Dzień dobry!Muszę jakoś zapanować nad tym moim spaniem, budzę się 4-5 rano, potem kilka godzin kręce się po domu albo pracuję i o 8 znowu do łóżka i budzę się o 11.
Witam nowe sierpnióweczki!
Dużo pisałyście o kosmetykach, uczuleniach itp. Ja jestem zwolenniczką naturalnych kosmetyków, tzn nie takich na których jest napisane 'natural' tylko takie które sama zrobię, albo takie które mogę zjeść ;-) (jak maseczka z jagód z miodem) i wcale nie trzeba na to tracić dużo czasu.
Na super nawilżenie skóry mozna sobie zrobić raz na jakiś czas peeling z cukru trzcinowego\ soli morskiej\ albo płatków owsianych z oliwką z oliwek lub olejkiem ze słodkich migdałów lub olejem lnianym (2 łyżki), i kilku kropel olejku eterycznego (1-2 krople olejku z mandarynki lub neroli) następnie można sobie zrobić maseczkę na całe ciało z miodu, olejku migdałowego lub oliwki z oliwek i papki z wcześniej przygotowanego siemienia lnianego, zwerbować męża\ lub kogokolwiek innego, żeby nam to nałożył i się zrelaksować :-)
Co do proszków do prania, to też mam alternatywne rozwiązanie;-) Ja już od dawna używam orzechów do prania, które piorą naprawdę dobrze w każdej temperaturze i nie powodują żadnych uczuleń, nie trzeba dodawać płynu zmiękczającego, nie mają też żadnego zapachu więc do pralki można dodac kilka kropel olejku eterycznego, ja lubię pranie które lekko pachnie eukaliptusem, szczególnie ręczniki.
Eweli85 super, że wszystko jest dobrze