reklama
Iza - do produkowania mleka potrzebujesz energii i to sporej, a więc więcej kalorii. Ja łaziłam cały czas głodna - co coś zjadłam, to mi w brzuchu burczało, a kiloski leciały. No i wiele mam musi uważać na to, co jedzą - smażone, wzdymające i w ogóle niezdrowe nie jest wskazane, bo niektóre dzieci mają potem problemy ze wzdęciami.
A jak do tego karmienia się doda dźwiganie stwora, bujanie, spacery, to szybko się do wagi wyjściowe powraca.
A jak do tego karmienia się doda dźwiganie stwora, bujanie, spacery, to szybko się do wagi wyjściowe powraca.
Margo25
Fanka BB :)
Cwietka jak byłam dzieckiem to też uwielbiałam wycieczki z tatą do myjni samochodowej
Wróciłam z malowania włosów. Pierwszy raz od kilku lat dałam sobie nałożyć inny kolor farby. Zawsze farbował mi mąż inżynier
w domu, ale wycofali mój kolor z produkcji więc udałam się do fryzjera. Nie wiem co mam myśleć, bo źle to nie wygląda, ale jest inaczej więc chyba za bardzo przywykłam do starego koloru dlatego teraz przeżywam szok.
Dobra, jem jabłko i gruszkę i lecę dalej nadrabiać zaległości do pracy.
Wróciłam z malowania włosów. Pierwszy raz od kilku lat dałam sobie nałożyć inny kolor farby. Zawsze farbował mi mąż inżynier
Dobra, jem jabłko i gruszkę i lecę dalej nadrabiać zaległości do pracy.
pandora83
Maciejkaa, cwietka- szczęściary!! u mnie było wręcz przeciwnie- zeszłam z wagi na początku- wiadomo zawartość macicy, a potem przez 16 miesięcy 2 kg, załamałam się normalnie bo mi 7 kg zostało nawet pytałam ginki czemu to no i się dowiedziałam że organizm magazynuje wodę potrzebną do produkcji mleka no i tak już bywa u niektórych kobiet(czyli u mnie
). Schudłam dopiero na diecie owocowo-warzywnej w 2 tyg moje zbędne 7 kg i co? i dupa bo zaś zaszłam i zaś przytyłam

Loleczka
niestety nie zawsze.... karmiłam 13 miesięcy i oczątkowo spadało, a potem znów wzrosło...Karmienie piersią wystarczy by zrzucić zbędne kg po ciąży![]()

..."gorzej" (w sensie chudnięcia) jeśli dziecku nic nie jest i można w zasadzie wszystko jeść...tak jak było u mnie...ja w pierwszej ciązy przytyłam 20 kg i 4 mce po porodzie wróćiłam do rozmiaru 36 wiec luzik dziewczyny... zacznie sie cycowanie, dieta, bo po tym dzidziuś pierdzi, a po tym kupy nie robi... i kg lecąże nie wspomne o spacerach itp

franekkimono
Hej dziewczyny.Nie miałam czasu rano zajrzeć do was dopiero na dupsku siadłam.Kurczę drugą noc z rzędu usnęłam z soczewkami w oczach
tak mi z nimi dobrze że zapominam że coś tam mam,obudziłam się o 6 i oczu otworzyć nie mogłam.Jak zwykle naprodukowałyście stron 
Eweli 43 kg?O jaa to ja w liceum byłam tragicznie chuda i ważyłam 48
Maciejka no miła ta koleżanka,powiedz jej że ciąża ma to do siebie że się przybiera na wadze,a jak nie do uczona to niech sobie poczyta w książkach o ciąży...No a poza tym to tak jak dziewczyny piszą to czysta zazdrość,masz życie poukładane,jesteś szczęśliwa a ona stara panna kisi się z rodzicami,trochę to przykre
zaczarowana proszę cię jakie kompleksy?Przez jakąś babę co mieli jęzorem z nudów,zapomnij jak najszybciej o tych kompleksach,a jak ci babsko coś jeszcze powie to jej nagadaj,niech jej w pięty pójdzie ;-)
domi plan na odchudzanie bardzo fajny!
IzaV chodzi o to że organizm sporo pracy musi wykonać żeby naprodukować mleczko i do tego pobiera z naszego organizmu substancje odżywcze więc nie całe jedzonko które jemy trafia w nasz tłuszczyk
Margo wrzuć fotkę na zamknięty z nową fryzurką
Loleczka u mnie też tak było,ja mogłam jeść wszystko przy karmieniu i małej nic nie było na początku schudłam ale potem waga stanęła
Jeśli chodzi o wagę to ja przytyłam jakieś 3-4 kg teraz mam 57 kg przy wzroście 165cm

