6 miesięcy!

Madziasek za Was też trzymam kciuki, oby się nic nie działo.

Hehe a ja pewnie walentynek nie będę wcale obchodzić, męża raczej nie interesują takie święta a samej mi się nie chce.

-Taka j.na noc nie ma takiej opcji, żeby usypiać bez mleka. Musi doić i tyle. Dlatego tak się staram celować, żeby kolo 19-20 wypadło karmienie. W dzień jak usypiam to najczęściej przy bobofrucie rozcienczonym trochę wodą. Nieraz sie uda na sucho, bujając, ale protestuje dosyć długo

reklama
Madziasek - gratulacje pierwszego ząbka.
Jak tak czytam o usypianiu to wychodzi, że większość dzieci zasypia bezproblemowo. Dla mnie to nadal jakaś nierealna bajka. Bartek nie uśnie inaczej jak tylko ukołysany w wózku. To mnie normalnie już teraz przeraża. Ja też popełniłam kilka błędów. Nie chciałam, żeby za bardzo płakał, bo starsza córka na początku nie akceptowała brata w ogóle, a jak zaczynał płakać to ona też. To po pierwsze, a po drugie to moja mama, która mieszka teraz z nami. Jak dziecko zaczynało płakać to ona zaraz w lament i sama go kołysała i kołysze nadal. Bartek niedługo wyrośnie z wózka a problem zostanie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry