reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Hejka,

U nas leje leje i leje :eek:kolejny dzień w domu. Małemu już wysypka znikneła, liczę że jutro będzie ładna pogoda to wyjdziemy na spacerek. Śpi już ponad 2 h chyba ta pogoda tak na niego działa, wczoraj też dużo spał a dzisiaj dał mamie pospać do 9:45 :-D

My mojego uczula seler, więc chwilowo mu nie podaje a por i natka pietruszki jak najbardziej wcina :-) mój też na mnie krzyczy uff to dobrze że nie jestem z tym sama ;-)Ja się przeprowadzałam ponad 2 lata temu i też nie wiedziałam że mam tyle różnych rzeczy ;-)

Basia u mnie waga bez zmian i opona na brzuchu też :angry: ale z pośladek i ud troszkę mi poleciało bo wciskam się w spodnie które były takie na styk.

Venicee Witaj :-)

reklama
witaj venicce
! Napisz o maluszku.
U nas pada, cholera, znowu, ale w weekend ma być 19 stopni, nie wiem jak małego na spacer ubiore.
taka j a cukinie to w jakiej ilości dajesz na 1 porcje?
Pozdawiam

Dziewczyny, pytam tak dla pewności: natkę pietruszki surową dajecie, po sparzeniu i zblendowaniu, czy o gotowanej mówimy, skorki, że tak dopytuje, ale nie chce czegoś pochrzanić.

My, ja właśnie też się zastanawiam nad ubiorem.. w piątek ma być u nas 20 stopni.. jak ubrać małego ?? zmienić już kurtkę na wiosenną i grubszy sweterek czy może lepiej krótki rękaw, cieńszy sweterek a kurtka jeszcze zimowa ?? :eek: rajstopy chyba jeszcze zostawię..

Aga, super z tym spaniem ! u nas codziennie pobudka jest o 7.00, a później jeszcze zaśnie o 9.00 tak na godzinkę i to tyle.. następne spanie około 12-13 i później 17 no i o 20.00 już śpi :-)

Podawałyście już dziecku kisiel domowej roboty ??

Ostatnia edycja:
Witam!
U nas starsza córcia na razie nie gorączkuje, mam nadzieję,że mamy to już za sobą. Jest jeszcze trochę osłabiona i apetyt słabszy i dlatego nie puszczam jeszcze do przedszkola. A antybiotyk jednak podałam, bo po chwilowej uldze gorączka znowu wracała.
Byłam już u kilku ginekologów i żaden nie bada piersi. Chodzę do onkologa, ten mi wystawia skierowanie na USG i w ten sposób kontroluje sobie piersi.
A na kaszel dla małego lekarka przepisywała Flegaminę Baby

Venice witaj!!

Madziasek wczoraj rano wymiotował ostatni raz o 9 rano a potem już wszystk ok było, nawet jadł na oleju coś i nic także chyba już przszło ale co to było ... nie wiem, zatrucie chyba jakieś.

Aga u nas też leje cały dzień i ja nie liczę nawet na ładną pogodę, aż mi się wierzyć nie chce, że tak może się odmienić choć byłoby dobrze bo mam wyjazd z Kubusiem.

Basia kiślu nie podawałam jeszcze a można?

My ja robię obiadki na 3 dni i daję 3 takie grubsze plastry.

Aurelia oby córeczce już przeszło na dobre *

Ja po basenie, było fajnie :)

Venicee witaj! Tez jestem mama Mikolaja z 5 sierpnia :-D

Basiu czy wiesz to wydaje takie skierowanie i jak to wyglada?
kislu jeszcze domowego nie robilam, a skad pomysl na kisiel?

My ja tez daje surowa i blenderuje ;-)

kurcze jak zrobi sie cieplej a jezdzimy jeszcze w gondoli to zrezygnuje z kombinezonu i zostawie malego w polarowej bluzie i rajtkach, ale cienkim kocykiem okryje a pod polarem bodziaki dlugi rekaw no i czapeczka...

Ja zawsze ubieram na czuja po prostu, jak ja bym chciała być ubrana plus 1 cienki rekawek.

reklama
Madziasek, my dostaliśmy skierowanie od alergologa ale i tak robiliśmy prywatnie u nas bo tak to musielibyśmy specjalnie do niej do przychodni znowu przyjeżdżać. Płaciliśmy 50zł ale mieliśmy badanie na IGE całkowite i na mleko krowie. Z tego co mi tam babka mówiła to można na różne typy alergii zrobić m.in. na kurz, sierść itd tylko wiadomo, za każde pewnie 25zł jak nie więcej.. A wygląda to jak normalny pobór krwi. U nas położna pobierała Kubusiowi z paluszka, a druga go zagadała, że nawet nie wiedział kiedy mu to pobrali :)

A co do kisielu to pytam z ciekawości bo znalazłam w internecie, że można zrobić z soku np bobofruta i mąki ziemniaczanej

Kisiel z Bobo Fruta po 6 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Do góry