Eweli 43 kg?O jaa to ja w liceum byłam tragicznie chuda i ważyłam 48
Maciejka no miła ta koleżanka,powiedz jej że ciąża ma to do siebie że się przybiera na wadze,a jak nie do uczona to niech sobie poczyta w książkach o ciąży...No a poza tym to tak jak dziewczyny piszą to czysta zazdrość,masz życie poukładane,jesteś szczęśliwa a ona stara panna kisi się z rodzicami,trochę to przykre
zaczarowana proszę cię jakie kompleksy?Przez jakąś babę co mieli jęzorem z nudów,zapomnij jak najszybciej o tych kompleksach,a jak ci babsko coś jeszcze powie to jej nagadaj,niech jej w pięty pójdzie ;-)
domi plan na odchudzanie bardzo fajny!
IzaV chodzi o to że organizm sporo pracy musi wykonać żeby naprodukować mleczko i do tego pobiera z naszego organizmu substancje odżywcze więc nie całe jedzonko które jemy trafia w nasz tłuszczyk

Margo wrzuć fotkę na zamknięty z nową fryzurką
Loleczka u mnie też tak było,ja mogłam jeść wszystko przy karmieniu i małej nic nie było na początku schudłam ale potem waga stanęła
Jeśli chodzi o wagę to ja przytyłam jakieś 3-4 kg teraz mam 57 kg przy wzroście 165cm
Mi też przy karmieniu waga szybko spadła, ale ja z tych, co miały dużo ograniczeń jedzeniowych ;-) W ciąży przytyłam 12 kilo, a po 2 miesiącach miałam o 15 mniej. Jak przestałam karmić to trochę mi przybyło ale dla mnie to akurat było dobrze.
K
kasiarj
Gość
dobry wieczór. melduje się dopiero wieczorem bo mój mąż miał dziś wolne i złaziliśmy sklepy... Oczywiście tylko jego obkupiliśmy
zmienia pracę i potrzebował trochę nowej garderoby. O rany jaka jestem zmęczona po całym dniu na nogach. Bo to obiad, dzieci odebrać, spacer bo ładna pogoda, do dziadków bo wyjeżdżają i tak cały dzień mi minął...
co do dyskusji o wadze to niestety ciąża to ciąża trochę się tyje, raz mniej raz więcej ale jak już się dziecko urodzi trzeba dupę zmobilizować i ćwiczyć
Ja daje sobie luuuuz i obżeram się teraz do granic wytrzymałości mojego żołądka bo pewnie to moja ostatnia ciąża i kiedy mam się spaść jak nie teraz
Krytyką innych się nie przejmujcie. Mi się śmiać chcę bo jak się spotykam z kolegami to mówią: ty w ciąży? nic nie widać! a koleżanki: ale już widać hohoho
co do dyskusji o wadze to niestety ciąża to ciąża trochę się tyje, raz mniej raz więcej ale jak już się dziecko urodzi trzeba dupę zmobilizować i ćwiczyć

Krytyką innych się nie przejmujcie. Mi się śmiać chcę bo jak się spotykam z kolegami to mówią: ty w ciąży? nic nie widać! a koleżanki: ale już widać hohoho

reklama
marzycielka81
Domi87 fajny plan.
Ja w ciąży przytyłam 1 kg i przy wzroście 166 cm mam wagę 57 kg, staram się nie jeść słodyczy i mam nadzieje, że po ciąży szybko zrzucę.
Byłam dziś u okulisty i nie ma przeciwwskazań do sn, ale miałam cichą nadzieję, że urodzę przez cc.
W 32 tygodniu mam przyjść jeszcze raz i wtedy dostanę zaświadczenie, okazało się, że zmniejszyła mi się wada wzroku, strasznie się cieszę :-) a i zakropili mi oczy, więc ciężko mi się czyta i patrzy bo wszystko rozmazane.
Dziewczyny mam pytanie w tej chwili boli mnie prawe biodro to taki ból, który przychodzi falami i odchodzi ale zaczynam się denerwować
Ja w ciąży przytyłam 1 kg i przy wzroście 166 cm mam wagę 57 kg, staram się nie jeść słodyczy i mam nadzieje, że po ciąży szybko zrzucę.
Byłam dziś u okulisty i nie ma przeciwwskazań do sn, ale miałam cichą nadzieję, że urodzę przez cc.
W 32 tygodniu mam przyjść jeszcze raz i wtedy dostanę zaświadczenie, okazało się, że zmniejszyła mi się wada wzroku, strasznie się cieszę :-) a i zakropili mi oczy, więc ciężko mi się czyta i patrzy bo wszystko rozmazane.
Dziewczyny mam pytanie w tej chwili boli mnie prawe biodro to taki ból, który przychodzi falami i odchodzi ale zaczynam się denerwować