reklama

Sierpień 2013

reklama
czesc dziewczyny

jestem w szoku po dzisiejszej nocy bo maly obudzil sie o 4 i nie chcial cyca, tylko poruszal sie i zaspal i spal do 7.30 bez jedzenia cala noc, nigdy mu sie to nie zdarzylo, w ogole nie chce juz cyca, musialam sciagnac i z butli rano wypil bez problemu

Ewelinka no to świetnie!! Przełom, cudnie bo będziesz się wysypiać!!! Ale masz fajnie :)

A ja mam pytanie do mam, które jeszcze dają mleko ale z butli w nocy (są to takie?), nie boicie się o ząbki dziecka? Ja muszę to cholerne mleko podać bo nie da się inaczej, wody totalnie nie akceptuje i co ja mam zrobić, nie przemyję tych ząbków w nocy bo nie mam jak.

Zapomniałam napisać, że 2 dni temu załadowałam małego na full jedzeniem na wieczór, tak że nawet butli nie umiał dopić i potem wstał trochę później ale wczoraj zrobiłam to samo i wstał znowu normalnie także na niego nie działa NIC.

Hej !

U nas nocka taka sobie.. O 22:00 Kuba obudził się z płaczem. Widziałam, że dokucza mu ząbkowanie.. nerwowo nogą stukał i się biedak co jakiś czas prężył.. posmarowałam żelem i zasnął, ale po 24:00 znowu trochę popłakał, więc podałam mu herbatkę i zasnął.. Macie też takie problemy z ząbkowaniem ??
Całe rano i do wieczora jest ok, a w nocy widać, że mu doskwiera ból.. :-( Jak się przebijały to nawet nie wiedziałam kiedy, a teraz dopiero boli..

Taka j., ja podaję mleko około 4 rano jak już widzę, że smoczek nie pomaga, a Kuba ustawia się do raczkowania i buja się na prawo i lewo to wiem, że muszę iść po mleko.. i też mu nie przemywam zębów to po 1 są jeszcze malutkie, a po 2 on się teraz nie da tam dotknąć..:baffled:

Basia teraz masz jeszcze te ząbkowanie to wiadomo ale tak bez ząbkowania będziesz przemywać? Ja nie wiem co mam robić, starszy nie jadł w nocy jak miał ząbki to problemu nie było a ten przypuszczam będzie jadł do 2 albo i 3 roku życia to co z tymi zębami??? Martwię się trochę.

Czy Wasze dzieci też są teraz takie śpiace? Mój ledwo wstanie to za pół godziny oczy trze i nosek i zmierzły, no przecież nie może być śpiący przez cały dzień?

Ostatnia edycja:
witam
Basia mój Miki też tak miał...rozdrażniony...jak mu masowaałam dziąsła płakal i wkurzał się,,.,wszystko chciał gryźć...jak się przebiły troche sie polepszyło....ale mam wrażenie że znowu bedzie powtórka z rozrywki...
i ciesz się Basiu że Kubuś rezygnuje z jedzenia w nocy.... mój już wogóle nie jada...
gdyby nie cyc który czasem mu wciskam ...ale doi go tylko kilka sekund...to moge stwierdzic że przesypia całą noc...
TakaJ zauważylam ze Miki po wstaniu rano dokładnie po godzinie jest już mega spiący....pada jak mucha :P
lenia mam..nic mi sie nie chce ..a moje "ukochane"prasowanie czeka...

Taka j moja 2 godziny po wstaniu z nocy dopiero jest spiaca i wtedy tez idzie na drzemke kolo 9.. wstaje kolo 10, to potem idzie spac ok 13-14 gdzies na max godzinke i tyle jej spania w dzien.
Basia mecza te zabki, mojej tez sie zdarzalo poplakiwac i wtedy cycus tylko pomagal.. zreszta jak teraz budzi sie w nocy to smoczek nie pomaga, musze choc na chwile wsadzic jej cyca.. to mnie troche niepokoi, bo nigdzie wieczorem wyjsc nie moge, bo sie rozwyje i koniec.. ( a wczesniej wychodzilam wieczorem na silke, teraz lipa z tym...)

to u was szybko dzieci padaja moj wstaje o 7.30 lub 8 i do 11 wytrzymuje a czasem do 12, dzisiaj zaspal o 11 i spal 30 min, a potem spi kolo 15-16 i tyle czasem 1,5 h pospi a czasem tak jak dzisiaj

taka j nic z tego ze nie je bo i tak sie budzi i dluzej zaspac nie chce, bo jak zjadl z cyca to od razu zasypial a dzisiaj ze 30 min sie krecil o 4 i nie chcial nic

dzisiaj zrobilam fajna zupke, taki rosolek na skrzydelku z indyka, z ziemniaczkiem, marchewka, kalafiorem, groszkiem i cebulka, natka i makaronem, skrzydelko wyjelam podrobilam miesko i przyprawilam troszke sola i pieprzem i wcinal jak nie wiem, apetyt mu wrocil

reklama
Ewelinka byle spał, oby to będziesz miała ładne nocki :)

Mój zazwyczaj rano też jest wcześniej śpiący ale jak wstaje po 5 a zasypia ok. 21 a w międzyczasie się obudzi to co się dziwić. Ale dzisiaj to jest non stop śpiący a chyba mu zęby w ogóle idą i nie wiem czy dziecko może tak reagować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry