reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2013

Panna.migotka strasznie mi przykro:( na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie i męża i życzę siły na najbliższe dni.

reklama
Dziewczyny myślę że w przypadku IzyV nie chodzi o wielkie odchudzanie czy głodzenie tylko pewnie, żeby ograniczyła kaloryczność posiłków tzn. zakaz słodyczy, smażenia itp. Przecież po porcji pieczonej piersi z kurczaka albo rybie z warzywami i kaszą człowiek głodny nie chodzi a ma to mniej kalorii niż schabowy i surówka z majonezem. Sory za takie porównanie bo przecież nie wiem co Iza jesz i w jakich ilościach ani nawet ile przytyłaś;) ale ja bym tak rozumiała zalecenie dbania o wagę. Faktycznie jak ktoś dużo przytyję to mogą być problemy. To co wymieniłaś no i zwyczajnie w lecie jest ciężko się poruszać;-)

Panna Migotka - bardzo mi przykro :(

Loleczka
- oby jeszcze szyjka się nie skracała, tylko tak jak napisała Toska - w 9 miesiącu ;) Mnie tez straszyli przedwczesnym porodem, a w rezultacie urodziłam po terminie ;-) Tylko u mnie bez takich mocnych leków się obeszło.
All-me - ja myślę, że to może być przez stres :-( Ale lepiej by było skonsultować z lekarzem, skoro to tak długo trwa...a skoro lekarz przyjmuje państwowo to możesz spróbować zadzwonić do przychodni, w której przyjmuje ;)

Iza
- tylko uważaj z tym odchudzaniem...ja myślę, że najlepiej jest po prostu jeść zdrowo:tak:

Panna Migotka
1_glaszcze.gif
, tak strasznie mi przykro....
icon22.gif

Panna migotka tak bardzo mi przykro.. :sad: Musisz być teraz silna.. Wiem, że teraz takie gadanie nie pomaga, ale popatrz nawet na tym wątku jest kilka kobitek, które straciły swoje maleństwa a są znowu w ciąży. Musisz to przetrwać i się z tym pogodzić :*

panna migotka potwornie mi przykro :-:)-( ale tak, jak pisze Izka, trzeba wierzyć, ze jeszcze się uda.. żadne słowa z pewnością nie przyniosą ukojenia, ale jestem z Tobą :*

Osz, migotka co za koszmar :/ bardzo mi przykro :( nie ma słów na pocieszenie, nic mądrego nie powiemy, trzymaj sie dzielnie!

Co do diety, mam zrzucic 3-5kg ;) kazała mi wrócić do diety sprzed ciąży i tylko jeść jeden posiłek wiecej, przestać podjadac - od początku ciąży przytylam 8kg !!! Ale tez przestałam palić i pracować (lezalam przez 4tyg)...No i pierś mi sie zrobiła "dorodna" 98cm...
Muszę pewnie przestać z zachciankami slodkimi no i pozostać przy 3 daniach + owoce... Mam 4 tyg...więc biorąc uwagę ze przytylabym od dzidzi to najlepiej jakbym zarzuciła 3kg i będzie po problemie haha ona stwierdziły ze dzidz nie potrzebuje wiecej niż dostanę w witaminach (właśnie zaczynam brać jakaś mieszankę dla ciężarnych) reszta pójdzie mi w zadek hehe

Dziewczyny ja zwariuje!!! Nie wiem co się dzieje ale teraz np leże na plecach wzięłam dwie nospy , magnez i dupa blada . Czuje w miejscu macicy takie mrowienie w jednym punkcie za chwilę po lewej stronie w jednym punkcie taki ucisk lekki bol później po drugiej stronie w jednym miejscu i przestaje następnie coś mnie smyranie... Może to ruchy albo takie dziwne skurcze?? Ale dziecko się tak szybko rusza że czuje co kilka sekund w innym miejscu?? Albo takie skurcze:(( nie wiem bo to pierwsza ciążą.

reklama
all me, my tu nie jesteśmy lekarzami. .. Ja chyba bym jednak pojechała na izbę, bierz kogoś pod pachę i ruszaj bo nerwy tu dobrze nie robią, a jak no spa nie pomaga.....Będziesz spokojniejsza, a ruchy?, nie wiem...:happy2: może...

Ostatnia edycja:
Do góry