reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Uff, IzaV oby to był koniec tych sensacji u Ciebie i żebyś nudziła się do końca ciąży! Podziwiam Cię kobietko i trzymam kciuki za dzidziusia.

Margo to mamy tak samo :-D Czekolado i mięsowstręt hihi. Dziewczyny tu ciągle piszą co dobrego gotują/pieką i też obiecuję sobie, że jak mi miną te paskudne mdłości i wymioty, to będę non stop siedzieć w kuchni i sobie dogadzać kulinarnie :-D

reklama
iza jestem w głebokim szoku że nikt Cie z takimi sensacjami nie zostawil w szpitalu w Polsce nie do pomyslenia!!!! oby teraz juz nic Cie nie atakowało tylko dzidzia:)

za jakie badania tyle kasy? ja naazie miałam tylko mocz morfologie uSR, Crp, kreatynine i jeszcze cosik i to wsio

Nie straszcie, ze badania tyle kosztują :szok: Ja w poniedziałek ide jeszcze na nfz, ale już na następną wizytę idę za swoim ginem, który się na nfz wypiął i badania też będę miała płatne.

IzaV - no to leż i nas już teraz tylko dobrymi wieściami racz :-)

Jedni goście pojechali, teraz na przyjaciół czekamy. Muszę jakiś chleb popełnić, bo na śniadanie nie starczy i przy okazji machnę też naany, bo do sałatki gyros świetnie pasują. Tylko muszę podnieść dupsko i do kuchni iść, a baaardzo mi się nie chce. Najchętniej bym się przytuliła do Idaszy śpiącej na górze albo Małżona, chrapiącego na kanapie w salonie i też zaliczyła drzemeczkę. Może jutro :-D

Kurde Dziewczyny jak tak czytałam o tych waszych pierwszych ruchach to tak wam zaczęłam zazdrościć że wciąż u siebie wysłu****e. Ale nic nie stuka :-(
W którym dokładnie dniu poczułyście ?
Jestem w 12 tygodniu. Dokładnie 11t 2d.

Macieja bo to nie stuka... Położ dłoń na podbrzusze i lekko docisnij..rozluźnij się...i może wtedy poczujesz takie małe jakby "gaziki", albo wyobraz sobie takie wypuszczone powietrze pod woda i to tak jakbys czuła takie mini bombelki..mini pierdki hehe..ja jak ręki nie docisne to tez nie czuje ale wczoraj na usg oglądaliśmy i na 100% to były kopy z piety od malucha...
Także na kanapę, relaks, ręka na podbrzusze i wsłuchaj sie w siebie..może coś poczujesz ;))))

Macieja bo to nie stuka... Położ dłoń na podbrzusze i lekko docisnij..rozluźnij się...i może wtedy poczujesz takie małe jakby "gaziki", albo wyobraz sobie takie wypuszczone powietrze pod woda i to tak jakbys czuła takie mini bombelki..mini pierdki hehe..ja jak ręki nie docisne to tez nie czuje ale wczoraj na usg oglądaliśmy i na 100% to były kopy z piety od malucha...Także na kanapę, relaks, ręka na podbrzusze i wsłuchaj sie w siebie..może coś poczujesz ;))))
A pamiętasz który to był dokładnie tydzień i dzień ?Kładę się co chwilę i słucham i skupiam i nic. Z synkiem pamiętam jak poczułam te słynne babelki. Super uczucie :-D

W tym tygodniu licząc od poniedziałku bo wtedy zaczęłam leżeć na placka...11t i 2-3dni
Mi się trochę śmiać chce bo to uczucie trudno mi jeszcze nazwać ruchami dzidzi, bardziej mi to małe mini pierdki przypomina albo takie zgrzytanie..

Ps newsy z brzucha narazie pozytywne, dzień bez plamien jak narazie :))

Ja poczułam gdzieś w zeszłym tygodniu, czyli po skończonym 12 tygodniu.. Najlepiej czuć jak leżysz na plecach. Tylko że mi się wydaje że jakoś wcześniej poczułam w tej ciąży... W poprzednich było później... Ale teraz już jestem prawie pewna że to jest to..:-)

Cwietka - to zależy jak dużo badań się robi i jakie ceny oferuje laboratorium ;) Podejrzewam, że Margo robiła dużo badań. Ja poprzednio płaciłam ponad 200 zł ale to były pierwsze badania. Teraz lekarz zlecił mi tylko krew i mocz więc zapłaciłam 25 ;-) Ja ze względu na moją niedoczynność tarczycy chodziłam już przed ciążą regularnie na badania krwi i znalazłam najtańsze laboratorium w okolicy(niektóre ceny są o połowę niższe niż w innym laboratorium, do którego wcześniej trafiłam)

Dziewczyny, strasznie szybko te ruchy czujecie, zazdroszczę:tak: Ja w poprzedniej ciąży poczułam po 16 tygodniu, a i tak mi się wydawało, że to było wcześnie. Z tego co wiem to można na nie czekać nawet do 20 tc

reklama
Iza - o to tak jak ja jestem teraz :-) może niedługo poczuje :-) mi się ruchy kojarzą z babelkami. Jakby pękały w brzuchu banki mydlane hehe

Marzycielka - bo ponoc wcześniej w każdej kolejnej ciąży czuć :-D dlatego już tak czekam

Do góry