reklama

Sierpień 2013

idzie nam 3 ząb jedynka u góry, więc do buntu niemowlaka doszedł ząbek :-) zamontowałam spacerówkę bo gondola już jest krótka, zobaczymy jak będzie ze spaniem, mój jednak lubi w wózku, w dzień łóżeczko jest bee :crazy: właśnie jak tu ubierać maluszki w taką pogodę 20 C hmm
ja jeszcze nie robiłam kisielu ale może się skuszę

ja mam taki przepis

Przepisy dla dzieci: Pierwszy kisiel | mamazone.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Kisielek, mniam, mniam, nie robiłam jeszcze, nie wiedziałam że można ale skorzystam z przepisów, dziękuje.
Nam też idzie 3 ząbek, mały nic nie zjadł na wieczór, pewnie się niedługo obudzi.
A dzisiaj synek mojej koleżanki( młodszy od mojego o tydzień) wylądował w szpitalu, rotavirus, jakie to niesprawiedliwe, że takie maluszki chorują...
Co do ubierania, to kupiłam dzisiaj polarowy, cieniutki kombinezon z cocodrilo, pod spód dam rajtki i bodziaka, w końcu niby najgorsze jest przegrzanie, kurde, jaki to ciężki temat to ubieranie. Chyba też piżamki na cieńszy zmienię, bo w nocy u nas 9, a nawet 11 stopni. A w czym kładziecie maluchy? I czy przykrywacie, ja całą zimę przykrywałam kucykiem ubranym w poszewkę, ale piżamkę dość grubą polarkową dawałam. Teraz to już mu chyba gorąco będzie...
Dobrej nocy!!!

Witam z kawusia ;-)A Mikolaj z bula!!!dziewczyny czy Waszym maluchom tez tak apetyt dopisuje i ciagle by jadly???Basiu dzieki za informacje :-D My ja tez mam cienki polarkowy kombinezon, zolty ptaszek tweety i podpowiedzialas mi by wlasnie jego zakladac i tak jak piszesz. Dzieki!!!a na noc zakladam cienkiego pajaca i przykrywam juz kocykiem w poszewce a koluderke dosc gruba juz schowalam ;-)

witam rankiem.
Zapowiada sie ładna pogodna wiec pralka poszła w ruch i juz drugie pranie nastawiłam i prawie się kończy. Jedno już wisi na dworze zaraz powieszę drugie i jeszcze ze dwa może postawie. Musze małemu pościel wyprać.
My Pawełka ubieramy na noc tak: bodziak z długim rękawem na to cienka bluzeczka bawełniana z długim rękawem do tego cienkie śpiochy i do śpiworka takiego nie za grubego. Na ramiączkach szerokich on jest. I jak jest chłodniej w domu to kocykiem cienkim przykryje. I w sumie całą zimę tak śpi.

ide na spacer może mi dziec sie zdrzemnie.

To ja chyba najcieniej ubieram bo czasami to mały wręcz śpi tylko w body z długim rękawem i skarpetkach, ma kocyk w poszewce i tym go przykrywam. To jak jest ciepło w domu, napalone itd. a jak jest chłodno to ubieram body z krótkim rękawkiem i na to cienki pajacyk, no i przykrywam.

witajcie,

U nas słoneczko i jest wietrznie, w końcu dziś wyjdziemy z domu :-D
Idę zapisał małego do żłobka i pojedziemy spacerówką, zobaczymy jak Tmcio będzie się sprawował.
Ja ubieram cienkiego pajaca i cienka kołdeka a jak było chłodniej to cieplejszy pajacyk i kołderka.
Wczoraj mały przed kąpielą tak śmiesznie podnosił swój kuferek do góry i udało mu się pare razy poleżec na kolankach może to jakiś znak.

miłego dnia

Aga jak bym jezdzila juz w spacerowce to pod kombinezon zalozylabym jeszcze bluze skoro maly nie bedzie tak okryty jak w gondoli a wietrznie jest ;-)

malego do zlobka zapisalam w poniedzialek, ciekawe czy zostanie przyjety!

reklama
Ja też muszę jechać zapisać, u nas zapisy w kwietniu, aż mi szkoda :( Do spacerówki też ubierałabym cieplej bo nie ma właśnie tej ochrony.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry