reklama

Sierpień 2013

Witam!
U nas leje i leje.
Taka j - mój też pije mleko w nocy, najdłużej wytrzymał 5 godz, ale jak się obudził to ryk był niesamowity.
Dziewczyny mam pytanie, ile piją Wasze dzieci płynów (oprócz mleka) i co dajecie? Mój mógłby nic nie pić cały dzień, herbatki czasem wcisnę 100ml, a czasem wcale, soków, nektarów nie chce wcale, wody też nie za specjalnie.

reklama
aurelia moj nie chcial pic wcale a teraz sie nauczyl i pije soczki bobofrut rozne smaki, dodaje troszke wody zeby takie slodkie nie byly i 200 ml nawet przed dzien wypije, a zaczynalam od wody lyczeczka, ostatnio herbatke z cytryna wypil a smakuje mu tez rumianek, ale nie kupuje herbatek dla dzieci tylko sama zaparzam i delikatnie slodze

u nas dalej nie je w nocy i calkiem cyca nie chce wiec sciagam mu rano, mamy jedna pobudke o 4 ale pokreci sie troche poprzewraca i zasypia

i mozemy sie pochwalic ze piotrus zaczal sie czolgac, wreszcie jest jakis postep :-)

witam wieczorkiem,

Miki juz spi, wiec odpoczywam haha
ostatnio zaczal mnie podgryzac w sutka i ciagnac za niego wiec dzisiaj troche sie pomeczylismy z zasnieciem...
ja tez juz zasypiam heh

Aurelia maly pije tak do 400 ml wody dziennie, sok ze startych jablek plus plyny z zupek!

Cześć dziewczyny :)

U nas dzisiaj było w miarę słonecznie więc zaliczyliśmy spacerek :-)
Kubuś już ładnie raczkuje ( chociaż więcej u mojej mamy na dywanie, w domu mamy tylko panele więc woli pełzać) i wspina mi się wszędzie :szok: teraz to już oczy dookoła głowy..

Żabila, gratulacje !! 9 miesięcy.. jak ten czas leci.. fajnie się macie, możecie oddać malucha i jeszcze pospać :-D

Mój łobuz dzisiaj wstał o 5:40 !! ale dałam mu mleka i przetrzymałam to pospał do 7:40 ale czasami nie da rady i muszę wstać :-( teraz już tak chyba będzie bo szybciej jasno się robi..

Kamu, oj tak czas leci niesamowicie szybko.. Super, że zaplanowaliście chrzest :-)

Ewelinko, super, że Piotruś zaczyna pełzać :-)

Kubuś oprócz mleka wypija około 200-300ml ale przeważnie jest to sok z wodą lub herbatka.. wody nie chce :(

Hej dziewczyny,

My już w domu, droga całkiem całkiem, młody był wykończony więc ładnie spał w samochodzie.
Dobrze że piszecie o pchaczach, miałam kupować ale się rozmysliłam hehe
Co do pobudek to Tymek wstaje o 6 max 6,30 i chyba tak już zostanie, trzeba się przestawić ;-)
Basia nasz tez budzi się z płaczem krzykiem, myślę że to przez zęby i tylko cyc da rade, martwi mnie to , nie wiem jak ja go oduczę....Je teraz 2 max 3 razy w nocy, a wcześniej jadł tylko raz lub wcale.
Uciekam spać, do jutra :-)

hejka wieczorem,
Gosia wypija zawartosc kubka niekapka dziennie, czasem mniej, nie wiem ile tam tego jest, szklanka na oko, pije tylko i wylacznie wode.

gratki nowych umiejetnosci Ewelinka i Basia, to wspaniale uczucie, jak dziecko sie czegos nowego uczy i widac postep:tak:

Aga Ty wrocilas, a my ruszamy, w srode, juz mnie ciary biora jak pomysle o pakowaniu, w dodatku ma byc chlodniej grrr...

Jutro mamy dermatologa, starszaka tez zapisalam, bo ma jakies krostki, to obejrzy, a Gosia ma takie rozne plamki, podejrzewam, ze to alergia na gluten i doktorek mnie odesle do alergologa, ale zapisalam sie, wiec pojde.

Grinula - a gdzie się wybieracie? Do Anglii, tak jak kiedyś pisałaś?

Ewelinka - no brawo dla Piotrusia i jego czołgania, mój tylko przesuwa się do tyłu i juz sie nie mogę doczekać, kiedy pójdzie choć trochę do przodu.
Spokojnej nocy dziewczyny!

Witam jako pierwsza :rofl2:

maly ranny ptaszek pospal do 5.30, juz poodkurzalismy, pralka wlaczona i mimo deszczu jakos pchamy codzienne obowiazki do przodu.

Grinula no wlasnie gdzie sie wybieracie?
powodzenia u lekarza :-)

Basiu u nas z raczkowaniem podobnie bylo, u mojej mamy panele a u nas wykladzina i dywany!

Ewelinka gratki nowych umiejetnosci malego!

Aga fajnie macie z tymi wyjazdami :-D

wczoraj maly znajomej naderwal cos w buzce tak nieszczesnie upadl i poslizgnal sie usteczkami po panelach .... Strasznie duzo krwi bylo!

Kamu a jak masz zamiar oduczyć tego jedzenia nocnego? Ja sobie tego nie wyobrażam i nawet nie próbuję.

Aurelia mój pije herbatki i wypija ok. 200-300ml dziennie, on w sumie do tej pory lubił pić, zobaczymy jak będzie dalej. Aha daję herbatki takie dla dzieci.

Ewelinka gratulacje czołgania, teraz już poleci :)

My spaliśmy do 5:40 dzisiaj.
Zapisaliśmy się w końcu na chrzciny, mamy termin w kościele i chcieliśmy w takiej restauracji u nas zrobić ale ten termin zajęty więc robimy w domu i chyba mojego ojca nie będzie tak czuję bo właśnie się pożarliśmy. Tzn. przyleciał z kur.wami na mnie wyskoczył więc mu podniesionym tonem powiedziałam, żeby się nie darł bo jestem u siebie więc wyleciał jak oparzony i wygrażał na dole, że już nigdy w życiu na górę do nas nie wejdzie, czyli na chrzcinach go nie będzie chyba. Niezłe jaja.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry