reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

witajcie dziewczyny
Ja dzisiaj całą noc nie spałam bo się bardzo denerwuje tym,że u mnie w w 5tyg i 2 dniu nie było widac zarodka tylko malutki pęcherzyk 6-7 mm :(
Proszę napiszcie w którym tyg i dniu od terminu ostatniej miesiączki byłyscie jak miałyscie usg i ile wasze pęcherzyki miały

reklama
Madzik, po pierwsze nie denerwuj się, bo to nie przyniesie nic dobrego ani Tobie ani maleństwu:tak: W poprzedniej ciązy miałam dokładnie to samo:cool2: Po prostu za wcześnie wybrałaś się na wizytę... wiem, że człowiek niecierpliwy i chce od razu do lekarza gnać, najlepiej zaraz po zrobieniu testu,,,, ale trzeba naturze trochę czasu dać... najlepiej iśc na pierwszą wizytę w 7 tygodniu albo nawet 8 w zależności jak kto ma długie cykle... Poprzednio byłam u gina w 44 dc i tylko 11 mm pęcherzyk był widoczny, natomiast już po tygodniu pięknie biło serduszko...ten tydzien to była dla mnie wieczność...dlatego teraz chciałam unikąć tamtych przeżyć i dopiero po 2,5 tygodniach od zrobienia testu mam wizytę i to będzie już końcówka 7 tygodnia chyba...:tak:
Także: relax!:-D

madziku jak pisłam wcześniej u mnie był ja byłam w 40 dc i był tylko 8mm pęcherzyk i idę w środę zobaczyć jak sytuacja się ma :)
Przy pierwszej ciąży miałam usg dopiero w 12 tyg więc stresu nie było a teraz jest :)ach te baby :):):)ale trochę mnie mdli i piersi bolą więc jestem dobrej myśli

Madziku, ja tez juz pisalam, ze pod koniec piatego tygodnia moj pecherzyk mial zaledwie 3mm. Strasznie malo w porownaniu do innych dziewczyn, ale tak czy siak, 5 tydzien to zdecydowanie za wczesnie, zeby zarodek moc zobaczyc.

Witam sierpniowe Mamusie :-)

Kurcze jak ten czas leci, dopiero co rejestrowałam się na forum lipca, a tu już sierpień ;-)

Oj Dziewczyny to prawda, że każda chce zobaczyć swoje Maleństwo jak najwcześniej :-D
Pamiętam jak ja nie mogłam się doczekać swojej pierwszej wizyty ;-)ale właśnie ze względu na stres związany z brakiem serduszka zdecydowałam się na nią dopiero w 6t4d i zobaczyłam piękne 9 mm Maleństwo z bijącym serduszkiem :tak: także cierpliwości Dziewczynki i wszystko będzie ok :-D

Życzę spokojnych ciąż i pięknych, zdrowych Maleństw :-)

Witam 6 grudnia na teście wyszły dwie cudowne kreseczki :) za 1,5 tyg wizyta u lekarza by potwierdzić i zobaczyć upragnioną fasolkę:)
Mam już córeczkę od 7 m-cy staraliśmy się o drugiego bąbla :)

Madzik, no to dzisiejsza noc powinna być juz lepsza;-)

Witaj Poziomeczka :-) no ijaki super prezent na mikolajki :)

no to jest tu nas juz trzy z pierwszymi dzieciczkami z 2010:-D:-D

...a ja dzisiaj ubralam choinke u rodzicow:-D moj tata sie na wszystko zgadza, a moja mama wyjechała na weekend to jak wroci to bedzie miala niespodzianke:-D

Dzień dobry!
Ja juz w pracy i kończe kawkę:-p ale słaba i z mleczkiem:tak:
Nic mi sie nie chce i najchętniej to bym tylko na allegro siedziała i szukała prezentów dla dzieciaków.... szkoda tylko, że tu mam poblokowane ;-):-p

A jak Wasze samopoczucie?? Dolegliwości ciążowe dająs się we znaki?? Ja nie mam praktycznie żadnych...obym tylko tego w złą godzinę nie napisała ;-) ...no moze jestem bardziej zmęczona wieczorem i nie daje rady żadnego filmu obejrzeć, bo mnie śpiączka bierze:-D
Miłego dnia!

reklama
No i znowu sie zestresowalam tymi 3mm. Na stronie, ktora przytoczylyscie, w 5 tc powinno byc 5-11 mm zaleznie od dnia, a u mnie pod koniec bylo 3... Lekarka powiedziala tylko "o, jakie maleeenstwo!", po czym opisywala, co widac i dlaczego. Nie mowila nic, czy za male, czy dobrej wielkosci, zaprosila na kolejne podgladanie za 3 tygodnie. Oby wszystko bylo w porzadku...

Do góry